Saltar al contenido

4 bästa gratis minnestestprogram

26 de junio de 2021
free memory test programs 2626178 b2f26fc2785a47879cd5259296236a13

Programvara för minnestest, ofta kallat RAM-testprogramvara, är program som utför detaljerade tester av datorns minnessystem. Minnet som är installerat i din dator är mycket känsligt. Det är alltid en bra idé att utföra ett minnestest på nyinköpt RAM för att testa för fel. Naturligtvis är ett minnestest alltid i ordning om du misstänker att du kan ha problem med ditt befintliga RAM-minne.

Om din dator till exempel inte startar alls, eller om den startar om slumpmässigt, kan du ha problem med minnet. Det är också en bra idé att kontrollera minnet om program kraschar, du hör pipkoder under en omstart, du ser felmeddelanden som «olaglig drift» eller om du får BSOD: er kan läsa «dödligt undantag» eller «minneshantering.» Alla listade freeware-minnestestprogram fungerar från utanför av Windows, vilket betyder att alla fungerar oavsett om du har Windows (10, 8, 7, Vista, XP, etc.), Linux eller något PC-operativsystem. Kom också ihåg att termen minne här betyder RAM, inte hårddisken – se dessa hårddisktestverktyg för att testa din hårddisk. Om dina minnestester misslyckas, byt ut minnet omedelbart. Minneshårdvaran i din dator kan inte repareras och måste bytas ut om den misslyckas.

MemTest86

MemTest86 v7.5

Vad vi gillar

 • Helt gratis.
 • Körs från en flash-enhet.
 • Lätt att använda.
 • Stöder upp till 64 GB RAM.
 • Används av proffs.

Vad vi inte gillar

 • Om du inte har använt program som den här kan de avancerade funktionerna vara förvirrande.
 • Fungerar inte från en skiva.

Memtest86 är ett helt gratis, fristående och extremt lättanvänt program för minnestest. Om du bara har tid att prova ett minnestestverktyg på den här sidan kan du prova MemTest86. Ladda bara ner programmet från MemTest86s webbplats och lägg det på en flash-enhet. Därefter startar du bara från USB-enheten så är du iväg. Även om detta RAM-test är gratis, säljer PassMark också en Pro-version, men om du inte är en hårdvaruutvecklare bör gratis nedladdning och gratis basstöd från oss och på deras webbplats vara tillräckligt. Vi rekommenderar MemTest86! Det är vårt favoritverktyg för att testa RAM utan tvekan. MemTest86 behöver inte ett operativsystem för att köra ett minnestest. Det kräver dock ett operativsystem för att kopiera programmet till en USB-enhet. Detta kan göras med valfri version av Windows, liksom med Mac eller Linux. v9 stöder endast UEFI-start; v4 BIOS-utgåvan (även via länken nedan) är också tillgänglig.

Windows Memory Diagnostic

Windows Memory Diagnostic

Vad vi gillar

 • Kör minnestestet helt automatiskt.
 • 100 procent gratis att använda.
 • Ursprungligen tillhandahållen av Microsoft.
 • Nedladdningar snabbt på grund av den lilla filstorleken.

Vad vi inte gillar

 • Har inte uppdaterats på mycket länge.
 • Testar bara de första 4 GB RAM-minnet.

Windows Memory Diagnostic är en gratis minnestestare som tillhandahålls av Microsoft. Mycket lik andra RAM-testprogram, Windows Memory Diagnostic utför en serie omfattande tester för att avgöra vad, om något, är fel med datorns minne. Ladda bara ner installationsprogrammet och följ sedan instruktionerna för att skapa en startbar diskett eller ISO-bild för bränning till en skiva eller flash-enhet. Efter start från vad du än har gjort kommer Windows Memory Diagnostic att börja testa minnet och upprepa testerna tills du stoppar dem. Om den första uppsättningen tester inte hittar några fel är chansen att ditt RAM-minne är bra. Du behöver inte ha Windows (eller något operativsystem) installerat för att använda Windows Memory Diagnostic. Du behöver dock tillgång till en för att bränna ISO-bilden till skivan eller USB-enheten.

Memtest86 +

Memtest86 & # 43; v4.00

Vad vi gillar

 • Ett gratis minne testprogram.
 • Ger en bekräftelse på den ursprungliga Memtest86-programvaran.

Vad vi inte gillar

 • Liksom dessa andra minnestestverktyg är den här helt textbaserad och det kan vara svårt att vänja sig för vissa människor.

Memtest86 + är en modifierad och förmodligen mer uppdaterad version av det ursprungliga Memtest86-minnestestprogrammet, profilerad i # 1-positionen ovan. Memtest86 + är också helt gratis. Vi rekommenderar att du utför ett minnestest med Memtest86 + om du har några problem med att köra Memtest86 RAM-testet eller om Memtest86 rapporterar fel i ditt minne och du vill ha en riktigt bra andra åsikt. Memtest86 + finns i ISO-format för bränning till skiva eller USB. Det kan tyckas lite konstigt att vi rankar Memtest86 + som # 3-valet, men eftersom det är så otroligt likt Memtest86 är din bästa insats att prova Memtest86 följt av WMD, som fungerar annorlunda och ger dig en mer rundad uppsättning minnestester. Precis som med Memtest86 behöver du ett fungerande operativsystem som Windows, Mac eller Linux för att skapa den startbara skivan eller flash-enheten, vilket kan göras på en annan dator än den som behöver testas.

DocMemory Memory Diagnostic

DocMemory Memory Diagnostic v3.1

Vad vi gillar

 • Inga strängar bifogade, gratis minne testprogram.
 • Perfekt om din dator inte startar till en skiva eller en flash-enhet.

Vad vi inte gillar

 • Kräver en diskett.
 • Har inte uppdaterats på många år.

SimmTester.coms DocMemory Memory Diagnostic är ännu ett testminnes testprogram och fungerar väldigt lik de andra program som vi har listat ovan. En stor nackdel med att använda DocMemory är att det kräver att du skapar en startbar diskett. De flesta datorer idag har inte ens diskettenheter. Ju bättre minnestestprogram (ovan) använder startbara skivor som CD-skivor och DVD-skivor eller startbara USB-enheter istället. Vi rekommenderar att du använder DocMemory Memory Diagnostic endast om minnestestarna som anges ovan inte fungerar för dig eller om du vill ha ytterligare en bekräftelse på att ditt minne har misslyckats. Å andra sidan, om din dator inte kan starta en skiva eller USB-enhet, vilket är vad ovanstående program kräver, kan DocMemory Memory Diagnostic vara exakt vad du letat efter.