Saltar al contenido

Verizon lanserar officiellt 5G Ultra Wideband-täckning

22 de julio de 2022
verizon5g 5edee025617d440a9919f2d41a4c8fd7

Verizon retade lanseringen av deras 5G Ultra Wideband-nätverk tidigare denna månad med ett pressmeddelande, vilket lämnade många att undra när utbyggnaden faktiskt skulle ske. Den tiden är nu. Företaget har just officiellt lanserat 5G-tjänsten till mer än 1 700 städer i hela Amerika, som täcker över 100 miljoner befintliga kunder. Företaget noterade att «nästan en av tre amerikaner» bor i områden som betjänas av Verizon 5G UWB (ultrabredband), tillsammans med två miljoner företag.

Verizon betonade att detta nätverk når hastigheter upp till 1 Gbps (1000 Mbps) och «tar kraft och prestanda jämförbar med en bredbandsanslutning till din ficka.» Tillsammans med lanseringen finns flera erbjudanden för nya och redan existerande Verizon-kunder. Obegränsade dataplaner kommer med en 50 GB hotspot, olika gratis underhållningsprenumerationer, ett månatligt International Travel Pass och mer. Tjänsten finns även som ett hem Internetpaket, som har rabatterats med 50 procent. Verizon har inte tillhandahållit en lista över vilka städer som omfattas av deras 5G Ultra Wideband-tjänst, men det finns en interaktiv karta för att kontrollera om den är tillgänglig i din stad. Ett annat alternativ är att helt enkelt leta efter «5G UW» i statusfältet på din smartphone. Både Verizon och andra trådlösa operatören AT&T har varit inblandade i en veckor lång kamp med Federal Aviation Agency, eftersom den senare antyder att aktivering av C-bandstekniken som driver detta uppgraderade 5G-nätverk kan störa radarhöjdmätare som piloter använder för att landa i låga siktförhållanden. Som sådan har företagen gått med på att försena denna utbyggnad nära flygplatser.

Rättelse 22/01/19: Länken i punkt 2 uppdaterades för att återspegla företagets eget tillkännagivande istället för en annan nyhetsbyrås rapportering.