Saltar al contenido

Varför kanske du vill köpa en Chromebook

25 de junio de 2021
andrew neel rndjGfyInvs unsplash c4f41e0f434545faa2ecfb781ff7fb77

Viktiga takeaways

  • Chromebook-försändelser växte särskilt år efter år från 2019 till 2021.
  • Experter säger att enkelhet, säkerhet och övergripande funktionalitet som Chromebooks erbjuder för kostnaden är en primär anledning till denna tillväxt.
  • Om du är ute efter en ny bärbar dator och inte vill spendera en liten förmögenhet kan en Chromebook vara ett bra alternativ att titta på.
Experter säger att tillgänglighet, prisvärdhet och användarvänlighet är primära faktorer som gör Chromebooks så tilltalande. Enligt en rapport från Canalys har Chrome OS-baserade datorer sett en enorm ökning av leveranstillväxt under det senaste året, med Q1-försäljningen som steg 275% jämfört med året innan. Experter säger att den totala kostnaden för Chromebooks och de funktioner de erbjuder är nyckelfaktorer för tillväxten, och mer än tillräckligt med anledning för användarna att titta på Googles bärbara datorlösning när de väljer sin nästa bärbara dator. «En Chromebook erbjuder alla funktioner som en avslappnad användare kan önska sig från en bärbar dator – vare sig det surfar på nätet eller arbetar med dokument – och till ett mycket lägre pris än de flesta bärbara Windows 10-bärbara datorer», Anja Lill, grundaren av My Laptop Home , berättade Lifewire i ett mejl.

Enkelt, säkert, långvarigt

Medan Chromebooks kanske inte har tillgång till den omfattande listan över applikationer som är tillgängliga för Windows- eller Mac-maskiner – som Photoshop eller annat redigeringsprogram – kan de här datorerna göra nästan vad som helst som en daglig användare behöver göra. Visst, Chromebooks kör i huvudsak allt i en webbläsare, men det är bra för det mesta som folk gör på datorer idag görs online i en webbläsare ändå. Saker som att betala räkningar, surfa på sociala medier och till och med skicka skolarbete – eller arbeta för ditt företag – kan göras från en Chromebook så länge du har en onlineanslutning. «Det är väldigt svårt för någon att tegla en Chromebook, infektera den med ett virus eller på annat sätt skada det underliggande operativsystemet.» Du behöver inte oroa dig för att installera en ny webbläsare för att få bättre prestanda, eftersom Chrome redan installeras på alla Chromebook. Applikationsstöd har också kommit långt sedan Chrome OSs tidiga dagar, och Google Play-butiken fortsätter att leverera nya, användbara appar, även på äldre Chromebooks. Detta ger en annan viktig anmärkning: Chromebooks har lång hållbarhet. Många billigare bärbara datorer kan sakta ner efter bara några månaders användning, eftersom OS-uppdateringar och andra appar börjar dras ner. Däremot kan ännu billigare Chromebooks ge en snabb och lyhörd upplevelse utan att sakta ner. Detta kan leda till fler års användning för dina pengar, som du vill tänka på när du plockar upp nya prylar och datorer. Chromebooks är så tilltalande på grund av sin enkelhet och kostnad att även Microsoft arbetade med en speciell Windows 10-version för att tävla mot Googles lätta OS. Tyvärr är Windows 10X död i vattnet, åtminstone för tillfället, men Microsoft kan ta tillbaka det senare.

Hitta en nisch

Ett område där Chromebook har varit särskilt populärt har varit inom utbildning och affärssektor. Inte bara är enheterna mer överkomliga, i de flesta fall, men de är också mindre benägna att stöta på problem med virus och annat otäckt onlineinnehåll som kan äventyra ett system. «Det är väldigt svårt för någon att tegla en Chromebook, infektera den med ett virus eller på annat sätt skada det underliggande operativsystemet», berättade Shawn Farner, en teknisk expert och författare på Gizjo, Lifewire i ett e-postmeddelande.

Någon som använder en Samsung Crombook med en S-Pen.

«Bara surfa på webben ensam, ingen kommer att göra det. Jämför det med en Windows-bärbar dator i andra änden, där administratörer måste sätta en massa policyer på plats för att se till att ingen laddar ner saker som de inte ska till osv., och du kan se varför Chromebooks är attraktiva. » Många Chromebook-enheter erbjuder nu Linux-stöd, vilket öppnar nya dörrar för användare att få tillgång till appar och innehåll de kan behöva. Med så många användare som förlitar sig på internet för att slutföra sitt arbete och studier under det senaste året borde det inte vara så mycket överraskande att se Chromebook-sändningar börja stiga. När Google fortsätter att uppdatera operativsystemet, vilket ger mer stöd för appar och annat innehåll, kan vi se den primära nischen för Chrome-OS-enheter växer mer och mer. Medan många av dina billigare Chromebooks erbjuder ganska enkla specifikationer, kommer de som föredrar avancerade enheter också att hitta massor av enheter att välja mellan. Sammantaget, om du vill köpa en ny dator och vill ha något enkelt, säkert och enkelt att använda, kan en Chromebook vara ett av de mest kostnadseffektiva alternativen där ute.