Saltar al contenido

Vad är en CAB-fil?

22 de junio de 2021
cab files 595416123df78cdc29283bde

Vad du ska veta

 • En CAB-fil är en Windows Cabinet-fil.
 • Windows öppnar dem automatiskt, eller så kan du använda 7-Zip.
 • Konvertera till EXE med IExpress Wizard, ett inbyggt verktyg för Windows.

Den här artikeln beskriver vad CAB-filer är, hur man installerar eller öppnar en i Windows eller ett annat operativsystem, och hur man konverterar en till EXE eller ett annat format.

Vad är en CAB-fil?

En fil med .CAB-filtillägget är en Windows Cabinet-fil (de kallades tidigare Diamond-filer). De är komprimerade filer som lagrar data relaterade till olika Windows-installationer som kan involvera enhetsdrivrutiner eller systemfiler. Microsoft Publisher-program Packa och gå funktionen kan skapa CAB-filer som slutar med PUZ-filtillägget. Inom det finns allt som ingår i dokumentet, i samma arkivformat som CAB, så att de kan behandlas på samma sätt.

Installationsprogrammet InstallShield gör också filer med CAB-tillägget, men de är inte relaterade till Windows Cabinet-filformat. Vissa enheter kan använda CAB-filtillägget för att lagra firmwarefiler.

Hur man öppnar CAB-filer

Om du öppnar en Windows Cabinet-fil i Windows startas filen automatiskt som ett arkiv så att du kan se vad som finns inuti. Windows behandlar det i huvudsak som en mapp och gör det automatiskt. du behöver inte ladda ner en CAB-öppnare för Windows. Du kan dock också öppna eller extrahera CAB-filer med ett filkompressionsverktyg. Att gå den här vägen låter dig öppna filen på andra operativsystem som macOS eller Linux. Några gratis filutdragare som fungerar med CAB-filer inkluderar 7-Zip, PeaZip, IZArc, The Unarchiver och cabextract. Om du har en PUZ-fil som kommer från Microsoft Publisher kan du öppna den med någon av de filhämtningar som just nämnts. Om dessa program inte känner igen PUZ-filtillägget, öppnar du antingen programvaran för filuppackning och bläddrar sedan efter filen eller ändrar filändelsen .PUZ till .CAB och försöker igen. InstallShield CAB-filer är inte samma som Windows Cabinet-filer, men de kan extraheras med unshield. Om du fortfarande inte kan öppna den kan du förvirra den med ett liknande filtillägg som CBA, CAA eller ABC.

Installera CAB-filer i Windows

Om du har en offlineuppladdad Windows-uppdateringsfil i CAB-format, är ett annat sätt att installera den via en förhöjd kommandotolk. Skriv det här kommandot och ersätt sökvägen till CAB-filen (inom offerten) med sökvägen till den du använder: dism / online / add-package /packagepath:»C:filescabname.cab »

Tryck inte Stiga på tills du har skrivit hela kommandot. Oavsett eventuella avbrott i kommandot som du ser ovan, inkludera bara mellanslag tills du når slutet. Du bör inte använda DISM-kommandot för att installera språkpaket, utan istället lpksetup.exe verktyg, så här:

 1. Öppna dialogrutan Kör med Vinn + R tangentbordsgenväg.

 2. Stiga på lpksetup (den första bokstaven är gemener L).

  lpksetup Kör kommandot i Windows 10

 3. Välj Installera visningsspråk.

 4. Välja Bläddra för att hitta och välja CAB-fil.

  Installera eller avinstallera fönstret för visningsspråk i Windows 10

 5. Välj Nästa.

 6. Vänta tills hela processen är klar. Det kan ta ett tag.

 7. Du kan stänga av Installera visningsspråk skärmen när Framsteg säger «Slutfört.»

För att växla till det nya språket i Windows 10, öppna inställningar, navigera till Tid och språkoch välj sedan Språk till vänster. I äldre versioner av Windows är det Kontrollpanel > Klocka, språk och region > Språk. Välj slutligen det språk du vill använda och följ eventuella anvisningar.

