Saltar al contenido

Hur Netflix snabba skratt kan förändra allt

24 de junio de 2021
GettyImages 1009966638 9e4ee195312e4ef1b110bf68cbec7485

Viktiga takeaways

  • Netflix har släppt en ny funktion som heter Fast Laughs.
  • Funktionen är endast tillgänglig på iOS i vissa regioner just nu, men bör vara tillgänglig överallt i framtiden.
  • Experter säger att den nya funktionen kan vara ett bra sätt för användare att hitta nya shower att streama.

Experter säger att Netflix nya Fast Laughs-funktion faktiskt kan hjälpa användare att få ut mer av streamingtjänsten. Första intryck kan vara allt, och det är poängen bakom Fast Laughs, en ny funktion från Netflix som visar snabba klipp av shower och komedispecialer. Det är för närvarande endast tillgängligt i specifika regioner på iOS just nu. Men experter säger att funktionen kan hjälpa till att ändra hur vi hittar nya program att titta på, särskilt om Netflix expanderar till andra genrer.

«Netflix som introducerar Fast Laughs-funktionen bör inte komma som en överraskning på grund av den explosiva expansionen och marknadspenetrationen av TikTok,» berättade Jamil Aziz, en ledande marknadsföringsteam på PureVPN, till Lifewire via e-post. «Användare kan enkelt komma åt den med sina iPhones och kan engagera sig i innehåll genom att använda reagera knappar och dela det på sina favoritwebbplatser. Om detta blir framgångsrikt kan vi också se liknande saker för andra genrer, från skräck till spänning och handling.»

Snabbspår till din lista

En färsk rapport från Oberlo visade att användare tillbringar i genomsnitt 52 minuter om dagen på TikTok. Med de flesta Netflix-serier som sträcker sig från 60 till 120 minuter, är det bara vettigt att hitta ett sätt att dra användare in med kortare innehållsstycken, förklarade Angela Watson, marknadschef för YouTube-kanalen Ownage Pranks. «En funktion som Fast Laughs är faktiskt ganska viktig eftersom den kan öka användarens visningstid», skrev Watson via e-post.

«Den verkliga utmaningen är att göra det här formatet framgångsrikt …» «Användaren kommer att titta på en video och rekommenderas andra liknande korta klipp att titta på, vilket kan hålla dem låsta i appen och också öka tittaren för showen.» Netflix mål med Fast Laughs är dock inte bara att få dig att lägga till nya program i din lista. Medan du kan lägga till nya program i din eftersläpning med en knapptryckning, är tanken att ge dig några av de bästa ögonblicken från plattformens komediespecialer utan att du behöver spendera en timme på att titta på hela biten.

Gör dig själv sticker ut

Även om den inte lanserar en ny app, säger experter att Netflix kan möta vissa utmaningar när det gäller att få Fast Laughs att sticka ut. Detta är redan klart, eftersom många på Twitter redan har skrivit av funktionen, i stället förlitar sig på appar som TikTok, som de har använt i flera månader. «Netflix lade till en Netflix Tiktok till Netflix. Whaaat-» en Twitter-användare skrev. «Det är konstigt att bläddra igenom Netflix för att titta på slumpmässiga scener från filmer. Vi har tiktok för det.»

Enligt Aziz kommer Netflix att behöva ta reda på vad som fungerar och sedan fokusera på det. Annars kan funktionen kämpa på samma sätt som andra har gjort tidigare. «Den verkliga utmaningen är att göra detta format framgångsrikt eftersom ett annat företag som heter Quibi följde en liknande formel med tio minuters högkvalitativa filmer med förstklassiga cast», skrev Aziz. «Vi vet alla hur det gick.» Quibis innehållsbibliotek var senare på gång tidigare i år, med Roku i samtal för att plocka upp allt. Naturligtvis har Netflix mer att göra än Quibi gjorde tack vare åratal av prenumerationer och byggt sitt innehåll med kända och älskade program som Umbrella Academy, Dark och sina egna originalfilmer.

Expanderande idéer

Just nu verkar Fast Laughs mestadels vara inriktade på komedieklipp från olika program på Netflix. Det har förekommit några fall av små klipp från shower som Umbrella Academy som visas på listan, men de flesta är från olika standup-rutiner och andra komedispecialer.

Medan fokus med Fast Laughs inte bara driver nya tittare till program – utan snarare att konkurrera med innehåll som har blivit populärt på TikTok och andra liknande rullbaserade appar – kan det bli ett bra verktyg för det. Varje klipp är som en liten reklam för showen, och om Netflix kan finslipa de bästa klippen från program, kan det faktiskt leda mer trafik till dess olika program och filmer. Dessutom kan företaget utöka det för att hjälpa till att driva andra genrer också. «Fast Laughs är specifikt för komedieklipp, så det hjälper inte att belysa andra genrer i Netflix», berättade Watson. «Men om samma funktion lanseras för andra genrer, eller om en mer genregenerisk funktion är aktiverad, kan det också hjälpa till att belysa andra kategorier att titta på.»