Saltar al contenido

Hur man öppnar, redigerar och konverterar MP4 -filer

14 de agosto de 2021
mp4 file 2622024 0696f84c87af4dc39758105c81785dd6

Vad man ska veta

  • En MP4-fil är en MPEG-4-videofil.
  • Spela en med din favorit mediaspelare eller prova gratis VLC.
  • Konvertera till andra videotyper som MOV, AVI, etc. med ett verktyg som Freemake Video Converter.

Den här artikeln förklarar vad en MP4 -videofil är, hur du spelar och redigerar en och konverterar en till andra videoformat som kan fungera lite bättre på din enhet.

Vad är en MP4 -fil?

En fil med filtillägget MP4 är en förkortning för en MPEG-4-video fil, som är ett komprimerat filformat som inte bara kan innehålla video utan även ljud och undertexter. MP4 -filer ses vanligtvis när du laddar ner en video från internet eller använder ett DVD -rippningsprogram för att spara en DVD på din dator. Filer som detta som bara har ljud sparas ibland med tillägget .M4A.

Hur man öppnar en MP4 -fil

Det enklaste sättet att spela MP4-filer är att dubbelklicka på MP4 och låta din dator bestämma vilken standardapplikation som ska öppna den. Eftersom de flesta redan har Windows Media Player eller QuickTime installerat, bör MP4 öppnas automatiskt. Men om inget program öppnar MP4 -filen har du förmodligen inget program installerat som kan visa och/eller redigera MP4 -filer. Vi rekommenderar att du installerar ett av de program som nämns ovan, eller den gratis VLC -spelaren, som är en fantastisk MP4 -filspelare som inte bara stöder detta videoformat utan många andra, inklusive ljudfiler. MPlayer är en annan gratis MP4 -spelare. Om du upptäcker att din favoritspelare inte öppnar MP4-filer kan du behöva installera en MPEG-4-codec. En MPEG-4-codec är en liten programvara som gör att din dator kan känna igen MP4-filer och få dem att spela korrekt i vilken spelare du än använder. X Codec Pack är en helt gratis samling populära codecs som fungerar i Windows 10, Windows 8 och Windows 7. Efter installationen kommer du att kunna spela MP4, liksom nästan alla andra populära videoformat, i din favoritspelare . Se bara upp för annonserna på den X Codec Pack -webbplatsen – de kan se bedrägligt ut som nedladdningslänkar! MP4 -filer stöds som standard på många mobila enheter, som Apples iPad, iPod touch och iPhone, samt Android -enheter. Det betyder att du inte behöver installera en app bara för att spela MP4 -videor du får via text eller e -post eller öppna på webbsidor. Ett antal program tillåter också redigering av MP4 -filer gratis, som VSDC Free Video Editor och Lightworks. Fler exempel på MP4 -redaktörer inkluderar MAGIX Movie Edit Pro, Adobe Premiere Pro och Pinnacle Studio. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna MP4 -filen men det är fel applikation, eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna MP4 -filer, kan du ändra standardprogrammet för ett specifikt filtillägg i Windows.

Hur konverterar jag en MP4 -fil

Ett av de enklare att använda program för MP4 -omvandlingar är Freemake Video Converter. Den stöder att spara MP4 -filer i format som MKV, FLV, AVI, 3GP och andra, inklusive att konvertera MP4 direkt till en DVD -skiva, ISO -fil eller MP3 (endast för ljud). Ett annat alternativ är att använda Zamzar för att konvertera MP4 till WEBM, MPG, AC3, OGG, FLAC, MOV och andra format. Till skillnad från en MP4 -filkonvertering program, det här är webbplatser, vilket innebär att även om du inte behöver installera någon form av program för att använda dem, måste du ladda upp MP4 till webbplatsen och sedan ladda ner den konverterade filen innan du kan använda den. Zamzar stöder också MP4 till GIF -konverteringar för att konvertera en videofil till en animerad bild. Om videon finns online kan en annan omvandlare som Imgur’s Video to GIF eller ezgif.com -webbplatsen vara ett bättre alternativ. Kom ihåg att eftersom dessa omvandlare fungerar online i din webbläsare kan det ta ett tag innan videon laddas upp eftersom de flesta videor är ganska stora. Efter att videon har konverterats måste du också ladda ner den igen för att få tillbaka den till din dator, vilket i sig kanske inte heller är en snabb process. Om inget av dessa alternativ verkar fungera för dig finns det andra gratis videokonverteringsprogram och onlinetjänster som kan fungera bättre, varav några också stöder gratis MP4 -redigering, som klippning och beskärning.

Vanliga frågor

  • Vad är skillnaden mellan M4V- och MP4 -filer? En M4V-fil är ett Apple-utvecklat MPEG-4-videofilformat som mycket liknar en MP4. En signifikant skillnad är att M4V -filer, även kända som iTunes -videofiler, ofta har DRM -upphovsrättsskydd, vilket innebär att din dator måste vara behörig att spela dem.
  • Vad är skillnaden mellan MOV och MP4? MOV -filer är Apple QuickTime -filer som lagrar video, ljud och text. Eftersom MOV -filer har QuickTime File Format (QTFF) fungerar de bäst med Apple -enheter och QuickTime -mediaspelare, och de är inte lika kompatibla med olika enheter och programvara som MP4 -filer.
  • Vad är skillnaden mellan MP3 och MP4? MP3-filer är ett ljudformat som endast används för musik eller ljudböcker. Däremot fungerar MP4 som en multimediabehållare som kan lagra ljud utöver video, bilder och text.