Saltar al contenido

iOS 15.2 Beta låter dig söka efter AirTags och mer

22 de junio de 2022
daniel romero DxP49sBqyGA unsplash 54840fd50c784ffda39c91b986d80cf0

Apple släppte betaversionen av iOS 15.2 på tisdagen och lade till nya säkerhetsförbättringar i Find My-appen. Med uppdateringen har Apple lagt till flera nya funktioner som användare kan testa. Find My-appen har fått en enorm uppdatering i iOS 15.2 beta, inklusive möjligheten att skanna efter AirTags och andra Find My-aktiverade objekt som kan spåra dem.

Enligt MacRumors kommer användare att kunna öppna Find My-appen på iOS 15.2 beta och välja fliken ‘Artiklar’. De kan sedan välja alternativet «Föremål som kan spåra mig» för att hitta okända föremål runt dem som kan användas för att spåra dem. När den är aktiverad kommer funktionen Okända föremål att söka efter allt i närheten och varna dig sedan om det den hittar. Apple tillhandahåller sedan instruktioner för att inaktivera dessa enheter så att de inte längre kan användas för spårningsändamål utan din tillåtelse.

Uppdateringen ger också ett uppgraderat alternativ för att hjälpa användare att hitta förlorade föremål också. Detta är samma som det tidigare valet «Identifiera hittat objekt», och det kommer att skanna enheter i närheten. När den har skannats kan appen sedan erbjuda instruktioner som hjälper dig att kontakta ägaren av föremålet så att det kan returneras. Apple kommer också att låta användare erbjuda personliga instruktioner på sina enheter.

Appen Hitta mitt på iPhone, iPad och Mac

Dessa nya funktioner är en del av Apples satsning på att tillhandahålla säkerhetsåtgärder mot användning av AirTags och andra Hitta mina enheter för skadliga syften, som stalking. AirTags är designade för att spela upp ett ljud inom åtta till 24 timmar efter att de separerats från sin ägare, och Apple kommer nu att varna iPhone-ägare om en AirTag är nära dem. Apple arbetar enligt uppgift på en app för Android-telefoner som kommer att upptäcka okända AirTags eller andra Hitta mina enheter.