Saltar al contenido

Varför iPad Mini 6 är den (nästan) perfekta iPaden

4 de mayo de 2022
james yarema b GxqNTloyQ unsplash 6ebc6ec1e81c4efca5d4c002c4d3d78f

Nyckel takeaways

  • M1 Mac gör iPads Pro mindre tilltalande.
  • iPad mini är den perfekta «bilen» för Mac:s «lastbil».
  • iPad mini är en perfekt kombination av storlek och kraft.
iPad mini 6 är inte den mest kraftfulla iPad, den har inte den bästa skärmen och skärmen kan vara lite trång ibland, men det kan bara vara den perfekta iPaden för de flesta. iPad Pro kan lätt vara någons primära, eller enda, dator. Tillsammans med Magic Keyboard-fodralet med dess styrplatta är 12,9-tums iPad en trovärdig bärbar datorersättning. Men den kombinationen kostar minst $1 448 och väger över tre pund. M1 MacBook Air kostar bara 999 $, väger 2,8 lbs och erbjuder mycket mer kraft och flexibilitet i sin programvara. Även om iPad Pro är mycket bättre än MacBook Air i hårdvarutermer, är macOS fortfarande mycket överlägsen iPadOS – och jag säger det som någon som använde iPad som sin enda arbetsdator på flera år. Men iPad mini är den perfekta iPaden för någon som redan har en Mac. «Ipad Mini 6 är nästan lika stor som en vanlig bärbar dator, något vi är vana vid, så det är en idealisk storlek för Apple Pencil också,» sa teknikbloggaren Aseem Kishore till Lifewire via e-post.

Mac är tillbaka

I åratal var iPad Pro mycket överlägsen Mac. Den hade en bättre skärm, den hade touch, kunde använda en penna och hade omedelbar väckning och batteritid i flera dagar. De senaste M1 MacBooks Air och Pro släpar fortfarande efter beröring (och kameror), men de är lika med iPad i alla andra avseenden. «Den mindre skärmen på iPad Mini kan ge artister samma möjligheter som en större iPad, samtidigt som de ger dem fler alternativ för portabilitet.» MacBook Pro är alltså nu ett mycket mer lockande alternativ. Den blir inte varm, dess fläkt går inte igång när du använder den. Kort sagt känns det som en iOS-enhet med kraften från Mac, vilket sätter iPad Pro i en besvärlig position. Den är stor och tung, men den kan inte göra vad Mac gör. Att spendera nära $2k på en iPad Pro-rigg verkar vara ett slöseri när du kan ha en Apple Silicon Mac för mycket mindre.

Mindre är bättre

Men iPad mini omfamnar sin bärbarhet. Den får plats i en (stor) ficka. Den har inte Face ID, men eftersom den alltid finns i din hand behöver den inte den. Det är bara USB 2.0 (ja, trots USB-C-porten), men det är bra eftersom det är osannolikt att det sitter mitt i en stationär installation. Kraftmässigt är mini dock mycket kapabel. Den använder det senaste A15-chippet, som M1 Mac-datorerna är baserade på, och det fungerar med den magnetiska Apple Pencil 2. Den har bra kameror, inklusive videostabilisering. Den har Center Stage för FaceTime, stereohögtalare, 5G-mobil och så vidare. Mini är för närvarande en av de mest avancerade iPads som finns. Men inget av det säger dig hur bra det är att använda. Du kan passa den med en hand, och på grund av det är den mycket lättare att ta tag i och använda. Jag har haft en Apple Pencil i flera år, men jag använder den sällan. På mini har jag den permanent fäst. Du kan trycka på den på den sovande iPad-skärmen och börja klottra eller skriva, så det är lika snabbt som en pappersanteckningsbok.

En iPhone ovanpå en iPad mini för att visa storleksskillnaden.

«Många artister vill kunna hämta sina iPads och rita från ett kafé, ett hotellrum eller till och med en campingplats», sa konstbloggaren Diana Fitts till Lifewire via e-post. «Den digital konst är en stor fördel att vara på språng. Den mindre skärmen på iPad Mini kan ge artister samma möjligheter som en större iPad, samtidigt som de ger dem fler alternativ för portabilitet.» Scribble, Apples funktion som förvandlar din handskrift till maskinskriven text, var som helst på iPad, är mycket mer vettigt på mini, om så bara för att tangentbordet på skärmen tar så mycket plats. Det skymmer nästan två tredjedelar av skärmen i landskapet. Det är lätt att ta tag i och läsa. Den får plats på ditt nattduksbord. Den kan gå vart som helst med dig. Den vanliga storleken iPad och iPad Air är kompromisser, varken tillräckligt portabla eller tillräckligt stora. Mini omfamnar sin storlek och blir den perfekta följeslagaren för en M1 Mac eller MacBook Pro.

Saknas i handling

Allt är inte perfekt. iPad mini saknar Face ID, Pro Motion, USB 3.1, en miniLED- eller OLED-skärm, och skärmramarna är fortfarande lite för stora bredvid den lilla skärmen. Och för personer med sviktande syn är texten på hemskärmen liten (även om texten i appen är lätt att justera för att passa dina egna ögon). Det finns utrymme för förbättringar. En iPad Pro mini skulle vara en fantastisk maskin. Men just nu är den här lilla maskinen ett odjur. Det kan vara min favorit iPad än.