Saltar al contenido

Sökhistorik: Så här visar eller tar du bort den

27 de julio de 2021
Deletesearchhistory PhotgraphyFirm iStock GettyImagesPlus ba3b6856714a4967983d1243ee668aa2

Din webbplatshistorik lagras i de flesta webbläsare, så att du kan gå tillbaka för att se vilka webbplatser du besökte och vad du sökte efter i sökmotorerna. Du kan också ta bort din sökhistorik för att rensa den eller för att förhindra att andra ser webbplatser du besökt. Att visa och ta bort sökhistorik är enkelt i alla webbläsare.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Chrome

Använda sig av Ctrl + H för att gå till din historik i Chrome. Historiken visas på en helsida i en ny flik, ordnad efter tid. Mobila användare bör trycka på menyn med tre knappar och välja Historia. Du kan bläddra i sökhistoriken i Chrome med sökrutan högst upp på sidan Historik. Börja bara skriva så filtreras din sökhistorik automatiskt så att endast de objekt som matchar din sökning visas. Om du använder Chrome-mobilappen, tryck på sökikonen högst upp för att hitta sökrutan. Om du hittar en del av din Chrome-sökhistorik som du vill behålla men bestämmer att det finns något särskilt du vill ta bort, trycker du på den tre-prickade knappen bredvid det specifika objektet och väljer sedan Ta bort från historiken. Mobilanvändare kan radera en enda webbplats från sin historia genom att trycka på den lilla x av till höger. Ett annat sätt att radera din Chrome-sökhistorik är att ta bort allt i en åtgärd.

 1. Håll dig på fliken Historik.

 2. Välj Rensa surfhistoriken för att öppna ett nytt fönster och välj Sökhistorik.

  Rensa webbfönstret i Chrome

 3. Du kan ändra Tidsintervall värde för vad som fungerar för dig och tryck sedan på Radera data för att radera din webbhistorik och sökhistorik.

  Tidsintervall i Chrome Rensa webbfönstret

  Chrome-appen för mobila enheter fungerar på samma sätt: använd Rensa surfhistoriken länk på sidan Historik för att se samma skärm som visas ovan.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Microsoft Edge

Genvägen Ctrl + H öppnar din historik i Edge. Objekten visas på höger sida av skärmen sorterat efter datum. För mobilappen, tryck på den treprickade menyknappen längst ner och välj sedan Historik. Det är en x bredvid varje objekt i din Edge-historik som du kan trycka på för att ta bort dem från historiksidan omedelbart. Om du använder mobilappen, tryck och håll ned ett objekt för att hitta Radera alternativ. Alternativt kan du radera hela din sökhistorik i en åtgärd.

 1. Välj till vänster i Edge-listan över din sökhistorik Rensa surfhistoriken.

  Rensa webbinformation i Edge-historiken

 2. Se till att Sökhistorik är en av de valda objekten.

  Rensa webbläsardatafönstret i Edge

 3. Välj Rensa nu. På Edge-mobilappen, från sidan Historik, välj papperskorgen längst upp och välj sedan Klar. Välj Sökhistorik innan du tar bort.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Internet Explorer

Se din Internet Explorer-historik med samma sak Ctrl + H genväg som Edge. En panel visas till höger som visar historiska sökobjekt och webbplatser, som kan sorteras efter datum, webbplats och mer. Högerklicka på ett objekt i IE-sökhistorikfönstret för att radera det från vyn. Välj bara Radera från menyn. Tryck Ctrl + Skift + Del på tangentbordet för att radera all din Internet Explorer-historik. När du ser den här skärmen, kryssa i rutan bredvid Historia och tryck sedan på Radera.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Firefox

Stiga på Ctrl + H från tangentbordet för att se all din Firefox-sökning och webbhistorik. Historikpanelen öppnas till vänster om Firefox, ordnad efter dag som standard, men kan anpassas för att visa historiken efter webbplats och användningsfrekvens. För Firefox-mobilappen, tryck på menyn med tre knappar och välj Historia. Skriv något i sökrutan ovanför Firefox-historiklistan för att omedelbart söka igenom din sökhistorik och de webbplatser du har besökt. Att radera en enda webbsida eller ett sökobjekt från din historik i Firefox är lika enkelt som att högerklicka på det och välja Ta bort sida. Om du använder mobilappen, tryck och håll ned och välj sedan Avlägsna. Firefox låter dig radera all din historik genom Rensa all historik meny.

