Saltar al contenido

Så här fixar du det när din skrivare är offline

22 de julio de 2021
blurred background cellphone coffee 842554 6be85c1526134dfe931798b2f7c6ce8b

Att skriva ut ett dokument eller en bild är vanligtvis en snabb uppgift. Ibland kan din skrivare visa en offlinestatus och inte bearbeta ditt utskriftsjobb. Om din skrivare är offline utan någon uppenbar anledning kommer några få felsökningssteg för skrivare att få den tillbaka online och skriva ut igen. Här är en titt på varför din skrivare är offline och vad du kan göra för att fixa den. Denna information gäller Windows 10, Windows 8 och Windows 7 samt macOS Catalina (10.15) via OS X Mavericks (10.9).

Orsaker till att en skrivare är offline

Det finns flera anledningar till att din skrivare kan vara offline. Det kan finnas ett problem med skrivarkablarna, eller kanske är en skrivardrivrutin skadad, behöver uppdateras eller är inte installerad. Vissa skrivarinställningar kan vara felaktiga eller ett öppet eller ofullständigt utskriftsjobb orsakar ett fel. Oavsett anledning är det vanligtvis ett snabbt och enkelt jobb att återställa skrivaren till onlinestatus.

Så här fixar du det när din skrivare är offline i Windows

Om du använder en skrivare med en Windows-dator och skrivarstatusen är offline kan du prova dessa felsökningssteg i den ordning vi presenterar dem, från enkla till mer komplicerade.

 1. Anslut skrivaren och slå på den. Det är viktigt att kontrollera att skrivaren fungerar.

 2. Starta om datorn. Att starta om en dator löser många fel och problem. Prova detta och se om det löser problemet med offlineskrivare.

 3. Slå på skrivaren. Som med många elektroniska enheter löser det ofta problem med att stänga av och sätta på en skrivare, inklusive en skrivare som visas offline. Stäng av skrivaren, koppla ur den, vänta i 30 sekunder och anslut den igen. Sätt på den och försök igen. Om det fortfarande visas offline, fortsätt felsökningen.

 4. Kontrollera nätverksanslutningens status. Om skrivaren är trådlös behöver den en nätverksanslutning till din dator för att fungera. Om ditt nätverk är offline har du troligen hittat problemet. När andra enheter i ditt hem eller kontor är online är ditt nätverk uppe.

 5. Se till att skrivaren är ansluten till nätverket eller datorn. Om skrivaren inte är ordentligt ansluten till nätverket eller datorn svarar den inte. Om skrivaren fysiskt ansluts till datorn, se till att kablarna är ordentligt anslutna. Om det är en trådlös skrivare, kontrollera dess nätverksanslutningsstatus. Vissa skrivare har möjlighet att testa trådlös anslutning. Kontrollera skrivartillverkarens webbplats för att ta reda på om din modell har denna förmåga. Kör i så fall ett anslutningstest för att säkerställa att det är korrekt anslutet.

 6. Ändra skrivarstatus. Din skrivare kan vara inställd på att använda skrivaren offline. Bekräfta att skrivaren inte är inställd för offline-användning. Om det är, ändra status till online.

 7. Uppdatera drivrutinen. Se till att du har installerat den senaste tillgängliga skrivardrivrutinen. En föråldrad eller inkompatibel drivrutin kan få en skrivare att visa en offline-status, så att uppdatera drivrutinen kan lösa problemet.

 8. Avinstallera och installera om skrivaren. Denna process ger skrivaren en ny start. När du har avinstallerat skrivaren startar du om datorn och installerar sedan om skrivaren. Avinstallations- och ominstallationsprocessen i Windows 8 och Windows 7 är lite annorlunda.

 9. Se skrivarens tillverkardokumentation. Din skrivartillverkares online-dokumentation kan ge specifik vägledning om felmeddelanden och vad de betyder. Du kan också ha en pappershandbok som följde med enheten. Vanliga skrivartillverkare inkluderar HP, Epson, Canon, Brother, Samsung, Kyocera, Lexmark, Ricoh och Toshiba.

Så här fixar du det när din skrivare är offline på en Mac

Om du felsöker en offline-skrivare med din Mac är några av korrigeringarna desamma som för en Windows-dator.

 1. Stäng av Mac och slå på den igen. Som med Windows-datorer botas många Mac-problem genom en enkel omstart.

 2. Slå på skrivaren. Som med många elektroniska enheter löser det ofta problem med att stänga av och sätta på en skrivare, inklusive en skrivare som visas offline. Stäng av skrivaren, koppla ur den, vänta i 30 sekunder och anslut den igen. Sätt på den och försök igen. Om det fortfarande visas offline, fortsätt felsökningen.

 3. Se till att skrivaren är ansluten till nätverket eller datorn. Om skrivaren inte är ordentligt ansluten till nätverket eller till din dator svarar den inte. Om skrivaren fysiskt ansluts till datorn, se till att kablarna är ordentligt anslutna. Om det är en trådlös skrivare, kontrollera dess nätverksanslutningsstatus.

 4. Se till att skrivaren är inställd som standard. En annan skrivare kan ställas in som standardskrivare, vilket kan sparka den skrivare du vill använda offline.

 5. Ta bort alla öppna utskriftsjobb. Ett utskriftsjobb kan fastna, orsaka en eftersläpning och skicka skrivaren till offline-status. Ta bort öppna utskriftsjobb och försök sedan med utskriftsjobbet igen.

 6. Avinstallera och installera om skrivaren. Denna process ger skrivaren en ny start. När du har avinstallerat skrivaren startar du om datorn och installerar sedan om skrivaren.

 7. Återställ Mac: s utskriftssystem. Om allt annat misslyckas, återställ Mac: s utskriftssystem. Detta borde vara en sista utväg eftersom det tar bort flera behörigheter och inställningar, så fortsätt med försiktighet.