Saltar al contenido

Hur man använder Zello, en Push-to-Talk-app

6 de agosto de 2021
zello 5c108dcbc9e77c00016467b9

Zello är en meddelande -app som fokuserar på ljud över de traditionella textmeddelandena. Till skillnad från Skype eller WhatsApp, som fungerar mer som traditionella telefoner med kontinuerlig tvåvägskommunikation, använder Zello ett användargränssnitt som mer liknar en walkie talkie. Denna typ av app kallas ofta för en walkie talkie -app.

Hur fungerar Zello?

 1. Från din Zello -kontaktlista, tryck på personen du vill kommunicera med.

 2. Tryck länge på den stora cirkulära mikrofonknappen. Om du använder Zello -appen på datorn kommer knappen att vara lång och rektangulär och placeras längst ned i appfönstret.

 3. Medan du trycker på knappen pratar du med enhetens mikrofon. Din kontakt kommer att få detta ljud nästan omedelbart i realtid.

 4. Släpp fingret från knappen när du vill sluta prata.

Fungerar Zello utan internet?

Zello kräver en konstant internetanslutning från antingen en Wi-Fi- eller mobilsignal för att fungera. De officiella Zello -apparna har väldigt lite funktionalitet när de är offline.

Var kan jag ladda ner Zello?

Zello har gratis officiella appar för smarta iOS- och Android -enheter som finns i Apple App Store respektive Google Play Store. En PC -app är också tillgänglig från den officiella Zello -webbplatsen.

Hur man skapar ett Zello -konto

När du har installerat Zello -appen på din enhet öppnar du den och trycker på Bli Medlem. Du kommer att bli ombedd att skapa ett Zello -användarnamn och lösenord och ange din e -postadress och telefonnummer. Att ange ditt telefonnummer är valfritt, men det gör det lättare för dig att hitta dina vänner och vice versa.

Hur man lägger till Zello -kontakter på PC

Zello PC -appen saknar mycket funktioner i iOS- och Android -versionerna och kan bara lägga till kontakter genom att manuellt söka efter användarnamn och e -postadresser. Här är hur.

 1. Klick Verktyg.

 2. Klick Lägg till kontakt.

 3. Skriv användarens namn eller e -postadress i fältet.

 4. Klick Nästa.

 5. Om du har angett deras information korrekt bör du se deras namn och profilbild. Klicka på den för att skicka dem en kontaktförfrågan.

Hur man lägger till vänner till Zello på mobilen

Det finns flera sätt att lägga till vänner i Zello på iOS och Android och de ligger alla på samma skärm. Så här hittar du tilläggsalternativet på kontaktsidan och hur du använder varje metod.

Lägga till kontakter i Zello -appen på iPhone.

 1. Tryck på menyknappen i det övre vänstra hörnet.

 2. Knacka Kontakter.

 3. Knacka på + knappen i det nedre högra hörnet.

Lägga till Zello -vänner från din adressbok

 1. Från Kontakter tryck på + knapp.

 2. Knacka Adressbok.

 3. Zello -appen kommer att be om åtkomst till enhetens adressbok. Knacka OK.

 4. Appen lägger nu automatiskt till kontakter som har Zello i din kontaktlista och du kommer också att kunna bjuda in vänner till Zello genom att trycka på Inbjudan knappen bredvid deras namn.

Söker efter vänner på Zello manuellt

Om du vet användarnamnet någon använder på Zello kan du söka efter dem genom att trycka på cirkuläret + knappen, välj Sök efter Zello contactoch skriver in deras namn.

Hur man lägger till en Zello -vän med en QR -kod

För att lägga till en kontakt via QR -kod, tryck på Skanna QR kod tryck sedan på OK när du blir ombedd att få använda kameran. Din kamera slås nu på. Placera din väns QR -kod framför den för att skanna den. Om du har sparat deras QR-kod på din enhet, tryck på ikonen för den lilla bilden i det övre högra hörnet för att importera bilden manuellt. Din vän läggs till så snart QR -koden läses. Tips: Se till att skanna QR -koden inifrån Zello -appen och inte via en annan streckkodsläsningsapp.

Hur man skapar en QR -kod i Zello

En QR -kod är en typ av streckkod som kan användas för att lagra information som telefonnummer, adresser eller i detta fall ett Zello -användarnamn eller kanalnamn. Om du skannar en profil -QR -kod läggs en Zello -användare till direkt i din kontaktlista medan du skannar en kanalkod lägger dig till den Zello -kanalen. Zello QR -koder skapas automatiskt för användare och kanaler och behöver inte göras manuellt. Så här hittar du din personliga QR -kod på Zello.

Skapa din streckkod i Zello på iPhone.

 1. Tryck på menyknappen i det övre vänstra hörnet.

 2. Tryck på ditt Zello -användarnamn.

 3. Tryck på din profilbild. En liten meny ska visas längs den nedre halvan.

 4. Tryck på streckkodsikonen i det nedre högra hörnet. Din streckkod visas.

 5. Du kan nu visa denna streckkod för en vän så att de kan skanna eller ta en skärmdump av den för att lägga upp på sociala medier eller skicka via e -post.