Saltar al contenido

Facebook introducerar nya Ray-Ban Stories Smart Glasses

7 de diciembre de 2022
rayban1 fb1e4af09a4949bd864c41113290e33a

Facebook och EssilorLuxottica (Ray-Ban) har avslöjat – och lanserat – nya Ray-Ban Stories smarta glasögon, tillgängliga nu från 299 $. Enligt det officiella tillkännagivandet har Ray-Ban Stories smarta glasögon designats för att göra vardagliga (men viktiga) smartphoneuppgifter enklare. Telefonsamtal, ta bilder, spela in videor och lyssna på musik allt kan hanteras av vad som ser ut att vara ett par normala solglasögon. Ray-Ban Stories kan också kopplas ihop med Facebook View iOS- eller Android-appen för att göra innehållsdelning enklare.

Ray-Ban Stories har ett par 5 MP-kameror som kan användas för att ta bilder eller spela in upp till 30 sekunders video åt gången när du trycker på inspelningsknappen. Eller, om du använder Facebook Assistant, kan du gå handsfree med röstkommandon istället. Öppna öronhögtalare har byggts in i skalmarna, och en uppsättning av tre mikrofoner har installerats för tydligare ljud i videor och telefonsamtal. Facebook hävdar också att de använder «beamforming-teknik och en bakgrundsbrusdämpningsalgoritm» för att ytterligare förbättra samtalskvaliteten. De nya smarta glasögonen kommer också med ett portabelt laddningsfodral, som, när det är fulladdat, ger dig ytterligare tre dagars användning, enligt Facebook.

Ray-Ban Stories smarta glasögon

Det finns en inbyggd LED som tänds när ett foto eller en video tas för att meddela någon i närheten, vilket Facebook säger är tänkt som en sekretessfunktion. Den har också installerat en strömbrytare som kommer att inaktivera kameror och mikrofoner. Samtidigt medger den också att Ray-Ban Stories samlar in data som din e-postadress, batteristatus och Wi-Fi-anslutning som standard. Och om du använder Facebook Assistant för röstkommandon, arkiveras även dina röstloggar som standard. Om du är intresserad av ett par Ray-Ban Stories, kan du hitta dem nu i en mängd olika färger och stilar som Wayfarer, Meteor, Round och mer. Det finns också ett alternativ att lägga till receptbelagda linser om det behövs. De flesta stilar och färger är prissatta till $299, med några som går så högt som $379, och du bör kunna hitta dem i utvalda butiker över hela USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Irland och Italien.