Saltar al contenido

Så här fixar du ett Dell -tangentbord som inte fungerar

2 de agosto de 2021
dell laptop keyboard 893eb09b5fbb4984b87e9fc53692e2b5

Tangentbordsproblem är inte ovanliga, men på en bärbar dator kan de vara frustrerande. Lyckligtvis finns det lösningar för att få dig att skriva igen omedelbart samt steg du kan vidta för att fixa ditt tangentbord utan att spendera en krona. Dessa tips kommer att fungera på tangentbord som inte är gjorda av Dell och äldre tangentbord också, men det primära fokuset i den här guiden är på att lösa Windows 10 Dell -tangentbordsproblem, dvs om alla bärbara Dell -datorer som släppts sedan 2015.

Orsak till problem med Dells tangentbord

Oftast är det här programvaruproblem som orsakas av drivrutiner eller uppdateringar eller ändringar på din dator som du ofta kan ta itu med genom en annan uppdatering eller en inställningsändring. Om ditt tangentbord upplevde ett mekaniskt fel, eller om det var ett spill, eller om det på något sätt föll och sprack eller gick sönder till viss del, kommer tråden i den här guiden sannolikt inte att gälla. Om det finns ett hårdvaruproblem med ditt tangentbord, kommer du troligtvis att behöva kontakta en tekniker för reparation eller byte om du inte har teknisk kunskap och erfarenhet för att hantera det själv.

Felsökningsverktyg för att åtgärda tangentbordsproblem

Utan ett fungerande tangentbord kan det vara svårt att gå igenom felsökningsstegen. Vissa steg kan bara kräva en mus eller ingen direkt inmatning på skärmen alls, men när de behöver dessa saker kan tillfälliga korrigeringar vara en livräddare.

  1. Använd Windows tangentbord på skärmen för att skriva tillfälligt. En del av Microsofts tillgänglighetspaket är ett virtuellt tangentbord där du kan klicka på tangenterna för att använda musen. Medan det är ineffektivt kan du skriva utan tangentbord.

  2. Anslut ett USB -tangentbord för att använda på din bärbara dator tillfälligt. Förhoppningsvis kan du komma åt en stationär dator någonstans och att låna tangentbordet kommer att göra felsökning av dina problem mer hanterbara.

Så här fixar du ett Dell -tangentbord som inte fungerar

Vanligtvis kan tangentbordsproblem spåras tillbaka till programvaruproblem, som du ofta kan åtgärda med en uppdatering.

  1. Starta om datorn på rätt sätt. Att ge hela installationen en kall, fräsch känga kan fixa konstiga, tillfälliga fel som ibland kan göra att du inte kan använda ditt tangentbord. Det kan låta för enkelt, men en omstart kan lösa många problem.

  2. Uppdatera tangentbordets drivrutiner. Ibland kan en drivrutinsversion ha ett fel eller ett inkompatibilitetsproblem med annan programvara på din dator. Uppdatering av dina drivrutiner kan enkelt åtgärda detta.

  3. Uppdatera Windows. Många drivrutiner och kompatibilitetspaket och underliggande tjänster och funktioner kommer från Microsoft. Om du har tangentbordsproblem kan uppdatering av Windows själv också hjälpa till att åtgärda dem.

Undvik tangentbordsproblem som går framåt

När du väl har startat ditt tangentbord igen finns det några tips du kan tänka på för att hålla tangentbordet i toppform. För det första, installera aldrig programvara från en webbplats du inte litar på. Detsamma gäller för att öppna e -postbilagor: Gör det inte, om du inte vet vad du öppnar. Det här är bra tumregler för att undvika virus, men helt enkelt att installera slumpmässiga applikationer kan ofta resultera i oavsiktliga biverkningar, som tillfälliga tangentbordsproblem. För det andra, försök att inte äta eller dricka annat än vatten i närheten av tangentbordet. Spill kan vara förödande, men lite vatten som av misstag kommer på din bräda borde inte vara världens ände på något sätt. Slutligen, minst en gång i månaden, ge ditt tangentbord en grundlig rengöring med en mjuk trasa och isopropylalkohol. Det kommer att hjälpa till att stoppa nycklar från att fastna och anslutningar från att ångras med tiden.