Saltar al contenido

Vad är en DWF-fil?

1 de julio de 2021
dwf files 5942df8a3df78c537b5061f9

En fil med DWF-filtillägget är en Autodesk Design Web Format-fil som skapats i CAD-program (Computer-Aided Design). Det är en mycket komprimerad version av en CAD-fil som är användbar för visning, utskrift och överföring av designen utan att mottagaren behöver förstå hur man använder programvaran som skapade originalritningen. Filen kan vara väldigt enkel och innehålla bara ett ark eller ha multiplar och vara komplex så att den har teckensnitt, färg och bilder. På samma sätt som PDF-format kan DWF-filer öppnas oavsett maskinvara, programvara eller operativsystem som användes för att skapa den. De är också användbara genom att de kan skapas på ett sätt som maskerar en del av designen från mottagaren och effektivt delar bara det som skaparen vill ska ses.

Hur man öppnar en DWF-fil

Autodesks AutoCAD- och Inventor-programvara, ABViewer från CADSoftTools, och sannolikt många andra CAD-program kan öppna, skapa och redigera DWF-filer. Autodesk har flera gratis sätt att visa filen utan att behöva använda AutoCAD-programvaran. Detta kan göras via deras Design Review-program, gratis Autodesk Viewer online och deras A360-mobilapp (tillgänglig för iOS och Android). Autodesk brukade erbjuda en tjänst som heter Freewheel som kunde visa DWF-filer online utan att behöva någon programvara, men den stängdes av 2014. Den kostnadsfria Navisworks 3D Viewer öppnar också det här formatet men det kan inte redigera filen. Detsamma gäller för tittaren på ShareCAD.org. Revit-programvaran från Autodesk kan exportera till DWF-format, så det kan också kunna öppna dessa filer. Efter att ha skapats med ZIP-komprimering betyder det att du kan öppna en med ett fil zip / unzip-program som 7-Zip. Genom att öppna en på detta sätt kan du se olika XML- och binära filer som utgör ritningen, men det låter dig inte se designen som du kan med de program som nämns ovan.

Hur man konverterar en DWF-fil

Att använda AutoCAD är naturligtvis det enklaste sättet att konvertera en DWF-fil till ett annat format. Leta efter alternativet i Fil meny eller en Exportera eller Konvertera sektion. AnyDWG: s Any DWF to DWG Converter gör precis vad du tror – den konverterar filen till DWG eller DXF och kan till och med göra det i batch för att konvertera flera mappar med ritfiler samtidigt. Möjligheten att extrahera bilder från DWF-filen stöds också. Du kanske också kan konvertera till DWG med inget annat än Design Review-programmet som är länkat från ovan. Se det här inlägget på JTB World Blog för mer information. En annan omvandlare från AnyDWG sparar DWF i PDF-format. AutoCAD och Design Review bör också kunna spara i PDF men om inte, kan du installera en gratis PDF-skrivare som låter dig «skriva ut» filer till PDF. AnyDWG-omvandlarna ovan är testprogram. DWF till DWG-omvandlaren är gratis endast för de första 15 omvandlingarna, och PDF-omvandlaren kan bara spara till PDF 30 gånger.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Det är möjligt att du har en fil som egentligen inte är en Autodesk Design Web Format-fil utan istället bara verkar vara. Vissa filtyper använder ett tillägg som är mycket stavat som DWF, men det betyder inte nödvändigtvis att de kan öppnas med samma verktyg eller kan konverteras på samma sätt. Till exempel delar en WDF-fil alla tre samma filtilläggsbokstäver som DWF men används istället för format som Workshare Compare Delta och Windows Driver Foundation. Tre andra exempel är BWF, WRF och DVT. Den förstnämnda används för speciella WAV-ljudfiler som kallas Broadcast Wave-filer. Ett annat filformat som faktiskt liknar Design Web Format är Design Web Format XPS, som använder DWFX-filtillägget. Men även denna filtyp är inte kompatibel med alla program som nämns ovan. Det är användbart med AutoCAD, Design Review och Microsoft XPS Viewer (och eventuellt andra XPS-filöppnare). Tanken här är att om din fil inte kommer att öppnas även efter att du har testat alla DWF-öppnare och omvandlare ovan, dubbelkolla filtillägget och undersök sedan bokstäverna / siffrorna för att lära dig mer om formatet i. Därifrån borde du inte har inga problem att hitta en kompatibel öppnare eller omvandlare. FAQ

  • Vad är DWF-underlag?

    I AutoCAD ger underlägg visuellt innehåll och stöder objekt snapping och klippning, men de kan inte bindas till ritningen. När du fäster ett DWF-underlag till en ritning kan du ändra dess position, skala eller rotation.

  • Vad är skillnaden mellan DWG- och DWF-filer?

    DWG är standardfiltypen som används av AutoCAD. Du bör spara filer i DWG-format om du planerar att öppna och redigera dem i AutoCAD senare. När det gäller DWF-filer kan du bara visa dem i AutoCAD – du kan inte redigera DWF-filer. Autodesk skapade DWF-filformatet för att dela utkast med personer som inte har tillgång till AutoCAD.