Saltar al contenido

Hur fungerar Uber Eats?

28 de junio de 2021
what is ubereats featured 16b627e8b16347f7bf7d9a98323a1d85

Uber Eats är en matleveransservice som låter användare beställa mat och dryck från ett stort antal lokala restauranger, barer och kaféer via den officiella Uber Eats-webbplatsen och dess iOS- och Android-appar. Tjänsten lanserades ursprungligen som en del av den huvudsakliga Uber-appen 2014 som UberFRESH men snurrade snart in i sin egen app och döptes om till UberEATS året efter. UberEATS har sedan omprövats som Uber Eats.

Hur man gör en beställning på Uber Eats

Matbeställningar kan göras via de officiella Uber Eats-smarttelefonapparna på Android- och iOS-smarta enheter och på Uber Eats-webbplatsen. Uber Eats använder samma kontoinformation från Uber-huvudtjänsten så att du inte behöver skapa ett separat konto för att göra en beställning. All din kontaktinformation och betalningsinformation bör laddas inom Uber Eats efter att du loggat in. Även om dessa steg visar hur du beställer mat från Uber Eats webbplats är processen nästan identisk när du gör en beställning på någon av apparna.

 1. Öppna din webbläsare som du föredrar, gå till UberEats.com och logga in om du inte redan har gjort det.

  Kontrollera att din hemadress högst upp på sidan är korrekt. Detta är din leveransadress för din beställning. Om du vill använda en annan adress för leverans skriver du den i adressfältet.

 2. Från samma sida bläddrar du i listan med närliggande restauranger och kaféer tills du hittar en som du vill beställa från.

  Beställa mat på webbplatsen Uber Eats.

  Från företagets sida Uber Eats klickar du på menyalternativen för att se deras detaljerade beskrivning och ingredienser. Allergiinformation bör också tillhandahållas. Att klicka på ett företags foto startar inte beställningsprocessen så du kan gärna klicka på så många du vill för att kolla in deras meny och företagsbeskrivning. Om du inte gillar utseendet på ett företag klickar du bara på bakåtknappen i din webbläsare för att återgå till huvudsidan.

 3. Varje menyalternativs lista bör ge dig en kort sammanfattning, artikelns ingredienser och alternativen för att anpassa den och lägga till den i din kundvagn.

  Beställa mat på webbplatsen Uber Eats.

  Markera rutorna för de anpassningsalternativ du vill aktivera och använd plus- och minusknapparna för att välja hur många du vill beställa. När du är redo klickar du på Lägg till i kundvagn.

  De flesta matlistor kommer också att åtföljas av ett foto av föremålet, men inte alla kommer att göra det. Oroa dig inte om du inte ser ett foto. Detta betyder helt enkelt att företaget inte har beslutat att ladda upp en ännu, troligtvis på grund av att en bild inte är tillgänglig.

 4. Upprepa denna process tills du har lagt till alla livsmedel du vill i din kundvagn. När du är redo klickar du på varukorgsikonen längst upp till höger på sidan. Detta tar dig till kassaskärmen för att göra din beställning.

 5. Bekräfta leveranstid, plats och betalningsmetod på kassaskärmen. Klicka på om du vill att din beställning ska komma fram till en viss tid eller ett visst datum Schema. Se också till att välja något av dessa Leverera till dörren eller Plocka upp utanför.

  Beställa mat på webbplatsen Uber Eats.

  Om du har flera betalningsmetoder på ditt konto kan du välja vilken du vill använda via rullgardinsmenyn under Betalning. Om du bor i en hyreshus med ett komplext säkerhetssystem kan det vara mycket lättare att helt enkelt träffa Uber Eats-föraren vid huvudingången till din byggnad och välja Plocka upp utanför alternativ. Klicka på när du är redo att fortsätta Beställa.

 6. Så snart du klickar Beställakommer din betalningsmetod att debiteras och beställningen kommer att göras. Om du valde ASAP för din beställningshastighet visas en helskärmskarta på din enhet som visar status för din beställning.

  Beställa mat på webbplatsen Uber Eats.

  Informationen längst ner på kartan visar stegen i din beställning från restaurangen som tar emot din beställning till att göra den medan kartan visar Uber Eats-drivrutinens realtidsplats. Uber Eats-förare kan ibland ringa ditt telefonnummer om de inte hittar din byggnad eller ytterdörr, så det är en bra idé att hålla din smartphone påslagen om de gör det.

