Saltar al contenido

Varför Telekom vill döda nätneutralitet

21 de junio de 2021
GettyImages 1144160818 ec5a0163d7c24b278173cb58c88b95c8

Viktiga takeaways

  • År 2017 upphävde Federal Communications Commission (FCC) nätneutralitetsregler som infördes 2015.
  • En ny rapport har visat att miljontals kommentarer som lämnats var falska och skickades av telekomföretag för att på ett falskt sätt påverka allmänhetens åsikt.
  • Experter säger att dessa nya resultat ger ännu mer vikt till de senaste uppmaningarna till FCC att återinföra nätneutralitetsregler och skydda hur vi använder internet.
En ny rapport visar att stora telekomföretag kommer att göra nästan vad som helst för att stoppa nätneutralitet, inklusive felaktig användning av din personliga information för att påverka Federal Communications Commission: s beslut. Rapporten, som publicerades av New Yorks attorney general denna vecka, visar att miljontals kommentarer som lämnats till FCC till förmån för att upphäva nätneutralitet 2017 inte bara var falska utan skapades genom en hemlig kampanj som finansierades av stora bredbandföretag som lockade konsumenter. genom löften om gratis gåvor och belöningar. Experter säger att detta inte är den enda gången som stora telekomföretag har missbrukat sin makt, och det tjänar som mer bevis för att det krävs korrekta nätneutralitetslagar för att skydda det amerikanska folket. «Det här fantastiska utredningsarbetet från New York AG bör vara en varningsnotering till beslutsfattare och allmänheten att närmare undersöka dessa företags motiv,» sa Lucile Vareine, chef för företagskommunikation på Mozilla, till Lifewire i ett e-postmeddelande. «Kan konsumenter lita på ISP: s ord när denna undersökning visar hur lång tid de kommer att gå för att undergräva FCC-förfarandets integritet?»

Kontrollfreak

Men varför skulle stora telekomföretag göra så mycket besvär för att få det att se ut som det amerikanska folket hatar nätneutralitet? Eftersom det tar bort kontrollen som dessa företag har över hur du får tillgång till information på internet. Sedan upphävandet av reglerna för nätneutralitet 2017 har internetleverantörer (ISP) som Verizon, Comcast och AT&T haft frihet att styra hur och vad du kan komma åt på internet. «Som ett resultat av dessa avslöjanden har FCC ytterligare anledning att gå tillbaka och se över sitt beslut från 2017 om att upphäva nätneutralitet.» Hittills har vi bara sett några fall av ISP: er som missbrukar den kontrollen. År 2018 strypte Verizon data till Santa Clara brandkår, vilket tvingade avdelningen att betala dubbelt så mycket för att lyfta strypningen. Verizon sa till sist att det inte var ett nätneutralitetsproblem, utan istället skylla på ett kundservicefel. Men med rätt nätneutralitetslagar skulle den typen av strypning inte ens vara möjlig. Det finns farhågor om att vi, utan någon ytterligare tillsyn, kan börja se att Internetleverantörer stryper bandbredd till företag eller webbplatser – eller bara tar betalt för konsumenterna mer för att komma åt dessa webbplatser. Netflix uppskattar att det tar 7 GB att strömma en timmes 4K-film från sin tjänst. Om du har 2 miljoner människor som tittar på 4K-videor på Netflix, sätter det en betydande belastning på nätverket, vilket Internetleverantörer kan använda som en anledning att sakta ner åtkomsten till den webbplatsen, eller till och med debitera användare för åtkomst till en «snabb fil» som gör det laddas snabbare. «Om de stora teknikföretagen hade sin väg så skulle de sälja delar av internetpaket strukturerade som kabelpaket. Så istället för att ha lika tillgång till allt på internet, skulle du sluta behöva betala mer för tillgång till streamingtjänster, onlinespel , etc, «berättade Rex Freiberger, VD för GadgetReview i ett e-postmeddelande.

Någon som arbetar på en bärbar dator som visar "Net Neutrality" på skärmen.

I slutändan handlar det om vinst. Utan nätneutralitetslagar är ISP-enheter inriktade på att tjäna mycket mer pengar, eftersom de kan delta i metoder som bara kommer att skada konsumenterna, vilket gör det svårare för dig att komma åt innehållet du vill komma åt.

Rigging the Game

År 2015 var offentliga kommentarer en stor del av varför FCC röstade för nätneutralitet. När byrån återöppnade kommentarer 2017 såg stora telekomföretag som Fluent, React2Media och Opt-Intelligence en chans att påverka beslutet till deras fördel. Av de 22 miljoner kommentarerna som FCC mottog fann 18 miljoner att New Yorks justitieminister var falska. Av dessa 18 miljoner hade 8,5 miljoner skickats in genom samregistreringskampanjer, där företag lovade belöningar som tävlingsbidrag och till och med presentkort för att få konsumenter att registrera sig. Dessa företag använde sedan informationen från konsumenterna för att lämna in falska svar på FCC: s förslag. Detta skapade en falsk berättelse om att amerikanerna gynnade avlägsnandet av nätneutralitetslagar, vilket experter tror påverkade FCC: s beslut att upphäva dessa regler. «Dessa nya resultat visar att Internetleverantörerna gav falsk information till FCC när den utvärderade nätneutralitet 2017», säger Vareine. «Som ett resultat av dessa avslöjanden har FCC ytterligare anledning att gå tillbaka och se över sitt beslut från 2017 om att upphäva nätneutralitet.»