Saltar al contenido

Hur man skriver ut Iron-On-överföringar för T-shirts

8 de agosto de 2021
GettyImages 686731369 596b31755f9b582c3574b795

Du kan köpa T-shirts med fantastiska mönster redan på dem, och om du vill ha en hel massa personliga tröjor för en lokal dramaklubb eller kyrkkrupp kan du hitta butiker som gör skjortor i bulk. Men om du vill ha något original och kanske bara en eller två, gör det själv med en strykjärn. Du kan skapa dina egna kläder utan absolut syfärdighet. Dekorera T-shirts, dukväskor och andra tygartiklar med strykpapper som du själv designar på din dator och skriver ut på din skrivare.

Vad du behöver

Ta ett kit som ger dig allt du behöver, inklusive designprogramvara och en T-shirt, eller montera dina egna material. Oavsett vilken väg du går behöver du några förnödenheter för den typiska överföringsstilen som skrivs ut från skrivbordet och appliceras med hushållsstrykjärn.

 • Programvara för att designa T-shirten eller annan överföring
 • Konstverk
 • Överför papper
 • Skrivare
 • Järn
 • Hård yta för järnet
 • Örngott eller annat tyg
 • T-shirt eller annan vara för att få överföringen

Tips och tricks

När instruktionerna säger att du behöver ett hett strykjärn, menar de det. Här är några tips och förklaringar för att klargöra processen för att skapa och applicera strykjärn.

 • Skriv ut en förhandsgranskning. Skriv alltid ut en förhandsgranskning av din bild innan du skriver ut den på (ofta dyrt) överföringspapper. Gör detta för att se till att färgerna skrivs ut korrekt, att din bild inte faller in i skrivarens zon utan utskrift längs marginalerna och för att se designens faktiska storlek-ibland kan skärmvisningen lura.
 • Vänd på bilden. Glöm inte att vända eller spegla bilden. Denna procedur är särskilt kritisk om du har text i din design. Texten ska vara bakåt på skärmen och på utskriften. En annan bra anledning att skriva ut en förhandsgranskning först! Vissa program kan vända bilden åt dig.
 • Använd rätt typ av överföringspapper. Om du har en laserskrivare, köp överföringspapper speciellt för laserskrivare. Det mesta T-shirt-överföringspappret är för bläckstråleskrivare. Överföringspapper för vita T-shirts skiljer sig från transferpapper för mörka T-shirts. Till exempel är Avery Personal Creations Light T-Shirt Transfers för vita och ljusa tyger. Avery Dark T-Shirt Transfers är speciellt utformade för mörkt 100 % bomullstyg. Få rätt typ av överföringspapper för din skrivare och tyg.
 • Använd papperets högra sida. Överföringspapper har ränder eller annan design på sidan utan utskrift. Lägg papperet i skrivaren så att det skrivs ut på den rena vita sidan. Vet du inte hur du ska fylla på skrivaren för överföringspapper? Markera ett vanligt papper och kör sedan igenom det för att se vilken sida som kommer ut.
 • Vitt skriver inte ut. Kom ihåg att vitt inte skriver ut när du utformar dina konstverk. Tyget visar genom alla delar av designen som är vita. Om du till exempel skriver ut ett vitt spöke på rutigt tyg får du ett plädspöke. Planera din design därefter. Som med alla stationära publiceringsprojekt, tänk på bakgrundsfärgen när du väljer färger för dina mönster.
 • Testa skrot. Testa din design på skrot av samma typ och färg innan du applicerar den på din sista T-shirt eller annat tyg. Vissa typer av tyg kan kräva mer strykning än andra eller kanske inte visar upp din design så bra som du förväntat dig.
 • Använd mycket värme. Använd den hetaste inställningen på ditt strykjärn men ingen ånga. Det krävs mycket värme för att överföra bilden jämnt och helt till tyget. Skala av papperet medan det fortfarande är varmt om du inte köpt papper med kallskal. Med dessa nyare överföringspapper kan du vänta upp till två minuter innan du avlägsnar underlaget, så att papperet blir svalare vid beröring.
 • Använd en hård yta. Anledningen till att överföringsinstruktioner anger en hård yta är att den håller värmen. Strykbrädor tenderar att sprida värmen och överföringspapperet måste vara mycket varmt för att fungera korrekt. Skydda den hårda ytan med ett örngott.
 • Följ tillverkarens instruktioner. Gör vad papperstillverkaren säger. Instruktionerna kan ge exakta instruktioner för deras specifika papper om värmenivå, hur länge du ska stryka överföringen och hur lång tid att vänta innan du separerar papperet från tyget.

Designprogramvara

Adobe InDesign

Det är enkelt att göra letterforms till bildmasker i InDesign.
Du kan använda nästan alla grafik- eller kreativa utskriftsprogram för att designa påstrykningskonstverk-såväl som professionell skrivbordsprogramvara som du redan äger. Helst har programvaran möjlighet att vända eller vända bilden för överföringsutskrift, eller så kan du manuellt vända bilden i dokumentet. Vissa T-shirt-designprogram designar dock specifikt för att skapa personliga överföringar för T-shirts och liknande projekt. Många kommer med mallar som du kan använda för att komma igång. Andra program för skrivbordspublicering och utskriftskreativitet som du kan använda för att skapa iron-ons och många andra projekt inkluderar Serif Page Plus och Print Artist för Windows och Print Explosion och PrintMaster för Mac. Om du redan äger Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDraw eller liknande grafikprogram, använd dessa program för att designa dina konstverk. Om du vill ha ett gratis alternativ, överväg GIMP. Kom bara ihåg att vända bilden innan du skriver ut.

Gratis konstverk

Hjärtat i din T-shirtdesign är bilden. Du kan skapa originalkonst från början, anpassa konserverade clipart eller använda färdiga mönster och gratis bilder från webben. Utskriftskreativitetsprogram, inklusive programvara speciellt för T-shirtdesign, kommer med hundratals, till och med tusentals, färdiga mönster som du kan använda eller modifiera.

Anpassa Clip Art

Oavsett om det kommer med din programvara eller om du använder bilder som du har hittat online, kan du anpassa clipart för att skapa ännu mer personliga stryköverföringar