Saltar al contenido

Vad är Vero?

15 de junio de 2021
vero chat example 5ab94e06ff1b780036bd638d

Huvudattraktionen för det sociala nätverket Vero, även kallat Vero – True Social, är dess fullständiga brist på reklam och dess huvudsakliga flöde, som visar inlägg i den ordning de publicerade. Vero kommer så småningom att kräva att nya användare betalar en månatlig medlemsavgift.

Var kan jag ladda ner Vero-appen?

Vero-appen kan laddas ner gratis från Apples App Store och Google Play. Appens fullständiga namn är Vero – True Social, och Vero Labs Inc skapar det. IOS Vero-appen fungerar bara på en iPhone eller iPod Touch som kör iOS 8.0 eller senare. Det fungerar inte på iPads. Android-versionen av Vero kräver en smartphone eller surfplatta som kör Android 5.0 eller senare. Det finns ingen officiell Vero-app för Blackberry eller Windows Phone-smartphones, och det finns inte heller någon för Mac- eller Windows-datorer.

Finns det en Vero-webbplats?

Vero är ett rent mobilt socialt nätverk och är endast tillgängligt via de officiella iOS- och Android-smarttelefonapparna. Det finns en officiell Vero-webbplats, men den är enbart en affärssida för Vero-varumärket och har ingen social nätverksfunktion.

Hur du registrerar dig för Vero

Eftersom Vero sociala nätverk inte är tillgängligt via en webbläsare måste du skapa ett konto via en av de officiella Vero-smarttelefonapparna. Så här kommer du igång.

 1. Ladda ner den officiella Vero – True Social-appen från iTunes Store eller Google Play.
 2. Öppna Vero-appen på din smartphone och tryck på det gröna Bli Medlem knapp.
 3. Ange ditt namn och e-postadress. Du får bara ange din e-postadress en gång, så se till att du skriver den korrekt.
 4. Skriv in ditt telefonnummer. Vero behöver ett mobilnummer för att skicka en bekräftelsekod för att aktivera ditt konto. Denna verifiering är för att förhindra att användare skapar flera konton.
 5. Vero skickar nu en fyrsiffrig kod till det telefonnummer du angav. När du har fått den här koden anger du den i Vero-appen. Appen bör uppmana dig att ange den här koden nästan omedelbart efter att du har skickat in ditt telefonnummer.
 6. Vero skapar nu ditt konto och presenterar alternativ för att lägga till en profilbild och beskrivning. Du kan ändra dessa när som helst.

Hur du tar bort ditt Vero-konto

Det finns ingen inbyggd metod inom de officiella Vero-apparna som gör att du kan ta bort deras konto. Du kan dock göra det genom att skicka in en supportförfrågan och förklara i meddelandet att du vill att alla dina data ska raderas. Så här gör du.

 1. tryck på profil / ansiktsikon från toppmenyn.
 2. tryck på ? symbol i det övre vänstra hörnet av din profil efter att den har laddats.
 3. Du kommer nu att landa på Vero Support sida med en rullgardinsmeny för olika avdelningar. Klicka på den och välj Övrig.
 4. Ett textfält visas. Skriv i det här fältet att du vill stänga ditt Vero-konto och ha all information om det raderad från Veros servrar.
 5. När du är redo trycker du på det gröna Skicka in länk i det övre högra hörnet för att skicka din begäran.

Ditt Vero-konto förblir aktivt tills Vero Support läser din begäran och bearbetar den. Det kan ta mer än en vecka för ditt konto att stängas och dina data raderas. Du kan inte omvända borttagning av konto och Vero kan inte återställa raderade konton, så se till att du är helt säker innan du skickar din begäran.

Hur man följer människor på Vero

Att följa människor på Vero fungerar på ungefär samma sätt som att följa någon på Instagram, Twitter eller Facebook. När du följer ett Vero-konto får du alla offentliga inlägg som ett konto har valt att dela med sina följare i ditt Vero-flöde. Här är hur.

 1. Öppna en användares Vero-profil genom att klicka på deras avatar eller profilbild var som helst i appen.
 2. Klicka på Följ-knappen i deras profil. Det kommer att se ut som en kikare och en plussymbol.

Följare kan inte skicka ett direktmeddelande (DM) till ett konto de följer. Endast Connections kan skicka DM-filer till varandra på Vero.

Förstå Vero-anslutningar

Vänner på Vero är anslutningar. Anslutningar kan skicka DM till varandra via Vero-appens chattfunktion, och de får också varandras inlägg i deras huvudsakliga Vero-flöde. Det finns tre olika typer av anslutningar: Nära vänner (bild av en diamant), Vänner (3 personer) och Bekanta (en bild av ett handslag). Alla tre typer av anslutningar fungerar på samma sätt som den andra. Deras enda verkliga syfte är att hjälpa till att kategorisera anslutningar för specifika inlägg – de fungerar som olika säkerhetsnivåer för det du publicerar. När du till exempel lägger upp en bild på Vero kan du välja att bara göra den synlig för anslutningar som du har märkt som nära vänner, nära vänner och vänner, nära vänner, vänner och bekanta eller alla dina anslutningar och följare . När du lägger till någon som en anslutning kan de inte se hur du har märkt dem i ditt konto. På samma sätt kan du inte se om någon av dina anslutningar tänker på dig som en nära vän, en vän eller bara en bekant. Den främsta motivationen till att bli någons anslutning på Vero är att få förmågan att kommunicera med dem direkt via chatt. Utan att bli en anslutning är det enda sättet att interagera med andra Vero-användare genom att kommentera sina inlägg.

