Saltar al contenido

Kontrollera ditt Uber-betyg

23 de junio de 2021
GettyImages 6405666482 5a0c82ec482c5200379067d5

I slutet av varje resa ombeds Uber-förare att betygsätta sin förare och ge feedback för andra användare. Förare kan dock bedöma passagerare efter att ha lämnat dem. Om du har problem med att åka, bör du veta hur du kontrollerar ditt Uber-betyg och vad du kan göra för att förbättra det. Instruktionerna i den här artikeln gäller Uber-appen för Android- och iOS-enheter.

Hur du ser ditt Uber-betyg

Många Uber-kunder inser inte att de har ett personligt betyg eftersom det inte är allmänt publicerat. För att kontrollera din Uber-passagerares betyg, tryck på hamburgare meny i det övre vänstra hörnet av Uber-appen. Ditt Uber-betyg visas under ditt namn högst upp på skärmen, åtföljd av en stjärnikon. Ett femstjärnigt betyg är det högsta. Om du inte ser ett betyg har du inte tagit tillräckligt många resor för att sammanställa en.

Vad betyder ett dåligt Uber-betyg?

Ditt Uber-betyg kan påverka hur snabbt en förare svarar på din körförfrågan och hur de behandlar dig när de anländer. När du begär en tur med Uber från din telefon får förare närmast din plats besked. Dessa drivrutiner kan inte se ditt namn eller din destination vid denna tidpunkt. De kan dock se ditt betyg. Att vara konsekvent oförskämd, sen eller delta i annat dåligt beteende när du kör med Uber kan resultera i låga betyg och längre väntetider eftersom förare kan välja att inte acceptera din begäran. Om ditt betyg blir tillräckligt lågt har Uber rätt att förbjuda dig från att använda appen.

Uber Passenger Rating vs. Uber Driver Rating

För förare kan låga betyg innebära färre möjligheter över tid. Vissa förare har rapporterat att deras Uber-körprivilegier har upphävts när deras betyg sjönk under 4,6 stjärnor. Uber förlitar sig på ärlighet från sina beskyddare. Oavsett om du hade en positiv eller negativ upplevelse, bör du betygsätta din förare därefter. Om du är orolig för att ge en Uber-förare ett dåligt betyg om du inte kan se dem igen, var inte orolig. Beräkningar rapporteras som medelvärden och varken förare eller passagerare har tillgång till betyg för en enskild resa.

Hur förbättrar jag mitt Uber-betyg?

Om du hade några dåliga åkattraktioner som resulterade i ett lågt betyg är det inte för sent att vända saker. Här är några tips för att förbättra ditt Uber-betyg:

  • Innan du begär en resa, kontrollera att din upphämtningsplats är korrekt.
  • Var i tid och lämna aldrig föraren utanför och vänta på dig.
  • Behandla förarens fordon som om det var ditt eget. Respektera interiören och gör inte en röra.
  • Gemensam artighet går långt. Du behöver inte prata med föraren under hela resan, men en vänlig hälsning förväntas generellt.
  • Använd alltid säkerhetsbältet för att skydda dig själv och föraren.

Du har möjlighet att tipsa din Uber-förare efter varje åktur. Medan tippning anses vara vanlig artighet påverkar det inte ditt betyg. Förutom stjärnklassificering kan du välja mellan flera fördefinierade komplimanger (till exempel Great Conversation och Awesome Music). Du kan också ange ett anpassat tackmeddelande för din förare.