Saltar al contenido

Hur du hittar ditt hus på Google Street View

11 de julio de 2021
find house on google street view 3485827 33ce3d646d2b419093a7ddf9ac3f8ff8

Vad du ska veta

 • Det snabbaste sättet: Gå till Instant Street View eller ShowMyStreet och ange platsens namn eller adress.
 • Eller gå till Google Maps, ange en adress och välj Pegman för att visa Street View-bilder.
 • På mobila enheter kan du prova Google Street View-appen för iOS eller Android.

Den här artikeln förklarar hur du hittar ditt hus i Google Street View genom att använda webbplatser från tredje part eller genom att komma åt Google Maps i en webbläsare. För mobila enheter tittar vi på hur du använder Google Street View-appen för iOS eller Android för att hitta ditt hus.

Hur du hittar ditt hus med omedelbar gatuvy

Om du letar efter det snabbaste sättet att hitta ditt hus (eller någon annan plats) på Google Street View, kolla in Instant Street View. Det är en webbplats från tredje part som låter dig skriva vilken adress som helst i ett sökfält för att direkt se den platsen. Använd Instant Street View i en stationär webbläsare eller i webbläsaren på din mobila enhet.

 1. Navigera till Instant Street View i en webbläsare och börja skriva namnet eller adressen till en plats i sökrutan.

 2. Instant Street View söker efter en matchning och tar dig dit. Om ditt bidrag är vagt visas en rullgardinslista med föreslagna platser.

  Direkt Streetview i Chrome-webbläsaren som visar rullgardinsadressen autoslutförande.

 3. Välj Handla om i menyn uppe till vänster för att visa en förklaring om färgerna som beskriver sökfältet; färgerna ändras beroende på vad webbplatsen kan hitta:

  • Grön = Gatuvy hittades
  • Orange = Plats inte specifik
  • Gul = Ingen gatuvy
  • Röd = Plats hittades inte

  Instant Street View - Om

  Använd musen eller pekskärmen för att ändra riktning och använd pilarna på gatan för att flytta bakåt, framåt eller i sidled.

ShowMyStreet är en annan populär webbplats som fungerar på samma sätt som Instant Street View; det finns dock inga automatiska kompletterande rullgardinsförslag.

Hur man använder Street View i Google Maps

Instant Street View-webbplatsen är utmärkt om du vill se en viss plats omedelbart, men om du är på Google Maps kan du också byta till Street View.

 1. Navigera till Google Maps i en webbläsare.

  Navigera till Google Maps i din webbläsare.

 2. I det övre vänstra hörnet anger du en plats eller adress i sökfältet.

  Google Maps sökfält

 3. Välj rätt adress eller plats i listan och välj sedan Pegman (gul personikon) i det nedre högra hörnet.

  Pegman-ikonen på Google Maps i det nedre högra hörnet

  Om Pegman inte visas väljer du gatan framför där du vill använda Street View och väljer sedan popup-fönstret som visas. Om du inte får ett popup-fönster är Street View inte tillgängligt för den platsen.

 4. Välj ett blått markerat område på kartan för att öppna Street View-bilder.

  Google maps - välj blå markering för att visa Street View

  Du kan också välja bilden i det övre vänstra hörnet för att visa foton på platsen.

  Välj bilden i det övre vänstra hörnet för att se fler Street View-bilder

Använd Street View på mobila enheter

Google Maps-appen är separat från Google Street View-appen. Om du har en Android-enhet, ladda ner den officiella Google Street View-appen från Google Play. Street View brukade vara inbyggt i Google Maps-appen, men nu finns det en separat iOS Google Street View-app som du kan ladda ner.

 1. Öppna Street View-appen och skriv en adress eller plats i sökfältet och välj sedan platsen bland de alternativ som visas.

 2. Tryck på kartan för att placera Pegman där du vill se en gatuvy. 360-gradersbilderna närmast platsen visas längst ner på skärmen. Tryck på bilden för att se den i helskärmsläge. (Om du sveper upp visas fler bilder från andra närliggande platser. Du kan också välja någon av dessa bilder.) Använd pilarna på gatan för att navigera runt på platsen. Dra fingret över skärmen för en 360-gradersvy av bilderna.

  Google Street View på iOS

  Med Street View-appen kan du fånga panoramabilder med enhetens kamera och publicera den på Google Maps som ett sätt att hjälpa användarna att se mer av vad de vill se på dessa platser.

Vad händer om jag fortfarande inte hittar mitt hus?

Så du angav din hemadress och såg inga resultat. Nu då? De flesta större stadsområden, särskilt i USA, har kartlagts på Street View, men det betyder inte att varje hus, väg eller byggnad kommer att dyka upp när du söker efter det. Vissa landsbygdsområden kartläggs fortfarande. På Google Maps kan du begära att redigera vägsegment för att föreslå att en ny plats granskas och eventuellt läggs till. Google uppdaterar bilder regelbundet, särskilt i större städer, och beroende på var du bor eller vilken plats du tittar på kan bilderna vara gamla och schemalagda för en uppdatering för att bättre återspegla dess nuvarande tillstånd. Kom tillbaka om några månader för att se om ditt hus eller en viss adress har lagts till i Street View.