Saltar al contenido

Quest 2 Update lägger till stöd för magiskt tangentbord och handspårning

6 de julio de 2022
remy gieling Zf0mPf4lG U unsplash 7130f83adf8b4880ad815ccda36b132c

Meta rullar ut uppdatering v37 till sina Quest 2 virtual reality-headset, vilket ger vissa livskvalitetsförändringar och nya funktioner till enheten. Enligt Meta inkluderar ändringarna justeringar av användargränssnittet, stöd för Apple Magic Keyboard och en ny länkdelningsfunktion. v37 kommer först endast att vara tillgänglig för Android-smartphones, men företaget arbetar på att lägga till iOS-stöd inom en snar framtid.

I den här nya uppdateringen har Meta lagt till en handspårad gest för att öppna snabbåtgärdsmenyn. Allt du behöver göra är att göra en nypande rörelse med fingrarna framför headsetet, och menyn kommer att visas, vilket ger dig omedelbar tillgång till vanliga åtgärder som att ta skärmdumpar. Lägena för surfplattor och stationära datorer har också lagts till, där de tidigare visar 2D-fönster på headsetet på en enda, närliggande sida. Skrivbordsläget visar stora och rörliga fönster, precis som de på systemets tidigare iteration, men nu som en separat funktion. Som sagt tidigare har Apple Magic Keyboard lagts till i listan över Bluetooth-enheter som stöds, vilket ger spelarna en 3D-representation av enheten och deras händer i headsetets miljö. Den står nu bredvid Logitech K830 som de enda två tangentborden som har virtuell representation på Quest 2.

Med uppdatering v37 kommer du också att snabbt och sömlöst kunna dela länkar från en Android-telefon till headsetet via Oculus Mobile App, men Quest 2 måste vara påslagen och Bluetooth aktiverat på smartphonen.

2022 kommer att bli ett stort år för Quest 2 med Meta som planerar fler uppdateringar och nya spel, som MMO Zenith: The Last City, som kommer att lanseras senare denna månad.