Saltar al contenido

Hur VR kan hjälpa dig att komma i form

6 de agosto de 2021
GettyImages 1162295158 07b1ea4a093d439a884ffdad1b9b3c96

Viktiga takeaways

  • Om coronaviruset håller dig borta från gymmet och dina nyårslöner om fitness, kanske du vill testa ett träningspass i virtual reality.
  • Forskare säger att det finns verkliga fördelar med virtuell träning, och du kan till och med hitta betyg på nätet som visar hur många kalorier som ett visst spel kommer att bränna.
  • Ett exempel på den nya rasen av VR-fitnessspel är Supernatural, som erbjuder en mängd fjärran miljöer där man kan svettas till dagliga träningsrutiner.
Om coronaviruspandemin har satt en prägel på dina vanliga nyårsträningslöften, överväg att ge den virtuella verkligheten ett försök att komma i form. Virtual reality -applikationer riktade mot fitnessmängden sträcker sig från boxning till alla slags övningar i virtuella miljöer. Men även om bilderna kan vara virtuella är svetten äkta, och det finns till och med viss vetenskap bakom idén. En ny tidning i British Journal of Health Psychology fann att motionärer mår bättre när de fördjupar sig i musik och datasimulerade miljöer. «Det var ganska slående hur kombinationen av virtuell verklighet med musik ökade träningsrelaterat nöje, jämfört med bara musik eller kontrollförhållanden», säger en av tidningens medförfattare, Costas Karageorghis, professor vid Brunel University London, i en nyhet släpp. «Våra resultat visar den stora potentialen för användning av virtual reality i kombination med musik för att få människor mer fysiskt aktiva i sina egna hem.»

Spel i vetenskapens namn

Tidningens författare körde ett experiment med 24 volontärer på motionscyklar och fann att användning av VR med musik ökade upplevd njutning med 26,4%, jämfört med ett kontrolltillstånd utan VR eller musik. Och VR kombinerat med musik ökade njutningen med 17,5%, jämfört med musik på egen hand. Ett team vid Virtual Reality Institute of Health and Exercise vid San Francisco State University arbetar med att beräkna vilken typ av träning VR -spel kan erbjuda användare. «Vi tittar i princip på hur virtual reality -spel kan vara en träningsform», säger Dr. Jimmy Bagley, huvudutredare och biträdande professor i kinesiologi, till NBC. Hans team har skapat online träningsbetyg för VR. Med hjälp av denna räknare, förbränning av Orc Hunter cirka fyra kalorier per minut, samma som promenader. För att verkligen tända kalorierna kanske du vill spela Audio Trip, som förbränner cirka åtta kalorier per minut, ungefär som att spela tennis.

En ung person hemma som bär VR -glasögon och gör yoga.

«Vi antar att konsumenterna av våra uppgifter är intresserade av att träna», enligt institutets webbplats. «Vi fokuserar därför på att hjälpa till att identifiera högintensiva spel. Vi antar att användaren inte medvetet kommer att undvika rörelse när han spelar, men inte heller medvetet söka efter det som spelet kräver för att lyckas. Vi försöker tillämpa en rimlig standard för detta och mäta vad vi anser vara typiskt spel som krävs för att gå vidare genom spelets mål. »

Futuristiska träningspass

För dem som vill träna i situationer som är långt borta från vår nuvarande dystra verklighet, erbjuder Supernatural en mängd fjärran miljöer där man kan svettas till dagliga träningsrutiner från riktiga tränare. Användare kan svänga på några inkommande föremål med futuristiska fladdermöss eller sitta på huk för att undvika andra. «Svett ovanpå en vulkan i Etiopien», meddelar webbplatsen. «Lung på Islands glaciärer. Meditera bland ruinerna av Machu Picchu. Utan att någonsin lämna hemmet.» Dansare kanske vill kolla in FitXR, som erbjuder boxning och dansprogram som sträcker sig från nybörjare till avancerade träningspass. Träningarna kommer i en rad intensiteter som varierar i längd från tre minuter ända upp till 60 minuters träning. «Det var ganska slående hur kombinationen av virtuell verklighet med musik ökade träningsrelaterat nöje.» Om du vill kombinera musik med något lite mer våldsamt, erbjuder Beat Saber sablar som skär genom rörliga mål till uppfriskande låtar. «Det är lite som en korsning mellan Guitar Hero med Star Wars – även om ingen franchise är kopplad till Beat Saber», enligt en recensent på Solen. «Blocken kommer mot dig, var och en med en riktningspil som signalerar hur du ska skära igenom den. Dina vänstra och högra ljusskärmar har olika färger och motsvarar olika block.» Jag är upphetsad över tanken på att träna i virtual reality, och bara titta på den svindlande listan över tillgängliga träningstitlar fick min puls att öka. Om jag bara kunde hitta en Oculus Quest som finns i lager.