Saltar al contenido

Vad är en XBIN-fil?

22 de junio de 2023
open filing cabinet drawer with documents inside 957298568 5afc3435875db900363bf404

Vad du ska veta

  • En XBIN-fil är en licensfil som används för att validera köpet av ett program som heter RegSupreme.
  • Detta program är inte längre tillgängligt från tillverkaren, men det finns gamla exemplar du fortfarande kan få tag på.

Den här artikeln förklarar vad en XBIN-fil är och hur man öppnar en på din dator.

Vad är en XBIN-fil?

En fil med filtillägget XBIN är en RegSupreme-licensfil som används av RegSupreme registerrengöringsprogramvara från Macecraft Software. Det är oklart hur filen används av det programmet; den kan vara krypterad och användas för att verifiera användarregistrering, eller så kan det vara en fil som du laddar ner från företaget för att autentisera ditt köp. De flesta XBIN-filer kallas förmodligen license_backup.xbin eller data.xbin. Utökade BIN-filer kallas också för XBIN-filer, men de slutar i filtillägget XB. XBin, eller eXtended Binary, är också ett filformat som inte är relaterat till detta.

Hur man öppnar en XBIN-fil

RegSupreme är sannolikt abandonware – det verkar inte existera längre, eller åtminstone kan vi inte hitta en aktuell nedladdningslänk för det. Webbplatsen Macecraft Software omdirigerar till en del av deras andra programvaror som inkluderar registerrensningsfunktioner, jv16 PowerTools. Om du redan har den här programvaran på din dator kanske du kan öppna filen med hjälp av appen Fil men det är också möjligt att programmet använder filen automatiskt. Med andra ord kan XBIN-filen finnas i programmets installationskatalog och användas av programmet efter behov, så du kanske inte kan öppna den manuellt. Det är osannolikt att licensfilen ens fungerar längre, men om du behöver försöka använda XBIN-filen kan du få en 2004 arkiverad kopia av RegSupreme v1.1 här.

Hur man konverterar en XBIN-fil

De flesta filer konverteras med ett filkonverteringsverktyg, men eftersom det här formatet är relaterat till en licensfil, finns det ingen anledning och förmodligen ingen metod för att konvertera den till något annat format.

Kan du fortfarande inte öppna den?

Vissa filer använder ett tillägg som liknar andra. Detta gör det ganska lätt att missta ett format för ett annat, vilket gör att du stöter på problem när du försöker öppna eller konvertera filen. Till exempel delar XBM ett par av samma bokstäver som XBIN, men det är i ett orelaterade format och används med olika program. En annan som du bör hålla åtskild som ett annat format, men som är lätt att förväxla för det här, är BIN.