Saltar al contenido

Hur Shazam en låt som redan finns på din telefon

1 de julio de 2021
OG shazam a song that is already on your phone 2438269 b185f5d74b534867b9642694d211984a

Vad du ska veta

 • Starta Shazam-appen, välj ett spår som du vill identifiera från din musikapp och tryck på Shazam knapp.
 • Visa låtens titel och info och tidigare Shazams från Min musik> Shazams på iOS och Shazam-biblioteket på Android.

Den här artikeln förklarar hur du använder Shazam för att identifiera musik som spelas på din mobila enhet istället för musik från en extern källa. Instruktioner täcker iOS-versionen av Shazam och Shazam för Android.

Använd Shazam för att identifiera en låt som spelas på din enhet

Om du inte har installerat den här gratisappen, ladda ner den först till ditt operativsystem och starta den. Shazam-appen måste köras i bakgrunden innan du börjar spela musik.

 1. Starta Shazam-appen.

 2. Öppna din favoritmusikapp och välj och spela det okända spåret du vill att Shazam ska identifiera. I det här exemplet använde vi RadioApp Pro, en app som strömmar markbundna radiostationer till din telefon.

 3. Byt tillbaka till Shazam-appen och tryck på Shazam knapp. Efter några sekunder bör du se information om sångens titel och artist.

  Tre iOS-skärmar som visar Shazam-appikonen, Tap to Shazam och en hittad låt (Fijate Que Si)

 4. Om du har en ljudfil som innehåller flera låtar, tryck på Shazam varje gång en ny låt börjar spelas.

Visa och lyssna på dina Shazams

När du har spelat upp okända låtar på din telefon kan du visa en lista över spår som appen har identifierat genom att visa din Shazam-historik. Shazam-appen sparar all identifierad låtinformation till din Shazam-biblioteket på Android och Min musik > Shazams på iOS. Välj en låt från din lista över identifierade låtar för att höra spåret i Apple Music Store. Du kan också strömma hela låten med Spotify, Deezer eller YouTube Music på Android. Om du väljer att strömma identifierade spår med Spotify eller Deezer måste relevanta appar installeras på din enhet.

Ställ in Auto Shazam

Öppna och kör Shazam-appen för att identifiera låtar från fall till fall. Om du vill att Shazam ska lyssna i bakgrunden och avgöra vad den hör, aktiverar du Auto Shazam.

 • På iOS: Välj inställningar ikonen och flytta växeln till position bredvid Shazam på app startar. Alternativt kan du trycka länge på Shazam ikonen för att slå på den.
 • På Android: Välj och håll ned Shazam appikonen och tryck på Auto Shazam.

Felsökningstips

Om du har problem med att identifiera låtar kan du prova dessa korrigeringar:

 • Öka volymen på din enhet: Ibland hör Shazam inte en sång som spelas om mikrofonen inte tar upp ljudet.
 • Använd hörlurar: Ett annat sätt att lösa problemet med att Shazam inte hörs låtar är att använda öronsnäckor eller hörlurar. När du är ansluten, håll öronsnäckorna bredvid enhetens mikrofon för att se om det löser problemet. Du kan behöva leka med volymen för att få rätt nivå.