Saltar al contenido

Är det lönsamt att utveckla en mobilapp?

13 de julio de 2021
150220727 56a629d83df78cf7728ba753 2ad9812f2b784c2dbd2613680a1fca54

Utveckling av mobilappar kan vara lönsamt, men du måste vara villig att investera mycket tid och ansträngning på förhand. Även då kommer många faktorer att avgöra om din mobilapp blir en ekonomisk framgång. Här undersöker vi några av dessa faktorer.

Marknadsföring

Du kan inte tjäna pengar på en app som ingen laddar ner. Därför måste du vara väl medveten om din potentiella marknad. Var beredd att ställa frågor om din målgrupp, till exempel vad deras intressen är och vad som uppmanar dem att ladda ner en app. Tänk på saker som om det finns liknande appar där ute, hur mycket de dominerar marknaden och hur din är bättre. När du väl vet vem du försöker nå och hur din app är placerad på marknaden måste du tänka på hur du planerar att göra potentiella kunder medvetna om din app. Kommer du att placera annonser i andra appar? Uppkopplad? Om så är fallet, vilka webbplatser besöker dessa potentiella kunder oftast? Om du inte är säker, hur kommer du att få reda på det? Kommer du att ha en webbplats? Om så är fallet, hur kommer du att locka potentiella kunder till det? Oavsett hur bra din app är, tjänar den inte pengar om du inte kan hitta personer som är villiga att använda den. Innan du börjar utveckla din app måste du tänka på din marknads- och marknadsföringsstrategi, som är nyckeln till att generera appinkomster.

Affärsöverväganden

Din affärsmodell kommer att göra skillnad i om du tjänar pengar och i så fall hur mycket. Du måste fatta beslut om saker som om du får kunder att betala för din app, lita på annonsintäkter eller en kombination (kunder kan ladda ner gratis och betala för att ta bort annonser)? Din affärsmodell är bara en aspekt av verksamheten du måste skapa för att stödja utvecklingen och försäljningen av din app och betjäna kunder som behöver hjälp med den. Om du inte känner dig bekväm med den här delen av processen finns det företag som kan göra det åt dig, men de tar betalt för den här tjänsten och tar en stor del av de intäkter du kan generera.

Utveckling

Att bygga en app från grunden kräver en grundlig förståelse för specifika enheter och operativsystem (OS) samt programmeringsspråk, användarupplevelse och användargränssnittsdesign. Situationen blir mer komplex om du väljer att utveckla för flera operativsystem (som iOS och Android), även om detta tillvägagångssätt också kan utsätta dig för fler potentiella kunder. Användarupplevelse (ofta förkortat UX) är den totala upplevelse som användare har med en produkt eller ett företag. Med en app kan det inkludera om gränssnittet fungerar som förväntat, hur trevligt det är att titta på och hur lätt det är att använda. Utvecklarens förmåga (du eller någon du anställer) att förstå dessa faktorer och skapa en högkvalitativ produkt kommer att spela en stor roll för att avgöra om appen kan tjäna pengar eller inte. Återigen finns det företag som kan hjälpa dig med denna del av processen, men ju mer du brukar ut uppgifter, desto mindre intäkter får du behålla.

Stöd

När appen är tillgänglig för nedladdning måste du se till att det finns människor tillgängliga för att svara på online-recensioner och svara på användarnas frågor. Denna del av processen är ännu ett område som kräver tid, pengar eller båda. Mängden energi du ägnar åt denna ansträngning kommer att kosta dig men det kommer också att säkerställa ytterligare försäljning eftersom människor erbjuder bättre recensioner. Ofta är det inte möjligt att veta om denna risk lönar sig.

Slutsats

Även om det inte finns något standardutlägg för apputveckling kan det kosta dig mer än $ 25 000 för att designa, utveckla och distribuera en app av god kvalitet. Kostnaden skulle vara högre om du anställde någon som skulle göra utvecklingen åt dig och ännu mer om du bestämde dig för att distribuera över flera plattformar. Alla dessa ansträngningar och utgifter är fortfarande värda det om du förväntar dig en bra avkastning på investeringen (ROI), som du vill göra ditt bästa för att uppskatta innan du går för långt ner i appens skapande. I slutet av dagen måste du noga överväga de områden som nämns här och sedan bestämma hur lycklig du känner.