Saltar al contenido

Hur du tar bort ditt Uber Eats-konto

16 de julio de 2021
how to delete your uber eats account 613c7ea092824676ae7092964b781bb2

Oavsett om du har bestämt dig för att laga mer hemma eller helt enkelt har bytt till ett Uber Eats-alternativ som Postmates eller Deliveroo, är processen att avaktivera ditt Uber Eats-konto ganska enkelt och tar bara några minuter.

Hur tar jag bort Uber Eats-konto

Medan de flesta använder Uber Eats smartphone-appar för att göra beställningar kan de tyvärr inte användas för att avbryta eller stänga ett konto. För att radera ett Uber Eats-konto måste du använda Uber Eats-webbplatsen via en webbläsare som Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Brave.

 1. Öppna din favoritwebbläsare på din dator, smartphone eller surfplatta och gå till den officiella Uber Eats-webbplatsen.

 2. Välj Logga in.

 3. Ange e-postadressen eller mobilnumret som är kopplat till ditt Uber Eats-konto och välj Nästa.

  Uber Eats webbplats.

 4. Skriv ditt lösenord och välj Nästa om igen.

  Uber Eats webbplats.

 5. Om du har 2FA aktiverat på ditt konto skickas en fyrsiffrig kod till din mobiltelefon via ett textmeddelande inom en minut eller så. När du har fått den här koden anger du den i fältet på webbplatsen och väljer Kontrollera. Du ska nu vara inloggad på ditt Uber Eats-konto på webbplatsen.

  Uber Eats webbplats.

 6. Välj ditt kontonamn i det övre högra hörnet.

  Uber Eats webbplats.

 7. Välj Hjälp.

  Uber Eats webbplats.

 8. Välj Konto- och betalningsalternativ rubrik.

  Uber Eats webbplats.

 9. Välj Ta bort mitt Uber Eats-konto.

  Uber Eats webbplats.

 10. En ny webbläsarflik öppnas och du blir ombedd att ange ditt lösenord igen. Skriv det i fältet och välj Nästa.

  Uber Eats webbplats.

 11. Du kommer att visa alla dina anslutna Uber-tjänster som är länkade till ditt konto. När du är redo klickar du på Fortsätta.

  Uber Eats webbplats.

  Om du tar bort ditt Uber Eats-konto raderas också ditt huvudsakliga Uber-konto.

 12. Välj en anledning till att kontot raderas.

  Uber Eats webbplats.

 13. Välj Radera konto för att bekräfta borttagningsprocessen.

  Uber Eats webbplats.

 14. Ett litet bekräftelsemeddelande visas på skärmen för att meddela att din begäran har behandlats. Du kommer nu att loggas ut från ditt Uber-konto på webben och på alla dina appar. Ditt konto raderas inom 30 dagar.

  Uber Eats webbplats.

Vad händer när jag tar bort mitt Uber Eats-konto?

När du har skickat in din begäran om borttagning av Uber Eats-konto inaktiveras ditt konto och du loggas ut. Dina uppgifter kommer dock inte att tas bort på ytterligare 30 dagar, och under den här tiden kan du återaktivera ditt konto om du ändrar dig. Medan de flesta av dina kontodata kommer att raderas från Ubers servrar efter 30-dagarsperioden, kommer företaget att behålla ospecificerad information om ditt kontoanvändning. Om du raderar ditt Uber-konto tas inte register över dina Uber-resor eller Uber Eats-leveranser bort från Ubers servrar. En anledning till detta är att förarna behöver dessa uppgifter som bevis för sin egen aktivitet.

Hur du återaktiverar ditt Uber Eats-konto

Om du ändrar dig när du stänger ditt Uber Eats-konto kan du återaktivera det när som helst inom 30 dagar efter att du inaktiverade avaktiveringsprocessen. Detta kan göras helt enkelt genom att gå till Uber Eats webbplats eller öppna Uber Eats-appen och logga in. När du har loggat in behöver inget annat göras.

Hur man kontaktar Uber Eats

Det finns fyra huvudsakliga sätt att komma i kontakt med Uber-support om du behöver hjälp med ditt Uber Eats-konto eller en beställning.

 • Uber Eats-appen: Detta är det bästa sättet att få support vid specifika orderleveranser. Vanligtvis efter att en beställning har levererats visar appen dig ett alternativ att ge feedback eller lämna in ett klagomål.
 • Uber Support på Twitter: Den officiella Twitter-konto för Uber Support är ett av de snabbaste sätten att få svar. Helt enkelt @ nämna kontot i en tweet eller skicka dem en DM.
 • Uber Eats kundtjänst telefonnummer: Du kan ringa Uber Eats på (800) 253-6882 att prata med en person men väntetiderna kan vara långa och du kommer sannolikt att få ett snabbare svar på Twitter eller via supportformuläret i appen.
 • Uber Eats e-poststöd: Du kan skicka e-post till Uber Eats via [email protected] men det kan ta en dag eller två att få ett svar och du kanske inte får svar alls. Ovanstående kontaktmetoder är väl värda att prova innan du skickar ett mejl.