Saltar al contenido

Så här fixar du det när ett HP-tangentbord för bärbar dator inte fungerar

24 de junio de 2021
heylagostechie 7d4LREDSPyQ unsplash a6076a06be874ffa80efdf47bbb0285a

Den här artikeln innehåller felsökningstips för att få tangentbordet att gå igång igen på nolltid.

Anledningar till att ett HP-tangentbord för bärbara datorer inte fungerar

Det kan finnas flera anledningar till att ditt HP-tangentbord inte fungerar, inklusive:

 • Ett låst tangentbord.
 • Föråldrade eller skadade drivrutiner.
 • Störningar från andra anslutna tangentbord.
 • Smutsiga nycklar.
 • Ett skadat tangentbord.

Så här fixar du ett HP bärbart tangentbord

Dessa felsökningssteg börjar från det enklaste och mest troliga att arbeta till det svåraste och minst troliga för att lösa problemet.

 1. Starta om din dator. Ibland kan fel inträffa i drivrutiner, firmware eller programvara som rensas när du startar om datorn. När du har startat om, kontrollera tangentbordet för att se om det svarar.

 2. Lås upp tangentbordet. Vissa HP-bärbara datorer har en genväg som låter dig låsa tangentbordet för att förhindra oönskade beröringar. Tyvärr är det lätt att utlösa denna genväg av misstag, så även om du inte tror att du har låst tangentbordet, tryck och håll ned höger Skift-tangent i 8 sekunder. Om du gör detta bör du låsa upp tangentbordet så att det börjar svara igen.

 3. Ta bort och stäng av alla externa tangentbord som är anslutna till din bärbara dator. Om du använder ett externt tangentbord med din bärbara dator kanske det inte känner igen det inbyggda tangentbordet. Försök koppla från externa tangentbord och slå ner dem helt så att de inte automatiskt återansluter (som de kan om de använder Bluetooth-anslutningar).

 4. Stäng av Cortana. Trots att det är användbart kan Cortana ibland störa andra funktioner på din bärbara dator. Försök att inaktivera den för att se om tangentbordet fungerar igen.

 5. Rengör tangentbordet. Du spenderar mycket tid på din dator. Och du skjuter in den i din bärbara dator eller väska och bär den överallt. Det kan förväntas att tangentbordet kommer att bli smutsigt, och detta kan orsaka problem. Rengör det och se om det börjar fungera igen.

 6. Kör Windows Felsökare. Windows felsökare är ett inbyggt verktyg som kan diagnostisera och reparera vad som orsakar att tangentbordet inte svarar. Kör felsökaren och arbeta igenom alla förslag som den returnerar.

 7. Uppdatera dina drivrutiner. Föråldrade eller skadade drivrutiner kan förhindra att tangentbordet ansluter och svarar. Uppdatera drivrutinen, starta om datorn och testa sedan tangentbordet igen för att se om det fungerar igen.

 8. Kontrollera dina tangentbordsspråkinställningar. Om du kan, kontrollera dina tangentbordsinställningar för att se till att du använder rätt inställningar för tangentbordet som är installerat.

  1. Gå till Start > inställningar > Tid & språk.
  2. Välj Region & språk och se till engelsk är vald.
  3. Om det inte är det, välj alternativ och välj USA.
 9. Testa ett externt tangentbord. Detta löser inte problemet, men om du kan ansluta och använda ett externt tangentbord kan du snabbt begränsa problemet till antingen det inbyggda tangentbordets anslutning eller själva tangentbordet.

 10. Inaktivera andra inmatningsmetoder. Windows Collaborative Translation Framework (CtfMon.exe) är utformat för att tillåta flera inmatningstyper, inklusive tangentbord, pek och penna. Det kan dock också störa tangentbordet. Försök att inaktivera ctfmon.exe för att se om det kan göra att ditt system återställs till tangentbordet.

Vet när du ska söka reparation

Om du har provat stegen ovan och ingen av dem fungerade kan det vara dags att ringa in proffsen, eller åtminstone någon som känner sig mer säker på att gräva runt i din bärbara dator. Om du är osäker på vem du ska gå till nästa, läs hur får jag min dator fixad? för några snabba tips om vad du ska göra nästa.