Saltar al contenido

Varför din iPhone räknar objekt är bättre än du tror

14 de marzo de 2023
GettyImages 183584119 f3d730f0656b4573b3446e7cf432252b

Viktiga takeaways

  • En uppgradering till iScanner-appen låter dig räkna objekt automatiskt.
  • Det är en av ett brett utbud av appar som använder artificiell intelligens för att räkna objekt.
  • En utvecklare säger att hans son använder appen för att räkna sin myntsamling.

Släpp en låda med tandpetare på golvet och din iPhone kan nu räkna hur många det finns att hämta, tack vare en nyligen uppdaterad app. Räkneläget på iScanner använder artificiell intelligens (AI) för att spara tid och samla ihop tandpetare eller andra objekt som du kanske vill räkna. iScanner-mjukvaran är en av ett växande antal tillgängliga AI-drivna räknings- och taggningsappar. Möjligheten att räkna saker med din telefon kan vara behändigare än du förväntar dig. «Jag minns att jag läste om uppdateringen och tänkte inte så mycket på den eftersom jag inte kunde komma på en tid då jag skulle behöva använda den,» sa Andreas Grant, en nätverkssäkerhetsingenjör som arbetar med AI, i en e-postintervju. . «Men se och se, jag hade fel; min son var extatisk när han hittade ett sätt att lätt räkna alla sina mynt.»

Räkna apparna för att räkna

iScanner är en gratis app, men för att använda Count-läget måste du betala $9,99 i månaden eller $19,99 för ett abonnemang i Pro-läge. Men det finns ett gäng andra appar tillgängliga som också kommer att räkna objekt med din iPhone. Till exempel finns Chooch IC2, en app som använder visuell AI för att räkna och tagga föremål. «En medlem i vårt team är mycket intresserad av trädgårdsskötsel, och hon använder ofta appen för att identifiera växter och blommor», sa Emrah Gultekin, VD och medgrundare av Chooch, i en e-postintervju. «IC2 kommer till och med att ge dig de latinska namnen.»

Någon som manuellt räknar förändringar.

IC2 i sig är potentiellt ett betydande framsteg inom AI för personligt bruk eftersom det lägger AI i handflatan, sa Gultekin. Du kan träna appen att räkna och känna igen nya objekt. «AI-träning verkar väldigt esoterisk när du kallar det «objektigenkänningsträning», men när du ser det i aktion på IC2, gör det AI-träning verklig,» sa Gultekin. «Du kan till och med titta under din profil och se de saker du har tränat.» Appen CountThings påstår sig automatisera räkneprocessen från såväl videor som stillbilder. Företaget som tillverkar appen säger att den används i olika branscher, till exempel för att räkna antalet stockar i en hög.

Räkna ihop dina läskedrycker

Om du verkligen gillar att räkna saker, kanske du vill kolla in IBMs programvara Maximo Visual Inspection. Appen kan upptäcka och märka objekt i en bild. «Föreställ dig att du är en leverantör av en vara (som en läsk), och du vill veta hur många flaskor det finns på en butiks hylla», skriver utvecklaren Mark Sturdevant på IBM:s hemsida. Litar du inte på att AI räknar saker åt dig? American Museum of Natural History har släppt DotDotGoose, ett gratis verktyg med öppen källkod för att manuellt räkna objekt i bilder. «DotDotGoose-gränssnittet gör det enkelt att skapa och redigera klasser av objekt som ska räknas, och du kan panorera och zooma för att exakt placera punkter för att märka enskilda objekt», enligt museets webbplats. Jag ser inte den här funktionen som något revolutionerande inom AI, utan snarare ett steg i AI-tekniken. I en Svart spegel ven, erbjuder företaget Density hårdvara och mjukvara som räknar antalet personer i en byggnad. Dess Safe-applikation är avsedd att säkerställa att inte för många människor är i en byggnad samtidigt för att upprätthålla riktlinjer för social distansering under coronavirus-pandemin. Andrew Farah, Density CEO, skrev på företagets hemsida att «Vi arbetar för att hålla köttbearbetningsanläggningar, distributionscenter, tillverkare, kontor, universitet, till och med en hel by i Ohio öppen och säker.» AI har länge kunnat räkna objekt, sa Grant, men att ha förmågan att räkna saker på dina smartphones kan vara användbart. «Jag ser inte den här funktionen som något revolutionerande inom AI, utan snarare ytterligare ett steg i AI-teknik,» tillade han. «Det faktum att denna förmåga är effektiv och kompakt nog att fungera på iPhones är en klar förbättring.»