Saltar al contenido

Så här flyttar du appar till ett SD-kort för dina Android-enheter

19 de junio de 2021
androidSD features 5bf7c039c9e77c00518f92f3

Den här artikeln förklarar hur du flyttar Android-appar till ett SD-kort. Informationen nedan ska gälla oavsett vem som skapade din Android-telefon (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.).

Hur man flyttar appar till ett SD-kort på Android

Majoriteten av moderna Android-telefoner och surfplattor stöder microSD-kort. Om du har en äldre Android-surfplatta eller mobil kan det kräva ett miniSD-kort.

 1. Öppna microSD-kortplatsen på din telefon eller surfplatta. MicroSD-kortplatsen ligger vanligtvis längs sidan av en Android-enhet. Det kan vara gömt under en plastklaff, eller det kan finnas ett litet hål som du måste sätta in en stift eller nål i.

 2. Om ett litet fack dyker upp, placera ditt microSD-kort i det och sätt tillbaka facket i din Android-enhet. Om din enhet bara har en liten kortplats, sätt in skivan direkt i den.

  Sätter in SD-kort i telefonen

  Med skärmen vänd mot dig, se till att sidan på microSD-kortet med etiketten eller klistermärket på det vänder uppåt när du sätter i det.

 3. Innan du börjar, se till att microSD-kortet har formaterats ordentligt. Om din Android-enhet ger dig en avisering efter att du har satt i SD-kortet, tryck på Uppstart och välj Använd som intern lagring som formatformat. Om du inte fick ett meddelande eller avvisade det av misstag formaterar du SD-kortet manuellt.

 4. Svep nedåt från toppen av skärmen och tryck på Inställningsutrustning.

 5. Knacka Appar och aviseringar > Appinfo. Tryck på på Android 7 och tidigare Appar.

 6. Tryck på Android-appen du vill flytta till SD-kortet.

 7. Knacka Lagring.

  Inställningar, appar och lagring på Android

 8. Knacka Förändra. Om du inte ser det Förändra på den här skärmen kan appen inte överföras till ett SD-kort.

 9. Tryck på ditt SD-kort från listan över lagringsplatser. Din valda app flyttas till SD-kortet.

  Ändra och lagra platsalternativ på Android

Vad är ett SD-kort?

SD-kort är små plastkort för lagring av data. Det finns tre storlekar på SD-kort.

 • SD-kort: Det ursprungliga SD-kortformatet, som mäter 24×32 mm i storlek. Detta används ofta på stationära datorer och bärbara datorer.
 • MiniSD-kort: MiniSD-kortet är mindre än det vanliga SD-kortet och mäter 21×30 mm. Det här formatet är vanligt i äldre modeller av smarttelefoner och surfplattor, men så småningom ersattes det av det mindre microSD-kortet.
 • MicroSD-kort: Den typ av SD-kort som vanligtvis används i moderna smartphones, surfplattor, digitalkameror och videospelkonsoler som Nintendo Switch. MicroSD-kort mäter 15×11 mm.

Alla SD-kort finns i olika lagringsstorlekar och priserna varierar beroende på storlek, märke och butik som säljer dem. De flesta miniSD- och microSD-kort säljs med en adapter som gör att de kan användas på enheter som kräver standard SD-kortstorlekar.

Varför flytta Android-appar till ett SD-kort?

Att flytta Android-appar kan frigöra utrymme på din enhet för andra appar, filer och foton. Eftersom de flesta appdata sparas i molnet är det dock ett enklare sätt att ta bort appen och ladda ner den senare om du behöver det. Om du har tillräckligt med utrymme på din Android-surfplatta eller smartphone och inte stöter på några minnesproblem finns det verkligen ingen anledning att använda ett SD-kort.

Kan jag flytta alla Android-appar till ett SD-kort?

Medan de flesta Android-appar kan överföras till ett SD-kort, kan vissa inte. Denna begränsning placeras vanligtvis på apparna av deras utvecklare på grund av att de behöver komma åt din Android-enhets hårdvara direkt. Sådana appar kan också vara nödvändiga för att din smartphone eller surfplatta ska fungera korrekt, och att sätta dem på ett SD-kort skulle bryta din enhet när kortet togs bort. Om en Android-app inte kan överföras till ett SD-kort visas inte alternativet att flytta den, så du behöver inte oroa dig för att överföra fel appar.

Vad används SD-kort till?

Förutom att användas för att lagra Android-appinstallationer kan du också flytta foton, videor och andra filer till ett SD-kort. Att placera filer på ett SD-kort frigör utrymme och låter dig överföra filer till en annan enhet.