Saltar al contenido

Hur man öppnar, redigerar och konverterar EMLX- och EML -filer

8 de agosto de 2021
eml files 58dd82023df78c51626292ca

En fil med filtillägget EMLX eller EML är en e -postmeddelandefil som används för att lagra ett e -postmeddelande. Även om dessa filformat används av liknande skäl, är de inte exakt samma sak. EMLX -filer kallas ibland Apple Mail -e -post filer eftersom de vanligtvis skapas med Apples e -postprogram för macOS. Det här är textfiler som bara lagrar ett enda e -postmeddelande. EML -filer (utan «X» i slutet) kallas ofta E-postmeddelande filer och används vanligtvis av Microsoft Outlook och andra e -postklienter. Hela meddelandet (bilagor, text, etc.) sparas. EMLXPART -filer används också av Apple Mail, men som bifogade filer istället för som de faktiska e -postfilerna.

Hur man öppnar en EMLX- eller EML -fil

Din EMLX -fil skapades nästan säkert av – och kan öppnas med – Apple Mail, e -postprogrammet som ingår i macOS -operativsystemet. Apple Mail är inte det enda programmet som kan öppna EMLX -filer. Eftersom dessa filer bara innehåller text kan du också använda en textredigerare som Anteckningar ++ eller Windows Anteckningar för att öppna filen. Det är dock mycket lättare att läsa meddelandet om du öppnar det med Apple Mail. När det gäller en EML-fil bör du kunna dubbelklicka på den för att öppna den med MS Outlook, Outlook Express eller Windows Live Mail eftersom alla tre kan öppna formatet. Mozilla Thunderbird och eM Client är några populära gratis e -postklienter som kan öppna EML -filer. IncrediMail, GroupWise och Message Viewer Lite är några alternativ. Du kan också använda en textredigerare för att öppna EML -filer men bara för att se information i klartext. Till exempel, om filen innehåller några bild- eller videobilagor, kan du naturligtvis inte se dem med en textredigerare, men du kan se till/från e -postadresser, ämne och kroppsinnehåll. Blanda inte ihop en EMLX- eller EML -fil med en EMI -fil (en som har versaler «i» istället för «L»). EMI -filer är helt annorlunda än dessa filer som innehåller e -postmeddelanden. LXFML -filer liknar också EMLX/EML -filer, men de är LEGO Digital Designer XML -filer. XML, XLM (Excel Macro) och ELM är några fler exempel på filer som delar liknande filtilläggsbokstäver men inte öppnas med samma program. Om du råkar ha en EMLX- eller EML -fil som inte är en e -postmeddelandefil och inte har någon koppling till e -postklienter, rekommenderar vi att du öppnar filen med Anteckningar ++. Om du kan berätta att det inte är ett e -postmeddelande när du öppnar det med en textredigerare kan det fortfarande finnas någon form av text i filen som kan användas för att identifiera vilket format filen är i eller vilket program som användes för att skapa den specifika EMLX -filen.

Hur man konverterar en EMLX- eller EML -fil

På en Mac ska du kunna öppna EMLX -filen i Mail och välja att skriva ut meddelandet men välja PDF istället för en vanlig skrivare. Även om vi inte har provat det kan EMLtoPDF vara programmet du behöver för att konvertera en EMLX -fil till EML. Om du behöver konvertera filen till mbox använder du verktyget EMLX to mbox Converter. Verktyg som EML-till-PST och Outlook Import konverterar en EMLX- eller EML-fil till PST om du vill konvertera meddelandet till ett format som känns igen av Microsoft Outlook och liknande e-postprogram. Använd Zamzar för att konvertera en EML -fil till PDF, PST, HTML, JPG, MS Words DOC och andra format. Det är en online -EML -omvandlare, vilket betyder att allt du behöver göra är att ladda upp filen till den webbplatsen och välja vilket format du vill konvertera den till och sedan ladda ner den konverterade filen. Du kan också konvertera EML till MSG (en Outlook Mail Message -fil) om du använder Outlook. Från Fil > Spara som välj MSG som den Spara som typ alternativ. Ett annat alternativ (som är gratis) är att använda online EML till MSG -omvandlaren från CoolUtils.com. Om du vill använda en EMLX- eller EML -fil med Gmail eller någon annan e -posttjänst kan du inte «konvertera» den till Gmail. Ditt bästa alternativ är att skapa ett e -postkonto i klientprogrammet, öppna EMLX/EML -filen i klienten och sedan vidarebefordra meddelandet till dig själv. Det är inte lika tydligt som dessa andra metoder, men det är det enda sättet att få meddelandefilen att smälta in i dina andra e-postmeddelanden.

Mer information om EMLX/EML -format

EMLX -filer finns normalt på en Mac i ~ användare/bibliotek/post/ mapp, vanligtvis under /Brevlådor/[mailbox]/Meddelanden/ undermapp eller ibland i undermappen /[account]/INBOX.mbox/Messages/. EML -filer kan skapas från ett antal e -postklienter. eM Client är ett exempel på ett program som låter dig högerklicka och spara meddelanden i EML-formatet.