Saltar al contenido

Varför LGs glidande telefon kan vara fantastisk

22 de junio de 2021
LGFoldable2 cde37cf7909440c8a0aed6f1fd509d65

Viktiga takeaways

  • LG fick patent för en telefon med en skärm som «rullar ut» genom att skjuta enhetens ändar.
  • Designen verkar vara den senaste produkten som kommer ut från LGs Explorer-projekt, efter LG Wing.
  • Telefonen kan ge andra hopfällbara telefoner hård konkurrens med sin intuitiva design.

En ny LG-patentansökan för en telefon med en utrullningsskärm sätter en ny snurr på expanderbara mobiltelefoner och kan lätt ge vikbara modeller en löpning om det blir verklighet. Om ordet «glider» gräver minnen från den gamla Nokia-telefonen som expanderar för att avslöja ett tangentbord, tänk igen – LG: s nya telefon kan ha en flexibel OLED-skärm som faktiskt blir större eller mindre när du skjuter in ramar in och ut på vardera sidan. Förutom att det ger ett unikt sätt att expandera eller dra tillbaka en skärm med ett ögonblick, har designen potential att undvika några av de dokumenterade hållbarhetsproblemen med vikbara skärmar. «Användningen av en infällbar skärm är extra hållbar jämfört med alla fällbara modeller som för närvarande finns tillgängliga,» Amsterdam-baserad teknisk webbplats LetsGoDigital skriver i sin rapport om designen. «Eftersom dessa enheter alltid böjer sig vid en viss punkt är skärmen mest sårbar vid viklinjen.»

Expanderande alternativ

Designen är nu känd som «Project B» men kan kallas LG Rollable eller LG Slide. Det ser ut som att användare sömlöst kunde övergå mellan att använda enheten som en telefon, surfplatta och uppenbarligen något däremellan om bara en sidoram dras ut. De olika storlekarna visas i återgivningar gjorda av LetsGoDigital, som först upptäckte patentansökan från World Intellectual Property Organization. Telefontillverkaren lämnade också in en amerikansk patentansökan för tekniken, som publicerades i september. Det här är inte första gången som LG eller dess konkurrenter seriöst överväger en rullande design för elektronik. När allt kommer omkring är detta företaget som nyligen presenterade en rullbar TV som glatt försvinner i sin bas. Det kinesiska elektronikföretaget TCL avslöjade också en glidande koncepttelefon i mars, även om det är oklart om det snart skulle vara tillgängligt för konsumenterna.

Varför LG Slide är så cool

Om den är väl utförd kan den här rullskärmsenheten ha en stor fördel jämfört med hopfällbara telefoner för inte bara dess hållbarhet utan dess kännedom. Upplevelsen av att använda en smartphone och surfplatta är intuitiv, medan granskarna har knackat på några av de vikbara designerna för ökad vikt och veck i mitten av skärmen (även om vissa av dessa problem verkar förbättras med nya modeller).

LG Slide Out Phone 3D-rendering

Om LG: s rullbara enhet visar snyggt och ser sammanhängande ut, skulle fördelen med att snabbt kunna ändra skärmstorleken genom att helt enkelt dra ut en eller båda av dess paneler ge mer mångsidighet jämfört med några av de vikbara telefonmodellerna. Till exempel ser Samsung Galaxy Fold 2 ganska cool ut när den öppnas som en bok i en minitavla, men verkar märkbart skrymmande när den är stängd. Det nya LG-konceptet skulle ge massor av skärm när du behöver det och gå tillbaka till storleken på en standardtelefon när du inte gör det, vilket kan eliminera en del av besvärligheten med att försöka utföra uppgifter som att sms eller ta foton med en enhet det passar inte lätt i handflatan.

LG lanserar innovation

Projekt B ser ut som det senaste LG-försöket att förnya sig på beprövade smarttelefondesigner för att göra något riktigt friskt, snarare än att bara tillhandahålla mindre uppdateringar av samma rektangeldesign. CNet fångade en teaser för vad som ser ut att vara denna design i slutet av LG: s lanseringsvideo för dess Explorer-projekt. Den första produkten som kom ut ur det initiativet är LG Wing, som har en vridande dubbelskärm som expanderar till en «T» -form för att underlätta flera uppgifter samtidigt som att titta på en video och meddelanden. «Låt oss vara ärliga – under de senaste åren har nylanserade telefoner förbättrats något från den tidigare versionens specifikationer, med mestadels samma design, även om efterfrågan på differentierade och personliga upplevelser har ökat,» LG Electronics UK Department Leader Andrew Coughlin sa i en septembervideo där LG Wing and Explorer Project presenterades.

Vid denna tidpunkt vet vi inte när projekt B kan komma ut på marknaden, även om en rapport från Koreas Elec föreslår att det kan vara klart så snart som i mars. Telefonens pris är också okänt, men det är osannolikt att det är billigt på grund av den innovativa designen. Andra telefoner med oortodoxa skärmar är definitivt prissatta till en premie. LG Wing, till exempel, kommer enligt uppgift att kosta $ 1 000, medan de flesta av de planerade eller tillgängliga hopfällbara telefonerna har prislappar på cirka 1 500-2 000 $. LG: s nya rullande displaytelefon kommer förmodligen inte att vara för alla på grund av dess pris. Men det ger oss – och marknaden – några idéer för hur en verkligt sömlös allt-i-ett-enhet kan se ut. Om den lyckas kan den nya designen inleda en ny klass av flexibla telefonskärmar som expanderar från sidorna i motsats till vikning eller svängning. För tillfället måste vi bara vänta på att LG officiellt avslöjar produkten för att se om idén fungerar så intuitivt som den visas på papper.