Saltar al contenido

Vad är en ESD -fil?

4 de agosto de 2021
esd files 5a53e5ea845b3400379dadbd

En fil med filtillägget ESD är en fil som laddas ner med Microsofts Ladda ner elektronisk programvara programmet, så själva filen kallas en Windows Electronic Software Download -fil. Den lagrar en krypterad Windows Imaging Format -fil (.WIM). Du kanske ser den här filen när du uppgraderar Windows -operativsystemet. Detta är ofta fallet när du laddar ner en fil från Microsofts webbplats för att installera något som Windows 10. Andra ESD -filer kan istället vara helt orelaterade och stå för en ExpertScan Survey Document -fil. Denna typ används med Expert Scan -programvaran för att lagra undersökningar, formulär och/eller rapporter.

ESD -filer.

Hur man öppnar en ESD -fil

ESD -filer som kommer från Microsoft och används vid installation av programuppgraderingar får inte öppnas manuellt (om du inte konverterar dem som beskrivs nedan). Istället använder Windows dem internt under uppdateringsprocessen. De lagras ofta tillsammans med WIM -filer (Windows Imaging Format) i användarens AppData Local Microsoft mapp, under WebSetup Ladda ner undermapp. ExpertScan Survey -dokumentfiler kan öppnas med Expert Scan, ett program av AutoData. Annan programvara kan också använda ESD -filer, men varken för programuppgraderingar eller dokumentfiler. Om ingen av idéerna ovan fungerar för att öppna den, är det troligt att den inte är i något format. Vid det här laget är det förmodligen smart att försöka använda en textredigerare för att öppna det – det kan bara vara ett vanligt textdokument, men om inte, kan det fortfarande ge lite läsbar information som kan hjälpa dig att identifiera formatet det är i.

Hur man konverterar en ESD -fil

Wim Converter är ett gratis verktyg som konverterar Microsoft ESD -filer till WIM eller SWM (en delad WIM -fil). Det kostnadsfria NTLite -programmet kan också spara ett till WIM. ESD Decrypter kan användas för att konvertera en ESD till ISO. Eftersom detta program laddas ner via ett ZIP-arkiv kan du behöva en gratis filutdragare som 7-Zip för att öppna den. ESD Decrypter är ett kommandoradsprogram, så det är definitivt inte lika enkelt att använda som ett program som har ett användargränssnitt. Det finns en mycket hjälpsam ReadMe.txt fil som följer med nedladdningen som hjälper dig att förstå hur du konverterar filen. Om du i slutändan är ute efter ett sätt att starta till en ESD -fil, följ sedan anvisningarna ovan för att konvertera filen till ISO och läs sedan Hur man bränner en ISO -fil till en USB -enhet eller Hur man bränner en ISO -fil till en DVD . Du måste också ändra startordningen i BIOS så att din dator startar till skivan eller flash -enheten. ExpertScan Survey Document -filer kan exporteras till PDF med hjälp av Expert Scan -programvaran som nämns ovan.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om inget av de program som nämns ovan hjälper dig att öppna filen är det en god chans att du inte riktigt har att göra med en ESD -fil, vilket kan vara fallet om du har läst filtillägget fel. Till exempel verkar EDS -filer vara relaterade på något sätt, men eftersom filtillägget faktiskt är olika är det en bra indikation på att formaten också är olika, vilket innebär att de kräver olika program för att fungera. Om du upptäcker att suffixet i din fil inte läser «.ESD», undersök filtillägget, det måste lära sig mer om de program som ansvarar för att öppna eller konvertera den. Vanliga frågor

  • Kan ESD -filer startas?

    ESD -filer kan startas efter att de har konverterats till ISO med ett verktyg som ESD Decrypter eller NTLite. När du har konverterat dubbelklickar du på ISO-filen för att bränna den till en CD-skiva i Windows. Eller ladda ner ett gratis verktyg som Rufus för att bränna ISO -filen till en USB -enhet.

  • Hur konverterar jag ESD till ISO med NTLite?

    Gå först till Bild fliken i NTLite och välj Lägg till för att lägga till ESD -filen, eller så kan du dra och släppa filen till NTLite. Välj sedan Operativsystem rotmapp> Konvertera > välj WIM (Standard, redigerbar) > OK. Välj sedan det extraherade WIM -mapp > välj Skapa ISOoch namnge mappen.