Saltar al contenido

Google TV kan se smarta hem och fitnessfunktioner i år

4 de octubre de 2022
GettyImages 1278983316 54aed0744446406d8692f82fdb857c37

Google vill utöka sin Google TV-plattform genom att lägga till fler funktioner och arbeta närmare med streamingtjänster. I en nyligen genomförd intervju pekade Rob Caruso, Google TV Director of Product Management, specifikt på att lägga till smarta hem och träningsmöjligheter till plattformen. Han avslöjade också att han arbetar med att laga företagets relation med Netflix.

Caruso ger inga detaljer om vilka funktioner som folk kan förvänta sig att komma till sina Google TV-enheter men gav en översikt över den allmänna riktningen plattformen går i. Teamet försöker integrera funktioner för smarta hem och utöka sina videosamtalsfunktioner, som t.ex. lägga till Zoom till Google TV. Fitness är ett annat område som utvecklarna tittar på, enligt Caruso, och kan innebära att integrera Googles linje av atletiska enheter och tjänster. När det gäller Netflix och andra streamingtjänster har Caruso lovat att förbättra relationerna med dem och föra deras innehåll till Google TV. För närvarande tillåter inte Netflix människor att lägga till program och filmer från sin tjänst till Google TV:s bevakningslista, till folks förtret.

Kvinna och pojke framför TV

Och för att underlätta allt detta arbetar Google för att utöka sin plattforms närvaro på skärmar över hela världen. Caruso avslöjar att Google samarbetar med 250 enhetspartner för att lägga till sin tjänst på fler Android TV-apparater. Han uppgav att de flesta aktiva enheter använder den gamla Android TV-plattformen istället, som de hoppas kunna ändra snart. Det är okänt när något av detta kommer att förverkligas, eftersom Caruso inte angav några datum i intervjun men sa att dessa funktioner skulle komma ut senare i år.