 7. Uber Eats-föraren ska anlända till din ytterdörr inom 30 till 50 minuter. Det kan ta mindre eller mer tid beroende på hur många beställningar Uber Eats-förarna måste fullgöra och hur upptagen restaurangen eller kaféet är.

Hur mycket kostar Uber Eats?

Uber Eats webbplats och appar är helt gratis att ladda ner och använda. Priset på menyalternativ kostar vanligtvis detsamma som att beställa personligen till tillhörande företag. En leveransavgift debiteras utöver priset på beställningen, vars kostnad kan variera beroende på avståndet som föraren har att resa och preferenser för de närstående företagen. Alla leveranspriser och avgifter visas under beställningsprocessen, på varje företags sida och vid utcheckningen. Vissa företag på Uber Eats kan ta ut mindre för leverans men kommer att lägga till en extra avgift för beställningar under $ 10 medan andra ofta deltar i gratis leveranskampanjer för att uppmuntra fler användare att beställa från dem.

Hur fungerar Tipping på Uber Eats?

Efter att en order har levererats uppmanas kunderna att tipsa föraren från Uber Eats-appen eller webbplatsen. Du kan välja att tippa från ett förvalt belopp, ange ditt eget belopp eller välja att hoppa över tipset helt. Eftersom Uber Eats-drivrutinen vanligtvis är borta när tipset visas i Uber Eats-appen och webbplatsen, är det väldigt lite tryck att tippa så mycket som du skulle göra om du lämnade dem kontant personligen. Uber Eats säger också officiellt på sin webbplats och inom apparna att det inte förväntas tippa en förare.

Hur betalar du för Uber Eats?

De primära betalningsmetoderna för Uber Eats i de flesta länder är kreditkort, betalkort och PayPal. Den valda betalningsmetoden debiteras så snart ordern görs och innan föraren börjar leverera. Detta hjälper till att säkerställa att en order är legitim och hjälper också till att effektivisera hela processen. Betalningsmetoder kan läggas till eller tas bort när som helst från konto avsnittet i Uber Eats-appen och webbplatsen.

Tar Uber Eats kontanter?

Uber Eats accepterar kontantbetalningar för beställningar men bara i mycket utvalda regioner som Indien. Uber Eats, precis som den huvudsakliga Uber-tjänsten, har ett starkt fokus på att effektivisera traditionella affärsmodeller och är utformat för att vara helt kontantlöst i de flesta regioner där det är verksamt. Uber Eats accepterar inte Bitcoin eller någon annan kryptovaluta som betalning.

Levererar Uber Eats mat och dryck?

Förutom en mängd olika matvaror kan du också beställa drycker från en företagsmeny på Uber Eats. Drycker på Uber Eats är vanligtvis samma som är tillgängliga när du besöker ett kafé eller restaurang personligen. Om du till exempel beställer från en lokal Starbucks på Uber Eats, kan du beställa något av deras alternativ för varm eller kall dryck förutom en mängd olika mat från deras matmeny. Medan det är populärt att beställa kaffe på Uber Eats är det viktigt att beställa varma drycker från ett företag som ligger nära dig, inte långt borta. En beräknad ankomsttid på 25 minuter innebär att ditt kaffe är ungefär en halvtimme gammalt när det kommer till dig. Förutom vanliga varma och kalla drycker säljer vissa företag på Uber Eats i vissa regioner också alkoholhaltiga drycker som flaskor vin och öl.

I vilka länder arbetar Uber Eats?

Uber Eats kan ha börjat i USA men det har sedan dess expanderat till bokstavligen hundratals städer i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Australien, Nya Zeeland, Asien och Afrika. Ditt Uber Eats-konto fungerar inom samma Uber Eats-appar och webbplats i alla regioner. Detta gör matleveransservice otroligt användbar när du reser till en ny stad eller land för en semester eller affärsresa och kan användas för att få mat levererad till din Airbnb.

Varför är Uber Eats så populärt?

Uber Eats är populärt av några anledningar.

 • Att beställa måltider på Uber Eats är snabbt och enkelt.
 • Uber Eats är ganska billigt och kostar bara lite mer än att äta ute.
 • Uber Eats-tjänsten finns i många länder.
 • Uber Eats använder samma kontoinformation som Uber.

Uber äter alternativ

Uber Eats har mycket konkurrens från liknande företag som arbetar på nästan exakt samma sätt som det gör i ett antal regioner. Några av Uber Eats största konkurrenter i USA är Postmates, Deliver.com, Seamless, GrubHub och Caviar medan Deliveroo är ganska populärt i Australien, Förenade Arabemiraten, Singapore och Europa och Gochikuru klarar sig bra i Japan.