Saltar al contenido

Hur prylar ger verklighet till VR

22 de abril de 2023
TESLASUIT 17 4be1cc7979c7456d8a6462d6f56dc9db

Viktiga takeaways

  • Virtuell verklighet blir mer lik verkligheten, men du kan förbättra upplevelsen med en rad prylar.
  • Tangentbord är under utveckling som gör att du kan synkronisera den verkliga artikeln med dina rörelser i VR.
  • Du kan köpa en spelstol för mindre än $1 500 som lovar att replikera rörelserna du upplever i ett VR-spel.

Virtual reality kan transportera användare överallt från främmande världar till medicinska simuleringar. Men att lägga till ett växande antal hårdvarutillbehör för VR-glasögon kan skapa en ännu mer realistisk upplevelse. En dag snart kanske du bekvämt skriver i virtuell verklighet eller känner kulorna i ett spel med en haptisk kostym. Forskare på Facebook arbetar med ett virtuellt flytande tangentbord där du rör vilken yta som helst för att skriva. Andra enheter kommer att föra användare ännu närmare virtuella världar, säger experter. «Ju fler indataenheter som stöds av VR kommer bara att göra VR-upplevelser mer produktiva», sa Edward Haravon, medgrundare av VR/AR-rådgivningsföretaget Get Real i en e-postintervju. «Oavsett om det är att replikera uppgifter som för närvarande är reserverade för 2D-skrivbordsplattformar, eller att minska friktionen för något så enkelt som att logga in – ju mer ett VR-headset kan vara «tryck-och-spela», desto fler kommer människor att använda det för att förbättra sin produktivitet. »

Känn mer med en haptisk kostym

En av de hetaste kategorierna i VR-tillbehörsvärlden involverar wearables som flex-avkänningshandskar och till och med helkroppar. Till exempel arbetar Teslasuit på en enhet som ser ut som en dykvåtdräkt och som låter dig «känna» kulor om du blir skjuten i ett spel. Det finns många haptiska handskar under utveckling som är designade för att översätta handrörelser till spel och appar. Tänk Tom Cruise i «Minority Report». VRgluv presenterar sina «force feedback»-handskar för VR-träning. Dessa handskar är inte riktigt redo för spelare. Fortfarande säger företaget att de tillåter användare att «utföra praktiska uppgifter i VR naturligt och med en realistisk känsel för att göra dina träningsscenarier mer effektiva», enligt sin webbplats.

Någon med VR-glasögon som sitter på en brygga vid sjön med fötterna i vattnet.

«Haptiska element kan användas för att öka nedsänkningen i VR (t.ex. känna tyngden eller spänningen från ett objekt i en virtuell värld medan du greppar det),» sa Arjun Nagendran, medgrundare och CTO för mjukvaruföretaget Mursion för virtuell verklighet. en e-postintervju. «Handhållna kontroller som ger frihetsgrader – tre eller sex – kan lägga till kapacitiv avkänning, och remmar för handsfree-upplevelse utvecklas också. Dessa används oftast för urval och interaktionsfunktioner.»

Stolar för att göra dig ännu mer illamående?

Om du verkligen vill känna att du är en del av handlingen, kanske du vill överväga en rörelsesimulator. För $1 490 kan du köpa en spelstol från Yaw VR som rör sig i synk med spelet du spelar. Det finns också ett Kickstarter-projekt som heter Feel Three, mer av en äggformad vilstol designad för att fungera med VR som påstår sig ge dig ännu mer rörelseomfång än en spelstol. På en mer praktisk nivå kan tangentbord vara en användbar gadget för din VR-upplevelse. «Medan vilken bra maskinskrivare som helst kommer att berätta för dig att att skriva snabbt handlar mer om känsla än syn, är detta för närvarande inte möjligt med ett virtuellt tangentbord,» sa Matt Wren, medgrundare och CTO för augmented reality-företaget BUNDLAR, i en e-postintervju. . «Fördelen är det faktum att ett fysiskt tangentbord inte längre behövs.»

Transparent surfplatta med digitalt virtuellt tangentbord

Oculus, VR-företaget som ägs av Facebook, tillkännagav nyligen Infinite Office, programvara som låter användare göra sitt arbete i VR. Ett Logitech-tangentbord kan synkroniseras med Oculus så att användare kan skriva i verkligheten när deras ord visas i VR. «I slutändan måste tangentbord vara spårade objekt i VR-utrymmet, och den spårningen kan ske med kameror ombord på headsetet med liten eller ingen speciell intelligens i själva tangentbordet – men det skadar inte om tangentbordet kan signalera sig själv visuellt med lysdioder «, sa Jeff Powers medgrundare och VD för VR-företaget Arcturus Industries i en e-postintervju. Powers sa att hans företag arbetar på att blanda VR med den verkliga världen. «Du kan se hur vi låter användaren se igenom till den verkliga världen för att göra saker som att nå ett tangentbord, med Room View 3D som vi lanserade med Valve,» tillade han. Självklart, om du har ett tangentbord, behöver du också en penna. Logitech arbetar på en VR-penna som heter Ink som låter dig rita i 3D med den taktila feedbacken av att använda en penna. För närvarande är det riktat till företag, men branschobservatörer säger att det bara är en tidsfråga innan tekniken sipprar ner till konsumenterna. Ju fler indataenheter som stöds av VR kommer bara att göra VR-upplevelser mer produktiva.

VR:s framtid kan vara sport

I framtiden kan VR-tillbehör ta ledtrådar från teknik designad för personer med funktionshinder, sa Sukriti Chadha, en tillgänglighetsproduktchef på den digitala musiktjänsten Spotify i en e-postintervju. «Till exempel att kunna utnyttja eye-tracking, omgivande kameror, pulssensorer, hjärn-dator-gränssnitt, etc., för att kommunicera och ge input,» tillade hon. «I denna uppslukande upplevelse kommer det att vara mindre ett koncept av fysiska enheter än omgivningsteknik som bearbetar dessa olika signaler.» I takt med att visiontekniken utvecklas kommer fler inmatningstyper baserade på sportutrustning att bli tillgängliga, säger observatörer. «E-spel och tävlingar kommer att vara på en ny nivå», sa Raine Kajastila, VD för spelutvecklaren och hårdvarutillverkaren Valo Motion, i en e-postintervju. «Vi kommer att kunna tävla runt om i världen, i en säker miljö, utan att resa samtidigt som vi främjar hälsa och välbefinnande genom rörelse. Det kommer inte att dröja länge innan vi har globala sporttävlingar med möjligheten för vem som helst att tävla med vem som helst från sin egen plats .»

Ett barn med VR-glasögon liggande på marken i en trädgård.

Vi kanske snart kommer att prata mer om VR-headset. De viktigaste framstegen för VR-headset kommer i röst-till-text {VTT), liknande vad vi är vana vid på våra mobiltelefoner, sa Haravon. «Många mjukvaruplattformar stöder vissa VTT just nu, och jag förväntar mig att tekniken bara kommer att förbättras under de kommande månaderna när VR-headset får användare», tillade han. «Det finns fortfarande frågan om hur man hanterar VTT i flerspelarmiljöer (dvs. hur vet vi vilken röst som ska spelas in till text), men jag förväntar mig att det kommer att hanteras någon gång inom en snar framtid för att utveckla tekniken. » Virtual reality har sitt ögonblick i år med ett nytt headset från Oculus och massor av nya spel. Det är kanske dags att köpa den där rörelsesimulatorstolen för att göra dina virtuella äventyr lite mer verkliga.