Saltar al contenido

Är PayPal nere … eller är det du?

22 de julio de 2021
is paypal down or is it you 4801756 1652d3f13eb44e2a8e0c0d9e7ad102b7

Om du inte kan ansluta till PayPal-webbplatsen eller dess app kan det finnas ett PayPal-avbrott. Om du är orolig för att PayPal inte fungerar är det viktigt att veta om tjänsten är nere eller om det bara är du. Lyckligtvis finns det några viktiga sätt att ta reda på om problemet är du eller om PayPal är nere just nu. Instruktionerna i den här artikeln gäller PayPal-webbplatsen samt om PayPal-appen är nere.

Hur man vet om PayPal är nere

Om du tror att PayPal är nere för alla och inte bara för dig, prova dessa enkla steg för att kontrollera om du har rätt.

 1. Kontrollera PayPal Twitter-konto.

  Detta bör alltid vara din första anlöpshamn eftersom det officiella Twitter-kontot är en bra källa till uppdaterad information. Se till att det bara är det officiella PayPal Twitter-kontot du kontrollerar.

 2. Sök på Twitter efter #PayPaldown. Om webbplatsen är nere för alla har någon antagligen redan twittrat om den. Kontrollera om det finns tweets men var också uppmärksam på tweet-tidsstämplarna så att de inte diskuterar tidigare att PayPal inte fungerade.

  Paypal Down hashtag på Twitter

  Kan du inte komma åt Twitter? Prova andra stora webbplatser som Google eller YouTube. Om du inte kan se dem heller är problemet nästan säkert i slutet eller hos din Internetleverantör.

 3. Använd en tredje parts webbplats «statuskontroll». Populära alternativ inkluderar Down For Everyone or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? Och Outage.Report. Alla kommer att berätta om PayPal fungerar för alla andra.

  Down Detector webbplats kontrollerar Paypal.com

Om ingen annan rapporterar ett problem med PayPal är problemet troligen något på din sida.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till PayPal

Det finns några saker du kan prova om PayPal verkar fungera bra för alla andra, men inte för dig.

 1. Se till att du faktiskt besöker www.PayPal.com och inte en inofficiell klon. På grund av PayPal är det många webbplatser som försöker imitera det. Var extra säker på att du öppnar rätt webbplats.

 2. Om du inte kan komma åt PayPal från din webbläsare kan du försöka använda PayPal-appen. Om anslutning till PayPal via appen verkar inte fungera, försök använda webbläsaren på din smartphone eller surfplatta istället.

 3. Stäng alla dina webbläsarfönster, vänta 30 sekunder, öppna ett fönster och försök sedan komma åt PayPal-webbplatsen igen. Gör detsamma med PayPal-appen om du använder en surfplatta eller smartphone. Se till att du stänger ner appen ordentligt. Lär dig hur du stänger Android-appar och hur du avslutar appar på iPhone hela metoden snarare än att helt enkelt stänga dem. Om appen eller webbläsarfönstret verkar sitta fast och inte stängs ordentligt, försök starta om enheten istället.

 4. Rensa webbläsarens cache.

 5. Rensa webbläsarens cookies.

 6. Kontrollera om det finns skadlig kod på din dator.

 7. Starta om din dator.

 8. Ibland kan det finnas ett problem med din DNS-server. Om du känner dig bekväm att byta DNS-servrar finns det många kostnadsfria och offentliga metoder, men de kan kräva mer avancerad kunskap.

Kontrollera din internetanslutning

Om inget har fixat PayPal åt dig kan du ha problem med din internetanslutning. En sådan fråga kan vara när du har för många enheter som använder din nätverksbandbredd så småningom saktar ner internet så att du inte kan använda det, men det kan vara mer komplicerat än så. Kontakta din ISP för att få ytterligare hjälp.

PayPal-felmeddelanden

PayPal kan visa standard HTTP-statuskodfel som 500 Internal Server Error, 403 Forbidden och 404 Not Found, men det kan också visa specifika felkoder exklusivt för PayPal. Här är några av de vanligaste.

 • PA_Long_Error_Authentication: Det betyder att du felaktigt har angett ditt användarnamn eller lösenord. Ange dem igen och det ska fungera.
 • PA_Long_Error_User_Restricted eller PA_Long_Error_User_Locked_Or_Inactive: Ditt konto har inaktiverats eller begränsats. Kontakta PayPal för att undersöka varför detta har inträffat.
 • Vi kan tyvärr inte skicka din betalning just nu: Detta kan antingen bero på att PayPal är överbelastat just nu, eller på grund av ett problem med din betalningsmetod. Testa ett annat kort om möjligt, eller vänta till senare.

Om problemet fortfarande inte är löst, försök vänta på det. När PayPal är mycket efterfrågad kan det kasta upp dessa felmeddelanden när problemet ligger i appen eller webbplatsens slut, inte din.