Saltar al contenido

Varför du kommer att träffa fler videoreceptionister

24 de julio de 2023
GettyImages 1209374969 d6eb3fbdf83c4c2db38108be7a33bda6

Viktiga takeaways

  • Zoom har en ny funktion som gör att besökare kan checka in på distans med hjälp av dess programvara.
  • Företag vill använda videotjänster för att ersätta personlig kontakt när de överväger att ta med distansarbetare tillbaka till kontoret.
  • Zooms tjänst kostar $499 per år per rum och låter en receptionist prata med besökare och låsa upp entréer via video.

Nästa gång du checkar in med en receptionist kan det vara via Zoom. Videokonferensföretaget sa att dess nya tjänst kommer att tillåta personer som besöker kontor att checka in utan fysisk kontakt. Allt du behöver göra är att starta ett Zoom-samtal för att prata med en mänsklig receptionist på en avlägsen plats. Experter säger att videotjänster kan hjälpa till att förhindra spridningen av covid-19 när folk återvänder till kontor. «Allt sätt vi kan begränsa fysisk kontakt just nu kommer att hjälpa till att stoppa spridningen av covid-19,» sa Frank Weishaupt, VD för Owl Labs, ett företag som tillverkar videokonferenskameror, i en e-postintervju. «Det här verktyget kommer att ha större användning, utanför företag, men för sjukhus, läkarmottagningar, skolor och andra yrken som inte kan arbeta på distans.»

Säg bara ditt namn

Zooms receptionistfunktion fungerar genom att besökarna närmar sig en pekskärm i en byggnadslobby, och receptionisten kan prata med besökare över Zoom och släppa in dem på distans i byggnaden. En annan ny Zoom-funktion som syftar till social distansering låter användare se hur många personer som är i ett rum i realtid, med hjälp av Zoom Dashboard och Scheduling Display. Harry Moseley, Zooms globala informationschef, sa till CNBC i en intervju att den nya funktionen låter receptionister arbeta var som helst i världen. Det är avsett för företag att implementera och kostar $499 per år och rum. Alla sätt vi kan begränsa fysisk kontakt just nu kommer att hjälpa till att stoppa spridningen av covid-19. Men Zoom är inte det enda företaget som trycker på för videoreceptionister. Receptionisten, till exempel, låter människor checka in på platser på en iPad och meddelar automatiskt anställda när deras besökare anländer via e-post, SMS och Slack. Det finns också Virtelo, en videomottagningstjänst som låter besökare trycka på en pekskärm när de kommer, istället för att prata med någon personligen. Observatörer säger att videoreceptionister sannolikt inte kommer att sätta någon utan arbete, eftersom de fortfarande är beroende av människor. «Som vi har lärt oss, är inte alla jobb lätta att slutföra hemma, så även när vi återvänder till kontor kommer det inte att vara full kapacitet,» sa Weishaupt. «Detta kommer att göra det möjligt för administrativa tjänster att arbeta på distans när vi går in i den nya eran av hybridarbete.»

Kundtjänstmedarbetare pratar med någon i ett videosamtal

Fjärrkommunikation är här för att stanna även när coronavirusvacciner sipprar över USA, säger Tristan Olson, chef för Venture, ett företag som specialiserat sig på att hjälpa företag att använda video. Många företag försöker ta reda på hur man får anställda att arbeta hemifrån under lång tid, sa han. «Även när personligt arbete återvänder, förutser vi att videoprodukter som fjärrincheckning är normen,» tillade Olson.

Tecken som skärmar dig

Även tecken kan kontrollera dig snart. Företaget 22Miles tillverkar TempDefend, en digital skylt avsedd att placeras vid byggnadsingångar som kan utrustas med virtuella receptionistfunktioner. Med det här alternativet varnas administratörer om höga temperaturer när besökare skannas. TempDefend kan också kontrollera att flera användare kommer in samtidigt, och visar varje användares temperatur på skärmen. «För att ytterligare minska beröringspunkterna kan många kiosker utrustas med röststyrningsuppmaningar för att möjliggöra omedelbar kommunikation och vägbeskrivningar, eller till och med med en virtuell receptionist som säkert kan videochatta och tillhandahålla en säker incheckningsprocess via livevideoström,» sa Tomer Mann, vice VD på 22Miles, i en e-postintervju. Experter säger att lanseringen av fjärrverktyg som videoreceptionister innebär att du sannolikt inte kommer att vara bunden till ett skrivbord i framtiden. «Även som receptionist, exekutiv assistent eller kontorschef kan jobb som historiskt kräver att en person är på kontoret nu effektivt arbeta med sitt team på distans,» sa Weishaupt. «Kontorsbesökare kommer att kunna kommunicera sömlöst med administratörsteam när de kommer in för antingen en intervju, ett nytt affärsförslag eller till och med nödvändigt underhåll, och teamet kan fortfarande koordinera som om de vore på plats.»