Saltar al contenido

Vad är en EFX-fil?

30 de mayo de 2023
efx files 5a8aef73c67335003723dc41

Vad du ska veta

  • Vissa EFX-filer är dokument skapade av och öppnade med eFax.
  • Andra är Jedi Knight effekter.

Den här artikeln beskriver två filformat som använder filtillägget EFX, inklusive hur man öppnar och konverterar båda typerna.

Vad är en EFX-fil?

En fil med filtillägget EFX kan vara ett eFax-faxdokument. De används av tjänsten eFax, som låter dig skicka och ta emot fax över internet. En annan användning för detta filtillägg är som en effektfil för Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy TV-spel.

Hur man öppnar en EFX-fil

EFX-faxfiler används med programmet eFax Messenger. Även om det programmet är helt gratis att ladda ner och installera, fungerar det faktiskt inte om du inte loggar in med ett Plus-, Pro- eller Corporate eFax-konto. eFax Messenger är också van vid göra en EFX-fil; du kan öppna TIF, HOT, JPG, GIF, BMP, AU, JFX och andra filer direkt i programmet för att spara till EFX-formatet eller omedelbart skicka det som ett nytt fax. När du har öppnat EFX-filen, eller något format som stöds för den delen, använd Fil > Skapa nytt fax menyn för att skicka faxet. Andra EFX-filer används av Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-spelet, men det är osannolikt att du faktiskt kan öppna dem manuellt i spelet. Chansen är stor att filen används av spelet efter behov och lagras någonstans i installationsmappen, men den är inte avsedd att användas av dig. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel program, eller om du hellre vill att ett annat installerat program öppnar det, kan du ändra standardprogrammet som öppnar EFX-filer i Windows.

Hur man konverterar en EFX-fil

eFax Messenger kan konvertera en EFX-fil till PDF, TIF och JPG. Detta gör du genom programmets Fil > Exportera menyalternativ. Använda sig av Fil > Spara som om du vill konvertera andra dokument till EFX-formatet eller spara ditt fax som en svartvit TIF-bild. Om du vill att filen ska vara i något annat format som inte stöds av eFax Messenger, konvertera den först till ett format som stöds (som JPG) och konvertera sedan den där fil till något annat med en gratis filkonverterare. Du kan inte se alternativet Exportera i menyn förrän du byter eFax Messenger till Faxredigera läge, vilket du kan göra från höger sida av programmet. Det är högst osannolikt att a Stjärnornas krig effektfilen kan konverteras till vilket annat format som helst. I själva verket skulle det förmodligen göra det oanvändbart i spelet.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas efter att ha provat förslagen som förklaras ovan, är det mer än troligt att du tolkar filtillägget fel. Andra filtillägg kan se ut som om de läser «EFX», men om de inte gör det måste de öppnas med ett annat program. Till exempel, EFX-filer är inte samma som FXB- eller FDX-filer även om deras filtillägg ser likadana ut. Följ dessa länkar för att lära dig mer om hur du använder dessa filer. En annan är EFW. Även om de två första bokstäverna är samma som EFX, är det egentligen bara en omdöpt ZIP eller körbar fil, och öppnas därför med ett annat program.