Saltar al contenido

De bästa iPhone-apparna för blinda och synskadade

27 de junio de 2021
looktel 5bedee98c9e77c0051055e27

Apples TV-TV-reklam för iPhone är så visuellt fantastiska att de, om de inte tror, ​​minskar företagets förmåga att göra smarttelefonen (liksom iPad och iPod touch) tillgänglig även för dem som inte kan se skärmen. VoiceOver-skärmläsaren och zoomförstoringen (inbyggd i alla iOS-enheter) och en växande mängd tredjepartsappar gör iPhone alltmer populär bland blinda och synskadade. Vissa appar utnyttjar telefonens inbyggda kamera för att se för användaren. Här är några iOS-appar som är utformade speciellt för att hjälpa användare med låg syn.

Färgidentifierare

GreenGar Studios färgidentifierare använder iPhone-kameran för att identifiera och tala färgnamn högt. Identifierade nyanser är specifika för irritationspunkten (Paris Daisy, Moon Mist) för vissa användare. Företaget gör en gratis app som heter Color ID Free som håller fast vid grundläggande färger. Blinda människor kommer aldrig att bära strumpor som inte matchar eller skjorta i fel färg igen. En intressant utlöpare använder appen för att urskilja himmelens nyanser, så att man kan uppleva solnedgångar eller mäta eventuella väderförändringar.

TalkingTag LV

TalkingTag LV skärmdump

TalkingTag ™ LV från TalkingTag gör det möjligt för blinda människor att märka vardagliga föremål med specialkodade klistermärken. Användare skannar varje klistermärke med iPhone-kameran och spelar in och spelar igen via VoiceOver upp till ett minuts ljudmeddelande som identifierar vad som är märkt. Appen är idealisk för att organisera en DVD-samling, lokalisera lådor under en flytt eller plocka rätt geléburk från kylskåpet. Klistermärken kan raderas och spelas in över.

Learning Ally

Learning Ally Audio skärmdump

Learning Ally-appen ger tillgång till Learning Allys bibliotek med mer än 70 000 ljudböcker anses vara den bästa källan för läroböcker på K-12 och högskolanivå. Användare kan ladda ner och spela böcker på alla iOS-enheter. Ett Learning Ally-medlemskap krävs. Personer med syn- och inlärningssvårigheter kan söka ersättning från sin skola. Läsarna navigerar i DAISY-böcker efter sidnummer och kapitel, kan justera uppspelningshastigheten och placera elektroniska bokmärken i hela texten. Inspelning för Blind & Dyslexic blev Learning Ally i april 2011.

Synlig punktskrift

Synlig punktskärm

Synlig punktskrift från Mindwarroir är en handledning för självgående tempoinstruktion. Det översätter engelska bokstäver och ord till sexpunktscellerna i karaktärerna som innehåller punktskriftalfabetet. Användare kan lagra sida vid sida-bilder. Appen lär bokstäver, ord och sammandragningar och har inbyggda frågesporter och ett hjälpavsnitt för att förstärka inlärningen.

Navigon MobileNavigator Nordamerika

Navigator Nordamerika GPS skärmdump

NAVIGONs MobileNavigator Nordamerika förvandlar iPhone till ett fullt fungerande mobilnavigeringssystem som använder det senaste NAVTEQ-kartmaterialet. Appen erbjuder röstvägledning för text till tal, förbättrad fotgängarnavigering, en sväng-för-sväng-ruttlista, platsdelning via e-post och en Take Me Home-funktion. Det ger också direkt åtkomst och navigering till iPhone-adressbokskontakter. Navigationen återupptas automatiskt efter ett inkommande telefonsamtal.

Stor klocka

Stor klocka app-skärmbild

Coding Monkeys Big Clock HD-app är ett måste för synskadade resenärer. Tryck bara två gånger för att rotera iPad-orienteringen till landskapsvy och ställ den ovanpå en hotellrums-TV eller -bord. Du kommer att kunna läsa det med en blick när du ligger i sängen. Klockan visar tid och datum i det regionformat och språk som enheten är inställd på. Appen förhindrar att enheter låses automatiskt när tiden visas.

The Talking Calculator

Skärmdumpen för appen Talking Calculator

Den här lättlästa appkalkylatorn talar knappnamn, nummer och svar högt genom en anpassningsbar inbyggd katalog som låter användare spela in sin egen röst. Knappnamn talas när ditt finger rör sig över skärmen. Dubbelklicka på en knapp anger numret på skärmen. Kalkylatorn har också ett visningsläge med hög kontrast för att förbättra synligheten. Utvecklaren Adam Croser gör också appen Talking Scientific Calculator.

Sero Radio

skärmdump iBlink Radio

Serotek Corporations iBlink Radio var den första applikationen som främjar den digitala livsstilen bland synskadade och ger tillgång till communitywebradiostationer med format som spänner över alla genrer. IBlink-nätverket erbjuder också radioläsningstjänster (USA Today, New York Times, bland hundratals) och podcaster som täcker hjälpteknik, självständigt boende, resor och mer. Appens senaste spelarverktygsfält förenklar navigering.