Saltar al contenido

Ja, du borde helt sätta en AirTag på din hund

25 de junio de 2021
alvan nee T 0EW SEbsE unsplash 5f4cb03b96974b06a8d85b8cb0932591

Viktiga takeaways

  • Apples AirTags är lätta, kräver inget mobilabonnemang och körs i ett år eller mer.
  • Cellspår + GPS-hundspårare är bättre utanför staden.
  • Katter kan också spåras.
Alla pratar om att använda Apples AirTags för att hitta dina nycklar, men vet du vad de egentligen är för? Spåra ditt löpande husdjur. Vi vet alla att din lilla vän är en väldigt bra doggy. Men ibland kan de bli överexciterade och springa ut i fjärran, eventuellt aldrig att ses igen. Det finns många dyra sätt att spåra ditt husdjur, men de kan inkludera månadsavgifter och innebära frekvent batteriladdning. Ange AirTags. Är de riktigt bra för att hålla koll på doggos? «I verkligheten, trots Apples råd, tror vi att detta kommer att bli en av de viktigaste försäljningsställena för AirTags», berättar Tammi Avallone, chefredaktör för FiveBarks hundblogg, Lifewire via e-post. «Genom att öppna Find My-appen på din kompatibla smartphone kan du se var din hund eller katt är.»

Hur kan AirTags spåra ditt husdjur?

Skräddarsydda hundspårare som Fi eller Whistle använder en kombination av mobilanslutningar och GPS-satelliter. GPS-trackern anger din bästa väns position och 4G-anslutningen skickar den platsen till dig, vanligtvis via en app på din telefon. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du kan hitta din hund var som helst som har celltäckning. Nackdelen är att den är en aktiv enhet, motsvarande en liten mobiltelefon, och därför kräver frekvent laddning. Whistle kommer att pågå i 2-10 dagar, och Fi kan få upp till tre månader under perfekta förhållanden.

Skärmdump av en upptäckt AirTag på en iPhone.

AirTags håller i ett år eller mer på ett knappcellsbatteri. Deras nackdel är att de inte aktivt skickar sin plats till internet. Faktum är att en AirTag inte kan ansluta till internet och inte heller vet den var den är. Istället släpper AirTags ut en vanlig Bluetooth-blip som hämtas av alla passerande iOS-enheter. Den här passerande enheten vidarebefordrar sedan anonymt taggplatsen till Apple och sedan vidare till dig. Du kan när som helst kontrollera dess position i Hitta min app.

Nackdelar

«Den största nackdelen är uppenbarligen att AirTags bara kan arbeta i närheten av andra Apple-enheter som finns i Find My-nätverket», säger Aiden Taylor, grundare av Furdooz hundblogg, till Lifewire via e-post. Men det finns andra ställen där Apples taggar inte matchar rätt hundspårare. Hundspårare är specialbyggda för att motstå manipulering och missbruk av hundar, medan en lös AirTag kan gå ner i luckan, hel – även om den antagligen skulle fortsätta arbeta från poochens mage.

AirTags Precision Finding på en iPhone.

«Min tax är fortfarande en chewer, som många yngre hundar», säger Taylor. «Jag skulle ständigt föreställa mig att han tappade bort kragen och tuggade taggen, vilket skulle vara ett fruktansvärt scenario.» Hundar gillar också att simma, men såvida de inte lyckas dyka mer än tre meter under och stanna där i en halvtimme, är AirTags mer än upp till uppgiften.

Djur som inte är hundar

Det är inte bara hundar som kan dra nytta av AirTags. Stadsboende kattälskare kanske också vill spåra sina håriga vänner. Även om du har en liten katt, kan även en AirTag vara för stor för sina krage. Återigen kan det inte vara mer irriterande än klockorna som pryder några kattkrage och ring-a-ding hela tiden, varje gång det fattiga djuret rör sig. Katter tenderar inte att springa ut i vildmarken. I staden är det mer troligt att en roamingkatt kommer att fastna i en övergiven byggnad eller smyga sig genom ett hål i taket i ett garage och inte kan hoppa ut igen. I dessa fall skulle en AirTag vara perfekt.

Ska du spåra husdjur med AirTags?

Marknaden för husdjurstillbehör tror redan att du vill fästa en AirTag på din hund. «Tillverkare av hundhalsband erbjuder nu ersättare som kan användas med AirTags. Klassiska läderhalsband, V-spännhalsband och mer finns», säger Avallone.

Pet Tag AirTag hållare för en krage för husdjur.

Pet Tag AirTag-hållare för en sällskapsdjurskrage av NormaJeanDesignsLLC på Etsy.com.

Praktiskt taget beror det dock allt. AirTags är värdelösa om du tar din hund på långa promenader i vildmarken. Men i städer och kommunala parker, där det finns tillräckligt med iOS-användare runt för att plocka upp signalen, är AirTags idealiska. Det är dock lätt att fatta ett välgrundat beslut. I städer kommer AirTags att fungera bra. Om du ofta är borta från civilisationen med din hund behöver du antagligen alternativet GPS / mobil. Men om du ofta är helt utanför nätet, utanför mobiltäckningen, kanske du kan gå tillbaka till AirTags. När allt kommer omkring, om din bästa vän gör tillbaka till civilisationen veckor eller månader senare, kommer batteriet i AirTag fortfarande att gå.