 1. Kom dit med Ctrl + Skift + Del tangentbordsgenväg.

  Rensa fönstret Senaste historik i Firefox

 2. Se till Bläddrings- och nedladdningshistorik och Form & sökhistorik väljs från listan och tryck sedan på Rensa nu.

 3. Om du bara vill radera ny historia, ändra Tidsintervall för att rensa alternativ till något annat än Allt.

  Tidsintervall för att radera alternativ i Firefox Rensa historikfönstret

  Med Firefox-mobilappen kan du rensa webbsökningshistoriken också genom att välja RENGÖRBROTTSHISTORIK på sidan Historik.

Så här visar, söker du och tar bort historik i Safari

Gå till Historia > Visa all historik högst upp i webbläsaren för att se din Safari-historik. Alla dina nyligen besökta webbplatser listas på en enda sida, sorterade efter dag. För mobilappen trycker du på bokmärkesikonen längst ner och sedan klockikonen högst upp. Titta igenom din Safari-historik från sidan Historik. Börja skriva i textrutan högst upp på sidan och resultaten fylls omedelbart. Om du vill ta bort enstaka sökhistorikobjekt från Safari, leta reda på vad du vill ta bort och högerklicka på det för att hitta Radera alternativ. Du kan också ta bort en hel dags historia. Mobila Safari-användare kan selektivt ta bort historikobjekt genom att svepa åt vänster och sedan trycka på Radera. För att ta bort all sökhistorik i Safari, använd Rensa historik -knappen på Historia sida. Välj hur mycket du vill ta bort – den sista timmen, i dag, idag och igår, eller all historia – och välj sedan Rensa historik. Med Safari-appen kan du ta bort all din historik också via Klar -knappen längst ner på sidan Historik.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Opera

De Ctrl + H genväg kan du se din Opera webbhistorik. Historiklistan visas i en ny flik som heter Historik. Om du använder mobilappen trycker du på Opera-menyikonen längst ner och väljer sedan Historia. På sidan Historik i Opera finns en sökruta högst upp som du kan använda för att söka igenom gamla sökhistorikobjekt och bläddra bland webbplatser som du redan har öppnat. Skriv bara och vänta en stund tills resultaten ska fyllas. För att ta bort vissa sökhistorikobjekt i Opera, håll muspekaren över objektet du vill ta bort och välj sedan x av till höger. Om du använder mobilappen trycker du på den treprickade menyn till höger om objektet och väljer sedan Radera. Du kan också ta bort all din Opera-historik från samma sida, med Rensa surfhistoriken knapp. Därifrån, se till Sökhistorik är vald och att uppsättningen Tidsintervall är som du vill ha det och tryck sedan på Radera data. Opera-appen gör det lättare att rensa hela historien. Välj bara papperskorgen längst upp på sidan Historik.

Hur man visar, söker och tar bort historik i Yandex

Som de flesta webbläsare är din Yandex sökhistorik tillgänglig från Ctrl + H genväg. När du har öppnat sökhistoriken i Yandex, leta reda på sökrutan längst upp till höger på sidan. Du kan behöva bläddra om webbläsarfönstret är för litet för att se det. Skriv sökordet och tryck på Stiga på för att visa den sökhistorik som matchar. Yandex är som Chrome när det gäller att radera en viss sida från din historik: håll musen över objektet som behöver raderas, tryck på den lilla pilen och välj Ta bort från historiken. Använd Rensa historik länk till höger om dina historikobjekt för att öppna en ny fråga där du kan ta bort all historik i Yandex. Välj hur långt tillbaka du vill ta bort sökhistoriken och välj sedan Visningar. Välj Klar för att radera allt. Att ta bort Yandex surf- och sökhistorik i mobilappen görs via menyerna. Tryck på menyens botten längst ner och välj inställningar, och då Radera data. Välj Historia innan du trycker på Radera data.