Hur man skickar en Vero-anslutningsförfrågan

 1. Klicka på Anslut-knappen på en Vero-användares profil.
 2. Genom att trycka på Anslut-knappen skickas en begäran till den användaren. De måste godkänna din begäran innan du kan bli varandras anslutning.
 3. När du har tryckt på knappen ändras den till bekant-handskakningsikonen. Tryck på den för att välja vilken nivå av anslutning du vill att de ska vara. De kommer inte att kunna se hur du har märkt dem. Den här funktionen är enbart för din referens.
 4. Vänta. Om mottagaren godkänner att vara din anslutning kommer Vero-appen att meddela dig. Om en användare avvisar din begäran avbryts den. Du får ingen avisering för en avvisad anslutningsförfrågan.

Alternativet Anslutning kanske inte visas i en användares profil om de har inaktiverat anslutningsförfrågningar från främlingar i sina inställningar. Om så är fallet kan du bara följa dem.

Vad är Vero-samlingar?

Samlingar på Vero är i huvudsak ett sätt att organisera inlägg som görs på det sociala nätverket. Ingen kan skapa anpassade samlingar. Istället tilldelas inlägg automatiskt en samling baserat på deras inläggstyp. Inlägg som innehåller en länk till en webbplats finns i Länksamlingen, inlägg om låtar går in i musik och så vidare. De sex olika samlingstyperna på Vero är Foton / videor, Länkar, musik, Filmer / TV, Böckeroch Platser. Om du vill sortera inlägg från alla du följer på Vero i samlingar trycker du på rektangel ikon från Vero-appens toppmeny. För att se dina inlägg inom de olika samlingarna, öppna din profil genom att klicka på ansiktsikon i toppmenyn och tryck på Mina inlägg länk längst ned på skärmen. Vero-profiler innehåller också en sjunde samling som heter, Utvalda. Användare kan använda den här samlingen för att visa upp sina favoritinlägg. Gör följande för att lägga till ett inlägg i din utvalda samling.

 1. Öppna ett inlägg som du redan har publicerat och tryck på ellips (tre prickar).
 2. En meny dyker upp med alternativet, Funktion på min profil. Klicka på det. Inlägget kan nu upptäckas i din utvalda samling på din profil.

Hur man introducerar en Vero-användare

En funktion som är unik för Vero är möjligheten att marknadsföra andra användare på ditt konto. Kallas som att introducera någon, att marknadsföra en användare skapar ett inlägg på din profil som visar målanvändarens avatar, namn och en länk för dina följare att följa honom eller henne. Så här marknadsför du en annan användare på Vero.

 1. Öppna din valda användares profil i Vero-appen.
 2. tryck på ellips längst ned till höger på skärmen.
 3. Klicka på Presentera användare.
 4. Ett utkast till ditt introduktionsinlägg visas. Tryck på det område som säger Säg något… att skriva ett kort meddelande om personen du rekommenderar och varför du tycker att andra ska följa dem. Du kan också inkludera några hashtags om du vill. Högst 30 hashtags är tillåtna per inlägg på Vero.
 5. Tryck på det gröna Nästa länk i det övre högra hörnet. Din introduktion kommer att publiceras på Vero i appens huvudflöde och i din profil.

Hur tjänar Vero pengar?

Vero använder inte reklam eller sponsrade inlägg som Facebook och Twitter. Istället genererar den intäkter genom att samla in en procentandel av försäljningen som görs av användare på plattformen och affiliate-intäkter från länkar i appen till filmer, TV-program och låtar. Vero kommer så småningom att övergå till en betald tjänst som kräver att nya användare betalar en månatlig prenumerationsavgift. De som skapar sitt konto innan denna övergång sker kan fortsätta använda Vero gratis hela livet.

Hur mycket kostar ett Vero-medlemskap?

Prismodellen för Veros framtida betalda prenumerationstjänst har ännu inte meddelats.

Varför använder människor Vero?

Människor använder Vero på grund av dess tidslinje (eller flöde) som visar inlägg kronologiskt. Det skiljer sig från Facebook, Twitter och Instagram, som implementerar en algoritm som sorterar inlägg efter deras bestämda betydelse. Även om sådana algoritmer kan öka det totala nätverksengagemanget kan de frustrera användare som inte ser alla inlägg från vänner och företag som de följer. Eftersom Vero visar inlägg i ordning kan användare bläddra igenom sin tidslinje och läsa allt som publicerats sedan de senast loggade in.