Saltar al contenido

Kan du installera samma app på två iPhones gratis?

26 de julio de 2021
iphone apps multiple devices 5756c06b3df78c9b46615fab

Ingen vill betala för samma sak två gånger om de kan undvika det, även om det bara är en $ 0,99-app. Om du har mer än en iPhone, iPad eller iPod touch kanske du undrar om du kan installera appar som du har köpt från App Store gratis på alla dina enheter eller om du behöver köpa appen för varje enhet.

iPhone-applicensiering: Apple-ID är nyckeln

Jag har goda nyheter för dig: iOS-appar som du har köpt eller laddat ner från App Store kan användas på alla kompatibla iOS-enheter du äger – så länge de alla använder samma Apple-ID, det vill säga. Appköp görs med ditt Apple-ID (precis som när du köper en låt eller film eller annat innehåll). Köpet ger ditt Apple-ID rätt att använda den appen. Så när du försöker installera eller köra den appen kontrollerar iOS för att se om enheten du kör den på är inloggad i det Apple-ID som användes för att köpa den ursprungligen. Om det är så kommer allt att fungera som förväntat. Se bara till att logga in på samma Apple-ID på alla dina enheter och att samma Apple-ID användes för att köpa alla appar, så går det bra.

Appar och familjedelning

Det finns ett undantag från regeln om appar som kräver Apple-ID som köpte dem: Familjedelning. Familjedelning är en funktion i iOS 7 och uppåt som låter alla människor i en familj ansluta sina Apple-ID och sedan dela sina iTunes- och App Store-inköp. Med den kan en förälder köpa en app och låta sina barn lägga till den på sina enheter utan att betala för den igen. De flesta appar finns tillgängliga i Familjedelning, men inte alla. För att kontrollera om en app kan delas, gå till dess sida i App Store och leta efter information om Family Sharing i avsnittet Detaljer. Medan appar, musik, filmer och annat innehåll du köper från Apple vanligtvis kan delas med familjedelning delas köp i appar och prenumerationer inte via familjedelning. De du måste köpa igen.

Ladda ner appar automatiskt till flera enheter

Ett sätt att enkelt installera appar på flera enheter är att aktivera iOS: s automatisk nedladdningsfunktion. Med detta, när du köper en app på en av dina iOS-enheter, installeras appen automatiskt på andra kompatibla enheter. Detta använder data, så om du har en liten dataplan eller gillar att hålla ett öga på din dataanvändning kanske du vill undvika detta. I annat fall följer du dessa steg för att aktivera automatiska nedladdningar:

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka iTunes & App Store.

 3. I Automatiska nedladdningar avsnittet, flytta Appar skjutreglaget till på / grönt.

 4. Upprepa dessa steg på varje enhet du vill att appar ska läggas till automatiskt.

Nedladdning av appar från iCloud

Ett annat enkelt sätt att få en app till en annan enhet än den du köpte den på är att ladda ner dina inköp från iCloud igen. Varje köp du gör i iTunes och App Stores lagras på ditt iCloud-konto. Det är som en automatisk molnbaserad säkerhetskopia av dina data som du kan komma åt när du vill. Följ dessa steg för att ladda ner appar från iCloud igen:

 1. Se till att den enhet du vill ladda ner appen till är inloggad i det Apple-ID som användes för att köpa appen ursprungligen.

 2. Tryck på App Store app.

 3. Knacka Uppdateringar.

 4. På iOS 11 och uppåt trycker du på ditt foto i det övre högra hörnet. På tidigare versioner hoppar du över det här steget.

 5. Knacka Köpt.

 6. Knacka Inte på den här iPhone för att se alla appar du har köpt som inte är installerade här. Du kan också svepa ner från toppen av skärmen för att visa sökfältet.

 7. När du har hittat appen du vill installera, tryck på iCloud-ikon (molnet med nedpilen) för att ladda ner och installera det.