Saltar al contenido

Hur man betygsätter en app i Apple App Store

26 de junio de 2021
GettyImages 758302213 330cf1eeeafc4ee4b3fe2672f07ad2f6

Har du någonsin använt en app som du verkligen älskade eller mycket ogillade? Dela din åsikt med appens utvecklare och med alla andra som kan använda den genom att betygsätta appen i App Store. Betyg är enkelt, snabbt och kan hjälpa andra. Så här betygsätter du en app i Apple App Store. Den här artikeln skrevs med iOS 13, men stegen gäller även iOS 11 och iOS 12. För tidigare versioner av iOS gäller samma grundidéer. De exakta stegen kan vara något annorlunda.

Hur man betygsätter en app i Apple App Store

För att betygsätta en app i App Store, följ dessa steg:

 1. Tryck på på din iOS- eller iPadOS-enhet App Store app för att öppna den.

 2. Tryck på ditt foto (eller ikonen, om du inte har lagt till ett foto) längst upp till höger på skärmen.

 3. Knacka Köpt.

 4. Tryck på appen du vill betygsätta.

 5. Bläddra ner till Betyg och recensioner sektion.

 6. Tryck på antalet stjärnor du vill ge appen. Ditt betyg sparas automatiskt och skickas in. Har du lagt till fel betyg eller ändrat dig? Du kan när som helst komma tillbaka till appen och uppdatera ditt betyg.

 7. Du kan också trycka på Skriva en recension till lämna en skriftlig recension av appen. Lägg till en valfri titel och skriv din recension och tryck sedan på Skicka för att lägga till din recension.

  Betyg och skriva en apprecension i Apple App Store.

Det finns inget sätt att granska iOS- eller iPadsOS-appar från en stationär dator efter att Apple avbrutit iTunes med macOS Catalina (10.15). Om du kör en version av macOS som fortfarande har iTunes kan du dock granska appar i App Store-delen av iTunes.

Hur man betygsätter en app i appen själv

I vissa appar har du också chansen att lämna en recension inifrån själva appen. Inte alla appar har den här funktionen – utvecklaren måste lägga till den – men vissa gör det. I så fall visas ett popup-fönster som ibland ber dig att lämna en recension. Du kan naturligtvis avvisa detta utan att lämna en recension, men om du vill lämna en recension, tryck på antalet stjärnor du vill tilldela och tryck sedan på Skicka in. Det här betyget skickas till App Store precis som om du åkte dit direkt.

Skärmbilder av Apples popup-fönster med app-betyg

Varför ska du betygsätta appar

Du kanske funderar på att betygsätta dina iOS-appar, men det finns några anledningar till att du bör överväga att göra det:

 • Hjälper andra användare: Att läsa recensioner och ta reda på om en app är bra innan du laddar ner och använder den kan spara tid för andra användare. För betalda appar sparar det dem också pengar. Att lämna en recension hjälper användare att få en tydlig bild av om appen är bra eller inte, och hjälper dem att fatta ett bra beslut.
 • Hjälper utvecklaren: Utvecklare behöver veta vad deras användare gillar och inte gillar i appar. De behöver också höra om buggar i appen. Recensioner är ett direkt sätt att göra det.
 • Hjälper Apple: Apples sökfunktion och algoritmer i App Store kan påverkas av huruvida en app har fått ett bra eller dåligt betyg.