Saltar al contenido

Jose Cayasso hjälper grundare att bemästra sina pitches

14 de septiembre de 2022
ScreenShot2022 01 13at12.25.09PM aa52f1508d6b489b84df85c774669e89

Jose Cayasso trodde aldrig att han skulle driva sitt eget teknikföretag. Ändå, när han hittade en smärtpunkt i startup-gemenskapen skapade han en lösning för det. Cayasso är en av grundarna och VD:n för Slidebean, utvecklare av en designplattform för pitchdeck för nystartade företag och småföretag.

Cayasso lanserade Slidebean 2014 tillsammans med två andra medgrundare. Han är ansvarig för att övervaka företagets färdplan, strategi och marknadsföringsinsatser för tillväxt. Sedan starten för sju år sedan har Slidebean vuxit till att erbjuda mer än hjälp med att skapa PowerPoint. Företaget utvecklade en pitch-deck-byggare med mer än hundra presentationsmallar som drivs av artificiell intelligens. Slidebean erbjuder också finansiella mallar för företag att köra finansiella modeller, hjälper företag att få kontakt med rätt investerare och erbjuder pitch-deck-designtjänster. «Idag hjälper Slidebean grundare att pitcha investerare. Jag upplevde den upplevelsen av att komma in i den här startupvärlden som en outsider, som en utlänning,» sa Cayasso till Lifewire. «Vårt mål är att överbrygga den klyftan för nya entreprenörer.»

Snabb fakta

  • namn: Jose Cayasso
  • Ålder: 33
  • Från: New York City
  • Slumpmässig förtjusning: Han studerade film på college, speciellt digital animation. «Under det senaste decenniet vände jag ryggen åt det jag brinner för och nu landade jag tillbaka på det.»
  • Nyckelcitat eller motto: «Njut av stunden. Du måste acceptera vad livet kastar på dig och bara njuta av det.»

Entreprenörskap var en överraskning

Cayasso har en bakgrund inom 3D-animation och brinner för att använda teknik för berättande. Han snubblade in i entreprenörskap av en slump efter att ha kommit på ett mobilspelskoncept redan 2011. iOS-spelet hette Pota-Toss, och eftersom spelet bara var i idéstadiet hade Cayasso bara 3D-bilder och design. Cayasso arbetade hårt för att skaffa kapital genom att lansera en Kickstarter-kampanj, pitcha till hundratals investerare och delta i den New York-baserade acceleratorn DreamIt Ventures. Under den här tiden hittade han en smärtpunkt i startup-processen som ledde honom till hans nästa satsning. Idag hjälper Slidebean grundare att pitcha investerare. «Efter att ha gått igenom DreamIT Ventures fick jag liksom upp mina ögon för andra VD:ars kamp och såg hur många av dem kämpade med sina kortlekar som jag gjorde,» sa Cayasso. «Det här hjälpte mig att inse hur mycket mer det fanns att lära mig om startups och fundraising och gav mig idén att skapa «fixen» för startup pitch-deck. Vi såg möjligheten att skapa den här sviten av verktyg för att hjälpa startups varje steg på vägen och lanserade Slidebean 2014.» Undervisning är avgörande för Cayasso, så förutom att erbjuda verktyg driver Slidebean också en YouTube-kanal som har en publik på mer än 335 000 prenumeranter. Företaget publicerar innehåll fokuserat på uppstartstips, personliga erfarenheter och insikter om hur tekniska industriledare växer.

Fokus på videoinnehåll

Slidebean har ett mångsidigt team på 35 anställda som arbetar i New York och San Jose, och företaget vill utöka sina försäljnings- och produktteam. Som en minoritetsVD sa Cayasso att han inte tror att hans hudfärg har kvävt hans företags tillväxt, och även om det kan ha gjort det så är det något han inte uppehåller sig vid. Cayasso är mer fokuserad på att skapa en inkluderande, säker och bekväm arbetsplats. Slidebean har till och med en kontorshund som heter Toñita i laget.

Slidebeans medgrundare Jose Cayasso vilar framför ett berg i bakgrunden

Det mest givande ögonblicket i Cayassos entreprenörskarriär har varit att öka Slidebeans närvaro på YouTube. Under nästa år sa Cayasso att han är nyfiken på att nå ut till startup-hubbar utanför USA för att få kontakt med dem och skapa YouTube-innehåll. Han reser till några platser för att göra korta dokumentärer om dem som ska visas på Slidebeans YouTube-kanal. Cayasso hoppas att nytt videoinnehåll kommer att driva Slidebeans tillväxt. «Min bakgrund är inom 3D-animation, vilket översätts väl till film, teknik, berättande, design och animation. Jag är en praktisk kreatör. Jag har arbetat direkt med över 1 000 Slidebean-kunder och hjälpt till med deras pitch-deckskrivning och design,» sa Cayasso. «Jag var sen till YouTube-spelet, men vi lyckades ändå hitta en publik som aktivt tittar på och interagerar med vårt innehåll konsekvent.» Medan Slidebean huvudsakligen drivs av sina intäkter, har det samlat in lite över $900 000 i riskkapital. Trots vissa utmaningar tar Cayasso allt i startup-tillväxtprocessen ett steg i taget. «Jag gillar att dela upp problem i mindre problem och fokusera på att lösa [them] en efter en,» sa han. Se det som en matematisk ekvation.»