Saltar al contenido

Hur Nashlie Sephus arbetar för att öka Jacksons tekniska ekosystem

18 de mayo de 2022
NashlieSephus f046b38926c84c1292451aa7f8f18ac7

När Nashlie Sephus föreställer sig lång livslängd för sin hemstad Jackson, Mississippi, ser hon en förvandling för staden till nästa stora tekniska nav. Sephus är grundare och VD för The Bean Path, en inkubator och teknisk konsultorganisation som tillhandahåller teknisk rådgivning och vägledning till individer och småföretag för att hjälpa till att växa nätverk och befrukta samhällen. Den tekniska ideella ledaren köpte nyligen en 14 hektar stor fastighet för att bygga en arbetsyta som heter Jackson Tech District.

«Jag vill ge teknisk hjälp och exponering till människor i samhället som annars inte skulle ha fått befogenhet med sådant eller haft tillgång till sådant,» sa Sephus till Lifewire i en telefonintervju. «Jag vill överbrygga den tekniska klyftan i mina samhällen.» Sephus grundade den ideella organisationen 2018 för att hjälpa till att möjliggöra digital kompetens, främja teknisk arbetskraftsutveckling och ge småföretag och startups i samhället med tekniska verktyg, medvetenhet och know-how. Bean Paths VD är också på uppdrag att stärka det tekniska ekosystemet i Mississippi och främja samarbete och inkludering i hela staten, med början i huvudstaden Jackson. Utöver att tillhandahålla teknisk rådgivning, är The Bean Path värd för kontorstid på lokala bibliotek, anordnar ingenjörs- och kodningsprogram och erbjuder stipendier och bidrag till Jackson-studenter och community-medlemmar.

Snabb fakta

Namn: Nashlie SephusÅlder: 36Från: Jackson, Mississippi Slumpmässig glädje: ”Jag spelar piano och några andra instrument. Musik var min första kärlek!»Nyckelcitat eller motto: «Jag kan göra allt genom Kristus som styrker mig (Filipperna 4:13).»

Från ett sidoliv till en dröm

Sephus växte upp i Jackson, Mississippi, en stad uppkallad efter förre presidenten Andrew Jackson. Sephus sa att många svarta invånare bor i delstatens huvudstad, men ändå har de lite äganderätt över företag och fastigheter i centrum. Ungefär 82% av Jacksons befolkning identifierar sig som svart eller afroamerikan, och det större Jackson-området visar ännu mer mångfald. «Trots att vi fått en dålig inpackning på grund av vårt hårda förflutna som stat och ekonomiska frågor, har staden mycket själ, konst, musik och matkultur med en känsla av gemenskap,» sa Sephus. Sephus bröt sig först in i entreprenörskap när han studerade datateknik vid Mississippi State University. Hon började konsultera om webbplatser och mjukvaruutveckling för småföretag som ett sidoliv genom sitt doktorandprogram vid Georgia Tech. Sephus fortsatte att arbeta som teknikchef och utvecklade prototyper för ett startup-företag som heter Partpic, som så småningom samlade in 1,5 miljoner dollar i riskkapital. «Jag säger ofta att jag jobbade på ett startupföretag men visste inte riktigt vad en startup var på grund av min bakgrund inom ingenjörsvetenskap,» sa Sephus. «Nu har jag grundat ytterligare några företag och rådgivit flera andra.» Efter att Amazon förvärvade Partpic 2016 fortsatte Sephus att arbeta för den tekniska e-handelsjätten och har fortsatt att göra det medan han byggde upp The Bean Path. Sephus är specialiserat på artificiell intelligens och mjukvara för ansiktsigenkänning. Att sälja ett företag till Amazon har varit ett av de mest givande ögonblicken i Sephus karriär. Den ideella ledaren har byggt upp The Bean Paths team upp till 10 deltidsanställda, med planer på att lägga till några heltidsanställda i höst efter en höjning på $300 000 i finansiering.

Nashlie Sephus vid ett skrivbord och läser från sin telefon

Idén till ett tekniskt nav väcktes efter att Sephus kämpade för att hitta en kontorsplats för The Bean Path redan 2018. Med denna nya utveckling för blandad användning vill hon stärka Mississippis tekniska ekosystem, som hon tror att detta fysiska utrymme kommer att förbättra. Jackson Tech District räknar med att sträcka sig över sju byggnader och inkluderar evenemangsutrymmen, lägenheter, en livsmedelsbutik, en fotostudio, en innovationsstation och mer. «Jackson Tech District kommer att vara ett innovationscentrum för live-work-play med samarbete, inkludering och rättvisa i åtanke,» sa hon. Medan Sephus har sett mycket framgång i sitt ideella entreprenörsarbete, kämpar hon fortfarande på vissa områden. Hennes främsta utmaningar har varit att skaffa finansiering till en ideell organisation och att övertyga människor att investera i Jacksons tekniska ekosystem. Trots motgångar är Sephus säker på att hon kan övervinna vad som helst. «Jag tror att med rätt strategi, precision och förståelse för samhällets behov är det så här jag övervinner dessa utmaningar,» sa Sephus. Sephus sa att konstruktionen av teknikhubben skulle börja i höst. Under nästa år hoppas hon kunna lansera den första byggnaden i Jackson Tech District, som kommer att hysa Bean Paths huvudkontor. Sephus vill också komma tillbaka till att stå som värd för fler evenemang.