Saltar al contenido

Apple Watch är bra, bara inte med appar

29 de agosto de 2022
IMG 4131 df69fdb8704b49aea065411c8d2a7f7e

Viktiga takeaways

  • Ubers Apple Watch-app verkar ha lagts ner.
  • Vissa utvecklare börjar inse att Apple Watches inte är de bästa fristående enheterna.
  • Men kärnfunktionaliteten hos Apple Watch har fortfarande entusiastiska fans.

Försök inte ringa en Uber med din Apple Watch. Uber-appen för Apple Watch verkar ha lagts ner. Jag försökte använda appen på min Apple Watch Series 7 och jag fick varningen «Var vänlig byt till Uber-mobilappen. Vi stöder inte längre Apple Watch-appen. Ursäkta besväret», tillsammans med en gråtande emoji. Det kan vara ett tecken på att vissa utvecklare börjar inse att Apple Watches inte gör de bästa fristående enheterna. «När det kommer till kritan är Apple Watch egentligen inte för appar», sa Aaron Glazer, VD för Taplytics, ett marknadsföringsföretag för mobilappar, till Lifewire i en e-postintervju. «Apple Watch har äntligen åter fokuserat på vad den är bäst på, vilket är träningsspårning, visning av tid och att ta emot aviseringar. Det finns i princip inga appar utanför dessa kärnanvändningsfall som får någon verklig användning.»

Inga turer?

Det finns fortfarande en Uber-applista i Apple App Store, och Uber svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Men butiker som Mac Rumours har också noterat att Uber-appen inte fungerar. Uber Apple Watch-appen har varit tillgänglig sedan 2015, men den har färre funktioner än iPhone-appen. Appen stödde inte uberPOOL, prisdelning, ETA-delning eller kontakt med en Uber-förare. Uber avslutade stödet för sin wearOS-version av appen 2020. Och Uber är inte det enda företaget som backar på sina Apple Watch-ambitioner. Det åkande företaget, Lyft, avbröt sin Apple Watch-app 2018. Glazer sa att många tekniska skäl till varför det alltid har varit ett knepigt förslag att skapa appar för Apple Watch. «Apple begränsar kraftigt API:erna du kan använda, kommunikationen mellan appen på din telefon och klockan är superlångsam och buggig», tillade han. «Det finns också begränsningar när det kommer till CPU-användning, vilket gör det väldigt svårt att göra något annat än att bara visa data.» Med tanke på den begränsade funktionaliteten hos Apple Watches måste användarna fortfarande integrera med en telefon för att dra nytta av alla fördelar, noterade teknikentreprenören Omri Shor i en e-postintervju. «Som sådan återvänder användare fortfarande till sin smartphone för att utnyttja dess fulla funktionalitet, vilket gör Apple Watch till ett begränsat erbjudande.» Det är otroligt hur mycket mer kontroll över min dag jag har när jag bär den här klockan.

Men Apple Watch är fortfarande bra

Det kan hända att appar försvinner, men Apple Watchs kärnfunktionalitet har fortfarande entusiastiska fans. Apple Watch har varit en total förändring för människor som drabbas av synförlust på grund av vanliga tillstånd som makuladegeneration, glaukom eller diabetisk retinopati, sa Doug Walker, forskningschefen för Hadley Institute for the Blind Synskadade, till Lifewire i en mejlintervju. Det ger ett bekvämt sätt att hålla reda på tiden när det har blivit svårt att se en urtavla eller att spela in en snabb påminnelse till dig själv när du inte längre kan urskilja handskrivna anteckningar. Walker rekommenderar och använder personligen klockans påminnelseapp, timerappen och röstmemon. Han är också ett stort fan av en ny funktion Apple kallar «haptisk tid», som berättar vad klockan är genom en serie små vibrationer. «Det är otroligt hur mycket mer kontroll över min dag jag har när jag bär den här klockan,» sa Walker. «Och eftersom det är röstaktiverat är det så mycket enklare att lära andra med synnedsättning hur man använder det också.»

Någon som använder en smartklocka efter ett träningspass.

Shor sa att det faktiska värdet av Apple Watch ligger inom sjukvården. «Det ger patienter mer insikter om sin egen sjukvård eller tillåter dem att enkelt och passivt dela hälsoinformation de väljer med sina läkare eller andra vårdgivare, som sömn, hjärtfrekvens eller mediciner,» tillade han. Personligen älskar jag min Apple Watch Series 7 för påminnelser och aviseringar. Men när jag har försökt använda fristående appar på klockan har upplevelsen varit frustrerande. Innan Uber-appen slutade fungera helt och hållet försökte jag ta en tur på den många gånger. Men min Apple Watch trodde alltid att jag försökte ringa någon som heter «Uber».