Saltar al contenido

Vad är Yahoo?

12 de julio de 2021
yahoo logo 2019 879b7bed612d4bbc97065dce2a0f2d73

Yahoo är en webbtjänstleverantör. Lanserades 1995, det är ett av de äldsta namnen på internet och konsekvent en av de mest populära webbplatserna. Yahoo erbjuder tjänster som en webbsökmotor och en e-posttjänst. Vid första anblicken, efter att ha besökt webbplatsens hemsida, kan du anta att det bara är en portal för nyheter. Medan du absolut kan få nyheter från Yahoo finns det faktiskt mycket mer på webbplatsen, som vi kommer att se nedan.

Yahoo är en backronym för «Yet Another Hierarchical Officious Oracle.» Du kan lära dig mer om namnet här.

Yahoos lista över tjänster

Det bästa sättet att komma åt alla Yahoos webbtjänster på ett ställe är via deras Yahoo Everything-sida. Här är några exempel på vad du kan göra från Yahoos webbplats:

 • Yahoo-svar: Ställ frågor och få svar från andra användare.
 • Yahoo-nedladdningar: Tillägg som du kan installera i din webbläsare för att göra saker som att komma åt nyheter på Yahoo varje gång du öppnar din webbläsare, visar mer av din inkorg, gör Yahoo till din standardsökmotor och mer.
 • Yahoo Entertainment: filmtider, videor och nyheter som är specifika för TV, filmer, kändisar och musik.
 • Yahoo Fantasy Sports: Sportsnyheter, poäng, rykten, fantasy-spel och mer.
 • Yahoo Finance: Aktiemarknadsinformation, offertar, finansnyheter och mer.
 • Yahoo Groups: Vem som helst kan skapa en grupp som andra kan komma åt och posta i som ett forum.
 • Yahoo Mail: En gratis e-posttjänst där du kan skicka och ta emot e-postmeddelanden.
 • Min Yahoo: Anpassa Yahoo för att göra den till din egen personliga startsida.
 • Yahoo News: De senaste nyheterna från hela världen och i USA.
 • Yahoo Search: En webbsökmotor där du kan hitta webbplatser, videor, bilder, recept och mer.
 • Yahoo Shopping: Handla genom Yahoo genom att bläddra i butiker, varumärken eller kategorier som elektronik, leksaker, sportartiklar, blommor, presenter, kläder och mer.
 • Yahoo Weather: Se det aktuella vädret och prognosen var du är och runt om i världen.

Några av Yahoos andra tjänster inkluderar Yahoo Developer Network, Yahoo Lifestyle, Yahoo Small Business och Yahoo Sports. Yahoo brukade erbjuda andra tjänster som nu har upphört, till exempel Yahoo Messenger, Yahoo People Search och Yahoo 360. Öppna Yahoo World för att se Yahoos internationella länkar. Det är där du kan besöka Yahoo på olika språk som tyska, franska, spanska, italienska, engelska etc.

Yahoo-söktips

Yahoos webbsökmotor är ett av dess mest populära verktyg. Tillgänglig från search.yahoo.com, hemsidan är extremt enkel, men det finns några saker att notera efter att du startat en sökning. Till exempel verkar det kanske inte självklart först hur man använder Yahoo för att hitta bilder eller videor. Ett sätt att göra det är att först starta en webbsökning. Efter att ha sett resultaten kan du byta till Bilder eller videoklipp för dessa resultat. Detta är också ett sätt att använda Yahoo Search för att hitta nyheter, recept och andra saker som stöds av sökmotorn (öppna Mer menyn om du inte ser vad det är du vill söka efter).

Yahoo Sök fler alternativ

När du kör en sökning från startsidan för Yahoo Search och sedan öppnar en annan del av verktyget (t.ex. Nyheter, Recept, etc.) kan du omdirigeras till en helt annan sökmotor för det ändamålet. Du kan till exempel använda yahoo.com eller search.yahoo.com webbsida för att söka efter en definition, eller så kan du göra det direkt från Yahoo Dictionary Search-sidan.

Webbplatser som Yahoo

Yahoo är inte den enda webbplatsen i sitt slag. Google är extremt lika eftersom det också erbjuder en mängd gratis tjänster som kommer från samma företag, som Google Search, Gmail, Google News, ett finanssökningsverktyg, inbyggda shoppingresultat etc. Yandex följer samma linjer; det finns ett e-postkonto du kan få, ett sätt att hitta vägbeskrivningar på en karta och en sökmotor för att hitta bilder, webbsidor och videor. Det finns också andra webbsökmotorer som DuckDuckGo, Bing och Dogpile. Yahoo Mail är också bara en av många gratis e-postleverantörer.