Saltar al contenido

Varför iPad Air 2020 är min favorit Apple-enhet

18 de junio de 2021
IMG 1537 5e7793a225fa49fcbefb093bc895af36

Viktiga takeaways

  • IPad Air 2020 är den bästa Apple-enheten jag någonsin har ägt.
  • IPad Air (från $ 599) är placerad pris- och funktionsmässigt mellan den grundläggande iPad (från $ 329) och iPad Pro (från $ 799).
  • I kombination med Apple Pencil och Magic Keyboard för iPad överträffar iPad Air min MacBook Pro-kapacitet.

Det har gått sex månader sedan jag köpte en iPad Air 2020, och det har snabbt blivit min go-to-gadget för arbete och lek. Jag har ägt efterföljande generationer av iPads sedan Apple lanserade linjen, och det här är den första Apple-surfplattan som jag helhjärtat kan rekommendera för allt som ligger utanför mediekonsumtionen. Det är tillräckligt snabbt för att arbeta på flera dokument medan du tittar på videor, och det är den bästa Apple-enheten jag någonsin har använt. Som Apples mellanklassplatta placeras iPad Air (från $ 599) pris- och funktionsmässigt mellan den grundläggande iPad (från $ 329) och iPad Pro (från $ 799). Det räknas inte iPad mini (från $ 399), som är en underbar gadget, men är mer som en överdimensionerad telefon just nu med sin 7,9-tums skärm. Jag känner att Air är en bra kompromiss mellan funktioner och pris.

iPad slår ibland MacBook Pro

I kombination med Apple Pencil och Magic Keyboard för iPad överträffar iPad-luften min MacBook Pro-kapacitet. Medan jag gillar den gigantiska skärmen på min MacBook, är möjligheten att använda en digital penna praktisk för att anteckna eller bara klottra. Innan jag köpte Air lekte jag med tanken på att köpa en Pro-modell, främst för att jag trodde att jag kanske skulle vilja ha en större skärm. Det visar sig att 11 tum kristallklar skärm är precis vad jag behöver i de flesta situationer. Jag önskar att Air hade en högre uppdateringshastighet på skärmen som Pro-modellerna, för det gör allt som visas på skärmen mycket mjukare.

Till slut var jag glad att jag bestämde mig för att följa med Air. Den 12,9-tums iPad Pro som jag hade koll på skulle ha varit dubbelt så mycket. Vid den prispunkten börjar jag oroa mig för att någonsin ta ut iPad ur huset, vilket typ av besegrar syftet. Det är också tillräckligt skrymmande för att göra det till en olägenhet att bära med sig, medan luften glider påfallande i min ryggsäck. Dessa dagar när jag jobbar. Jag sträcker mig ofta efter min iPad istället för min MacBook. Det är inte bara att iPad är löjligt bärbar till drygt ett pund. IPadens iOS erbjuder en mindre distraherande miljö än macOS.

Det lugnare valet

När jag använder min MacBook Pro känns det ibland som att jag befinner mig på Starship Enterprise-bron, med ett dussin program som skriker efter uppmärksamhet. Däremot är iPad en oas av lugn. IPadens multitasking-funktioner stämmer inte riktigt överens med MacBooks, men det kan vara en fördel när allt du försöker göra är att avsluta en artikel om Apples hårdvara. Jag har använt iPads i över ett decennium, men fram till nyligen var de främst enheter för mediekonsumtion. De var bra för att titta på Netflix och surfa på nätet, men det handlar om det.

IPad Air 2020 förändrade allt för mig när jag investerade i Apples Magic Keyboard för iPad. Även om det magiska tangentbordet är mindre än det på min MacBook, skriver jag snabbare på det, tack vare en kombination av utsökt inställda fjädrande tangenter och taktil feedback. Beväpnad med tangentbordet och Apple Pencil har Air gjort mig till en produktivitetsmaskin som jag aldrig hade föreställt mig möjligt innan jag ägde den.

När jag undersöker artiklar låter den snabba processorn mig rippa igenom webbsidor som det tar ett ögonblick att ladda. Jag antecknar vad jag utforskar med Apple Pencil i Notes-appen och kan snabbt hänvisa till dem senare eftersom texten synkroniseras över alla enheter. Sedan när jag är redo att skriva, vrider jag bara iPad i sitt fodral till horisontellt läge och skriver nästan 80 ord per minut. En annan spelväxlare är hur Magic Keyboard innehåller en mycket effektiv styrplatta, vilket är nyckeln till att skriva. Efter sex månader med Air är det ingen överdrift att säga att det har förändrat mitt liv. Nu väntar jag bara på att höra vad Apple har i beredskap för sina ryktade iPad-uppgraderingar som snart kan avslöjas.