Saltar al contenido

Apple Pay fungerar inte? Hur man fixar det

14 de julio de 2021
GettyImages 1153619068 ec9092495efd4b3fa58fa1a1fa14e99f

I stället för att fumla efter kontanter, checkar eller kreditkort, använd Apple Pay mobilbetalningstjänst för att göra inköp snabbt och bekvämt. Det kan dock hända att du inte kan slutföra en transaktion när du använder Apple Pay på bensinstationen eller någon annan detaljhandel. Informationen i denna artikel gäller iPhone 11-serien, X-serien, 8, 7 och 6-serien iPhones.

Orsakerna till att Apple Pay inte fungerar ordentligt

De vanligaste orsakerna till att Apple Pay inte fungerar är att telefonen har låg batteriladdning eller att butiken inte har möjlighet att acceptera Apple Pay.

Återigen finns det tillfällen då du inte kan få Apple Pay att fungera, vilket är obekvämt att hantera om du vanligtvis inte har kontanter. Det kan finnas problem med Apple Pay-servrarna, en defekt digital betalningsterminal eller problem med ett visst betalkort eller kreditkort.

Så här fixar du Apple Pay fungerar inte

Om du har problem med att få Apple Pay att fungera finns det några saker du kan göra för att lösa problemet. De flesta av dessa är snabba och enkla lösningar för att lösa problemet och få Apple Pay att fungera igen.

  1. Bekräfta att Apple Pay-servrar är uppe. Du kanske inte har ett Apple Pay-problem. Apple Pay-servrarna kan vara nere på grund av tekniska problem, vilket inte har något att göra med din iPhone. När så är fallet, vänta tills tjänsten börjar fungera igen. För att ta reda på om Apple Pay upplever stillestånd, gå till Apples systemstatuswebbplats och kontrollera om det finns en grön cirkel bredvid Apple Pay. En grön cirkel utesluter ett servicefel. Du kan gå vidare till andra lösningar.

  2. Bekräfta att företaget accepterar Apple Pay. Om den gör det kan det hända att en viss terminal inte fungerar när du använder Apple Pay. Fråga om det finns en annan terminal du kan använda när du stöter på detta problem. När du vet vilken terminal som accepterar Apple Pay, kom ihåg den för framtida transaktioner.

  3. Välj ett kredit- eller bankkort manuellt. Även om du befinner dig vid en fungerande terminal kan du stöta på problem med att enheten upptäcker Apple Pay på din iPhone. Om du håller ner iPhone och Apple Pay inte fungerar väljer du ett kreditkort manuellt i Wallet-appen för att göra en betalning.

  4. Ladda iPhone-batteriet. När iPhone-batteriet är lågt – vanligtvis med 10% av laddningen eller lägre – kan det gå i lågeffektläge och många funktioner på iPhone slutar fungera för att spara ström. Se till att din iPhone kostar tillräckligt innan du handlar.

  5. Ta bort och lägg till kredit- eller betalkortet igen. Det kan finnas ett kredit- eller bankkort som ger dig upprepade problem när du använder det på Apple Pay. Detta kan hända när du får ett nytt kreditkort från din leverantör och den ändrade informationen uppdateras inte omedelbart på Apple Pay. Om så är fallet tar du bort kortinformationen och lägger till den igen för att lösa problemet.

  6. Stäng Apple Wallet-appen. Appar kan frysa eller låsa upp. Att stänga och öppna Apple Wallet-appen igen kan lösa ett problem relaterat till Apple Pay.

  7. Starta om iPhone. Om du startar om telefonen kan det fixa en mängd problem.

  8. Återställ iPhone till fabriksinställningarna. Om ingen av strategierna ovan löser Apple Pay-problemet, återställ iPhone till fabriksinställningarna. Det här är ett sista chansalternativ som inte kan göras medan du står i kö och väntar på att betala. Återställa en enhet till fabriksinställningarna tar bort dina personliga data och filer från iPhone, så det är viktigt att ha en ny säkerhetskopia för att återställa telefonen.

Om ingen av ovanstående korrigeringar fungerar, gå till Apples onlinesupportwebbplats för hjälp om du vill åtgärda problemet själv. Annars tar du iPhone till en Apple Store eller en auktoriserad Apple-tjänsteleverantör. Gör ett möte med Apple Genius Bar innan du tar en iPhone till en lokal Apple Store så att du inte behöver vänta i kö för hjälp.