Saltar al contenido

Håll en daglig journal och spåra mål med Evernote

16 de julio de 2021
GettyImages 119703849 5a60a1df7bb28300377531c0

Här är några idéer för effektivare journalföring i Evernote. Många produktivitetsexperter visar fördelarna med att föra en akademisk, professionell eller personlig dagbok. Denna lilla vana kan hålla dig fokuserad på dina mål samtidigt som du kan arbeta igenom frustrationer eller problem. Det kan också visa dig hur mycket framsteg du har gjort.

Spåra utbildnings-, affärs- eller personliga framsteg med dagboksappar för Evernote

Att spåra dina mål kan innebära att du bara checkar in med din dagbok dagligen eller varje vecka, eller så kanske du vill ha en mer fullfjädrad strategi, som beskrivs nedan.

10-stegs strategi för att ställa in och spåra mål

Evernote driver en blogg med produktivitetsresurser som du kanske är intresserad av. Mer information om var och en finns i artikeln som utökar vart och ett av följande steg.


1. Skriv tydligt

2. Dela mål (genom att skapa en delad anteckning som andra kan se eller redigera)

3. Digital inspiration (använder Evernotes webbklippare för att enkelt spara dina internetsökningar)

4. Dagliga mål (genom att använda Evernote på alla enheter kan du besöka mål under din hektiska dag, när det passar dig)

5. Månatlig granskning

6. Fånga uppgifter (med hjälp av checklistor med kryssrutor och påminnelselarm)

7. När blixtnedslag, fånga det (igen, genom att använda Evernote på alla dina enheter, istället för att förlita dig på ditt minne)

8. Öka fokus (genom att märka vissa prioriterade att göra-saker eller anteckningar med «Focus» eller något liknande, vilket gör att du kan hitta dem även när de finns i olika bärbara datorer)

9. Den färdiga listan (genom att märka dina färdiga objekt med en «Klar» -tagg istället för att använda kryssrutans listsystem, om du tror att du kanske vill söka efter färdiga objekt senare)

10. Ta dig tid att reflektera

Oavsett dina målstrategier är det viktiga att anpassa din Evernote-användning till något som är vettigt för dig.

Använd journalappar från tredje part med Evernote

Evernote journalapp

Dessutom kan ibland några extra klockor och visselpipor gå långt. Följande verktyg från tredje part kan användas tillsammans med Evernote:

  • Underbar dag: Det här är en rolig iPhone-app för att föra en dagbok eller dagbok eftersom den innehåller extrafunktioner som fotoramar, teman, specialteckensnitt och mer, samt taggar och andra användbara funktioner.
  • Journal för Evernote (iOS): Gosubits för Evernote erbjuder den här billiga appen som hjälper dig att hålla ordning genom att bara skapa en anteckning åt dig per dag. På det sättet kan du se tillbaka på allt du fångar i ett enkelt journalistiskt format, dag för dag. Du startar helt enkelt appen och skriver dina anteckningar. Appen skickar dem till exempelvis en Evernote-anteckningsbok som är «My Journal». Enkel!
  • SnapWriter: Om du vill ha klockor och visselpipor i en journalapp kan det vara det här för dig. Förutom att skapa och synkronisera logganteckningar till ditt Evernote-konto kan användare också bifoga foton, synkronisera redigera markörposition, importera befintliga Evernote-anteckningar till SnapWriter, ställa in ett lösenordslås, använda automatisk text via TextExpander, välja ett tema, använda genvägsgester, och mer.

Använd en KustomNote dagboksmall

Evernote-användare vet redan om att skapa egna mallanteckningar, som du sedan kan använda för nya anteckningar. Detta handlar bara om att behålla ett tomt skaldokument, snarare än att fylla i det med dina ändringar för anteckningen till hands. Uppenbarligen kan detta inkludera lite ansträngning för att formatera din mallanteckning. Du kan därför också vara intresserad av färdiga lösningar från tredje part för att få mer gjort. Till exempel erbjuder den populära KustomNote-webbplatsen dagboksmallar och mer för Evernote.