Hur man konverterar en CAB-fil

Det finns inga program för filkonverterare som vi känner till som kan göra en ren CAB till MSI-konvertering. Du kan dock hitta hjälp från andra InstallShield-användare i Flexera Community. WSP-filer är SharePoint Solution Package-filer som används av Microsoft SharePoint och komprimeras i CAB-format. Du kan byta namn på WSP-filen till CAB och öppna den som med en Windows Cabinet-fil. Du kan konvertera CAB till EXE med IExpress Wizard, ett verktyg som ingår i Windows. Öppna dialogrutan Kör med Vinn + R snabbtangent och skriv sedan iexpress. Om du behöver konvertera CAB till KDZ för att få en Android-firmwarefil i rätt format, följ instruktionerna på BOYCRACKED.

Mer information om CAB-format

Windows kan komprimera en CAB-fil med DEFLATE (som de flesta ZIP-filer), Quantum eller LZX eftersom formatet stöder alla tre komprimeringsalgoritmerna. Varje CAB-arkiv komprimeras som en helhet istället för varje fil individuellt. Ett CAB-arkiv kan innehålla upp till 65 535 CAB-mappar, och dessa mappar kan innehålla lika många filer. När en CAB-fil faktiskt används av en installatör extraheras filerna i den efter behov och i den ordning de lagras i den. En stor fil kan göras till flera CAB-filer så länge inte mer än 15 filer spänner till nästa CAB-fil. Det betyder att du kan ha upp till 15 filer i en CAB-fil som spänner till nästa CAB-fil i serien, och att man till och med kan ha upp till 15. CAB-filer känns igen av de första fyra byten. Om du öppnar en CAB-fil som en textfil med en textredigerare ser du «MSCF» som de allra första fyra bokstäverna. Du kan skapa en CAB-fil med makecab.exe, som ingår i Windows. Att köra ett sådant kommando i kommandotolken skulle komprimera filen till ett CAB-arkiv: makecab.exe C: files program.jpg C: files program.cab

Du kan läsa mer om Windows Cabinet-filformat från Microsofts Windows Developer Center.

Kan du radera CAB-filer?

Det kan vara frestande att ta bort CAB-filer från din dator när du ser dussintals eller till och med hundratals av dem i en mapp. Det som är extremt viktigt innan du bestämmer dig för detta är att förstå var CAB-filerna är och om de är viktiga eller inte. Till exempel bör CAB-filer i system32-mappen sparas oavsett vad. Att försöka dechiffrera vad som är viktigt här kan vara riktigt förvirrande och att göra ett felbeslut kan orsaka problem senare eftersom Windows kan behöva CAB-filen som du raderade för att fixa en korrupt fil. CAB-filer som är relaterade till iTunes, DirectX eller något annat tredjepartsprogram kan dock raderas säkert utan att orsaka systemskador, men de kan få programmet att sluta fungera eller förhindra att vissa uppgifter körs. Om programmet slutar fungera efter att CAB-filerna har tagits bort, är det bara att reparera det eller installera om det, men chansen är att den här typen av filer bara är tillfälliga. På grund av karaktären av vad CAB-filer är är det vanligt att se dem i installationsfilerna för ett program. Till exempel innehåller Microsoft Office-installationsprogrammet flera CAB-filer, några av dem ganska stora. Om dessa tas bort kan det skada installationsprogrammet och du skulle inte kunna använda dessa installationsfiler för att installera MS Office. Vissa program kommer att dumpa cab_xxxx filer till C: Windows Temp mappen när du installerar uppdateringar eller gör någon annan systemrelaterad uppgift. Det är helt säkert att ta bort CAB-filer på den här platsen såvida inte din dator aktivt uppdaterar eller installerar programvara (eftersom de kan användas vid den tiden). Om du inte kan ta bort dem eftersom de fortsätter att regenerera (t.ex. C: Windows Logs CBS mappen fortsätter att skapa LOG- och CAB-filer), försök att radera den äldsta LOG-filen där (eller alla) och ta sedan bort alla CAB-filer från C: Windows Temp. FAQ

 • Kan CAB-filer vara farliga?

  Ibland. Liksom de flesta filtyper kan CAB-filer innehålla virus, så skanna filerna du laddar ner online med antivirusprogram innan du kör eller öppnar filerna.

 • Hur fixar jag en CAB-fil som är skadad?

  Kör först ditt antivirusprogram för att bli av med skadlig kod. Om det inte löser problemet, använd ett verktyg som Advanced CAB Repair.

 • Vad är kommandot för att packa upp en Windows CAB-fil?

  dism / online / add-package /packagepath:»C:filescabname.cab»Rlace C: filer cabname.cab med rätt filsökväg. Du måste vara inloggad som administratör för att kommandot ska fungera.