Saltar al contenido

Dina kreditkort kan få en fingeravtrycksläsare snart

8 de octubre de 2022
GettyImages 1238719561 c1d69660637d4fdca4142bb0f7b14896

Viktiga takeaways

  • Samsung har introducerat ett nytt fingeravtryckssäkerhetschip för att lägga till biometri till betalkort.
  • Till skillnad från befintliga lösningar kombinerar Samsungs chip flera nyckelteknologier inuti ett chip.
  • Experter tror att biometriska kort kommer att bli mainstream 2022.

En ny fingeravtrycksteknik från Samsung syftar till att göra dina kreditkortstransaktioner säkrare. Det är den moderna eran, med vissa människor som gör kontaktlösa betalningar från sina telefoner, medan de riktigt oförskämda får betalningsimplantat. Överraskande nog sveper de flesta av oss fortfarande kort och autentiserar transaktioner med osäkra medel som pins och lösenord. Samsung säger att de har skapat branschens första, allt-i-ett integrerade krets för fingeravtryckssäkerhet (IC) för betalkort. Chipet läser biometrisk information med hjälp av en fingeravtryckssensor, lagrar och autentiserar data med ett manipuleringssäkert säkert element (SE) och analyserar det med en säker processor. «Att använda ett fingeravtryckssäkerhetschip kräver inte att man kommer ihåg en PIN-kod eller att man manuellt täcker PIN-koden när man anger detta nummer för att förhindra att angripare stjäl det», säger Therese Schachner, Cybersecurity-konsult på VPNBrains, till Lifewire via e-post. «[The] säkerhetschip kan också ge förbättrad bekvämlighet jämfört med andra autentiseringsmekanismer.»

Kortskanner

Person som använder en kreditkortsbetalningsautomat

Schachner lade till chipets SE och säkra processor, som använder tekniker som kryptering, hjälper också till att förhindra angripare från att störa någon kritisk systemfunktionalitet och från att komma åt de lagrade fingeravtrycksdata på kortet. «Chipet, som använder anti-spoofing-teknik, har inbyggda skydd mot försök att använda falska fingeravtryck för bedräglig autentisering.» Samsung hävdar att dess allt-i-ett-chip kan hjälpa korttillverkare att minska antalet IC:er de behöver för att klämma in ett kort. Detta skulle göra det möjligt för dem att optimera kortdesignen för biometriska betalkort. Enligt företaget är den nya lösningen certifierad enligt de vanliga certifieringsstandarderna för betalkort, inklusive EMVCo och Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+. Den tillade att chippet fungerar i linje med Mastercards senaste Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS) specifikationer för biometriska betalkort också. «Chipet, som använder anti-spoofing-teknik, har inbyggda skydd mot försök att använda falska fingeravtryck för bedräglig autentisering.» I pressmeddelandet noterade Kenny Han, Vice President för System LSI Marketing på Samsung Electronics, att även om chippet i första hand är designat för betalkort kan det också användas i kort som kräver mycket säkra autentiseringar som student- eller anställds identifikation, medlemskap I mars 2021 meddelade Samsung att de arbetade med Mastercard för att skapa ett nytt betalkort för biometrisk scanning, som skulle ha en inbyggd fingeravtrycksläsare. I det tillkännagivandet påpekade Samsung specifikt att korten skulle har «ett nytt säkerhetschipset från Samsung.» Experter tror att det var det nyligen tillkännagivna allt-i-ett-chipset som Samsung hänvisade till i sitt tidigare tillkännagivande. Samsung har dock inte delat några detaljer om nuvarande eller kommande partnerskap för det nya chippet Men med tanke på Samsungs tillverkningsförmåga tror experter att kort med det nya chippet kan vara precis runt hörnet, vilket banar väg för biometriska kort att gå vanliga.

Inte ett universalmedel

Tummen vilar på kreditkorts fingeravtrycksläsare

Detta är i linje med Smart Payment Association (SPA)-rapporten, som angav att biometriska betalkort förväntas «uppnå kritisk massutbyggnad» 2022, med mer än 20 piloter för biometriska betalkort som för närvarande pågår. SPA-rapporten konstaterade att «marknaden för biometriska betalkort är idag vid en kritisk vändpunkt», och tillade att de också kan förbättra finansiell inkludering där läskunnighetsnivåerna kan vara låga och att ange PIN-koder eller lösenord utgör ett betydande avbrott i användbarheten. «Användare kan inte ‘ändra’ sina fingeravtryck på samma sätt som de kan återställa sina lösenord efter ett dataintrång,» har smartphones, betonade SPA, hjälpt till att inleda en betydande nivå av förtrogenhet med biometri. Faktum är att denna nivå av förtrogenhet är en av de främsta anledningarna till att öka efterfrågan på biometriska betalkort. SPA hoppas att det också så småningom kommer att bidra till att öka deras acceptans eftersom biometri allmänt accepteras som en säkrare autentiseringsmekanism. Schachner varnade dock för att, även om det är rimligt säkra, tekniker för fingeravtrycksautentisering, inklusive Samsungs nya fingeravtryckssäkerhetschip, är inte så idiotsäkra som vissa tror. «I händelse av att angripare på något sätt får tillgång till fingeravtrycksdata kan användare inte «ändra» sina fingeravtryck på samma sätt som de kan återställa sina lösenord efter en dataintrång», sa Schachner. Dessutom tillade hon att fingeravtryckstekniker inte alltid passar användare med funktionshinder eller hud och läkare alla tillstånd som diabetes, som påverkar deras förmåga att ge ett fingeravtryck som en del av autentiseringsprocessen. «Om dessa problem åtgärdas kommer det nya chipet att fungera som en säkrare och mer tillgänglig autentiseringslösning», säger Schachner.