Saltar al contenido

Vad du kan förvänta dig i februaris Android-uppdatering

8 de junio de 2022
GettyImages 1064218586 29d682dff2a24df8b00fc3fe048130b2

En liten lista över Googles systemuppdateringar kommer att släppas senare denna månad, inklusive några viktiga enhetsfixar och några ändringar för Google Play Butik. Enligt Googles uppdateringssida kommer februaris uppdatering att ta itu med vissa buggar relaterade till enhetsanslutning, systemhantering, säkerhet, verktyg och utvecklartjänster. Mer specifikt innebär det allmänna förbättringar för enhetsstabilitet, nätverksanvändning och säkerhet. Och när det gäller utvecklartjänster kommer det att lägga till nya funktioner för både Google och tredjepartsutvecklare att dra nytta av. Saker som stöd för tillgänglighet, annonser, analyser och till och med maskininlärning.

Men Google Play Butik har den längsta listan av gänget, med allt från prestandaoptimeringar och buggfixar till säkerhets- och stabilitetsförbättringar. Play-as-you-download kommer att se förbättringar för att minska väntetiderna så att du kan börja spela mobilspel medan de laddar ner. Det går hand i hand med andra planerade optimeringar avsedda att påskynda nedladdnings- och installationstider.

Kvinnans hand håller smartphone och flyttar fingret över skärmen

Uppdateringsanteckningarna nämner också «Förbättringar av Google Play Billing», men går inte in i detalj om vad dessa förbättringar kommer att vara. Och nya (ospecificerade) funktioner ingår också för att göra det lättare att upptäcka fler appar och spel. Uppdateringen av Google Play Butik kommer att rullas ut tisdagen den 8 februari, och uppdateringen för Google Play-tjänsterna följer efter torsdagen den 10 februari. Förutom Google Play Butik kommer den nya uppdateringen att rullas ut för i stort sett alla Google-enheter du kan tänka dig: telefoner, surfplattor, klockor, TV-enheter och mer.